perjantaina, marraskuuta 04, 2005

Satunnainen blogi

Sattumassa olemassaolo paljastaa salatun luonteensa - vai miten se jungilainen aksiooma kuuluikaan? Blogilistan uutuus, Satunnainen blogi on mainio väline, sitä kun klikkailee, saa silmäiltäväkseen blogeja, joiden olemassaolosta ei ole tiennytkään. Sattumamenetelmällä 3000 blogin joukosta voi löytyä aarteita. Minä riemastuin viime yönä, kun löysin Paavi-blogin. Sen nimi on Havaitsemani aistimukset, mutta ei sitä sillä nimellä löydy blogihakemistosta. Kirjoittaja on oululainen nuori mies, joka opiskelee ensimmäistä vuotta Arkangelissa lääketiedettä (käsittääkseni) ja kertoo millaista opiskelijaelämä on siellä. Tilaajia blogilla oli vain kaksi, nyt on kolme, kun minä tilasin sen. Venäjä kiinnostaa minua aina, mutta eniten viehätti blogissa sen omaperäinen kieli, huumori ja havainnot. Alla muutama sitaatti blogista:

- Tien ylittäminen on haaste, joskus ylitsepääsemätön.

- Sähköpostissa sanansa kohdistaa, mutta nyt vain laulaa avaruudelle

- Tuliaisiksi Venäjältä kannattaa tuoda sitä mikä on Suomessa harvinaista tai kalliimoaa, kuten tuberkuloosi tai kuppa, keuhkosyöpä tai maksakirroosi.

- Paras levy on yleensä hittilevyn jälkeinen parjattu floppi.

- Intialaisissa ja koulun vessan kuumavesihanassa on yhteistä: antaa ensin odotuttaa ja sitten ryöpsähdellä haalean ruskeana kaikkialle.

- Meinasin ostaa talvikengät, halusin pienemmän koon, meni myyjä jonnekin ja raaputti koon pohjasta pois ja tarjosi samaa paria.

Lopuksi Mitvitin viisaat sanat: ”Ainakin minulle - vieläkin - verkkopäiväkirjailu edustaa vahvasti portinvartijoista vapaata ITE-kulttuuria. Kirjoittamista, joka antaa äänen äänettömille. Kirjoittamista, joka ei pyri tuottamaan lisäarvoa. Kirjoittamista, jonka palkinto on itse kirjoittamisen suoma tyydytys. Luomisen, vaikka vaatimattomankin, ihme.”

PS. Sanat näyttää taas päivittyvän satunnaisesti, ilman minun myötävaikutustani. Olen ollut huomaavinani, että kommenttiosastoon kirjoittaminen vaikuttaa päivittymiseen, mutta ei aina.

4 kommenttia:

Mette kirjoitti...

Kiitos vinkeistä! MIksi jotkut bloginpitäjät tekevät lukijoille asiat mahdollisimman vaikeiksi? Miten voi merkitä itselleen salanimellä kirjatun blogin?

Anitak kirjoitti...

Hei Mette, en minä vain tiedä. Jos haluaa pitää bloginsa salaisena niin ei sitä ainakana Blogilistalle kannata ilmoittaa. Petyin kun Paavi tänään kertoi lopettavansa opiskelun Arkangelissa ja lähtevänsä jonnekin muualla.

Terv. Anita

Sven Laakso kirjoitti...

Minä ainakin sain tuon Paavin merkattua suosikkeihin, joskus tässä myöhemmin, sen jälkeen kun siitä ensikertaa oli täällä puhetta.

Arkangel ja lääketieteen opinnot kuulosti kyllä aivan hittiaianesta olevalta yhdistelmältä. Harmin paikka tosiaan jos tämä hienolla kielitajulla varustettu ulkomaanreportterimme lopettaa tuossa mielenkiintoisessa kohteessa.

Anitak kirjoitti...

Hm, pitäisköhän Paavile lähettää vetomuus, että jatkaisi opintoja Arkangelissa - toivoo joukko hänen raporteistaan kiinnostuneita bloggareita.