torstaina, marraskuuta 24, 2005

Katutaidetta ja sattumia

Vieressä helsinkiläistä katutaidetta, Kirjallisesti sivistynyt graffititaiteilija on antanut teokselleen nimen Moby fick. Teos on kuvattu Asematunnelissa 12.07. 05. Kuvaaja on Anttia, jonka Katutaso-blogi löytyi sattumageneraattorin kautta. Blogissa on hienoja valokuvia katutaiteesta. Kannattaa käydä katsomassa, ellei ole graffitien vihaaja. Anttian ja kumppaneiden Dekadenssiblogi, Perikatoblogi ja Pseudomorfoosiblogi ovat jo ennestään oikean palkin linkkilistassa ( joka näkyy Microsoftin selaimen käyttäjille sivun lopussa).

Toinen sattumageneraattorin löytö oli Kops-blogi., jonka nimi peräisin zen-buddhalaisesta sarjakuvasta. Nimen tarina on seuraava: Oppilas valittaa : “Voi mestari, pääni on ihan tyhjä, vailla mitään ajatuksia.” Munkki kopauttaa oppilasta kepillä päähän. - Kops - “No eiköhän siellä nyt ole jotain.” Turhanpäiväinen vuodatus loppuu siihen. Ajatukset saavat uuden suunnan. Kiinnostavaa. Jään odottamaan mielenkiinnolla miten buddhalainen pikaterapia –blogi kehittyy tästä eteenpäin. En vielä liitä sitä linkkilistaan. Kirjoittaja kertoo vetävänsä terapiaryhmää unihäiriöisille, mutta alkaa vääntelehtiä kiusaantuneena kun joku kertoo uniaan – ja vielä pahempi tulkitsee niitä.


Sattumageneraattori viehättää minua suuresti. Ihmettelen millaisen logiikan mukaan se toimii. Miksi jotkut blogit tulevat toistuvasti esiin, kuten tänä iltana/yönä Varjofinlandia ja Olemisen sietämätön paino, mutta ei vahingossakaan omat blogini. Se toimii kuin kiinalainen oraakkeli I Ching. Jotkut heksagrammit toistuvat jatkuvasti ja jotkut heksagrammit eivät koskaan. Se sattumassa niin kiehtovaa onkin, ettei sitä voi ennakoida eikä ymmärtää. Ehkä se on korkeampaa matematiikkaa, joka on minun käsityskykyni ulkopuolella.

Ei kommentteja: