maanantaina, marraskuuta 14, 2005

Marilaisia

Marilaisia naisia vuonna 1989 kansanjuhlassa, joka pidettiin suomalaisugrilaisten kirjailijoiden konferenssin kunniaksi marilaisessa maalaiskylässä, jonka nimen olen valitettavasti unohtanut. Älkää unohtako mielenosoitusta Marinmaan kulttuurin ja kielen puolesta tiistaina 15.11. klo 17.00 Venäjän suurlähetystön edessä, Tehtaankatu 1. Mielenosoituksen taustoista enemmän alempana perjantain 11.11.postauksessa.


Uusi blogi: Oliko hyvä kirja. Sisältää arvointeija syksyn uusista koti- ja ulkomaalaisista kirjoista.

7 kommenttia:

marja-leena kirjoitti...

Olen sielussa mukana vaikka ruumillisena en voi olla siellä! Olen jonkin verran tutkinut Finno-Ugrin kieli ja kulttuuri ja kivitaidetta, ja hieman kirjoittanut blogiinikin. Nämä pienet ryhmät Venäjässä todella tarvitsevat apua etteivät kokonaan häviä. Kiitos Anita, kun annat huomiota tähän!

ah kirjoitti...

Tuo uusi blogi -linkki ei taida toimia? Vaikuttaa kiinnostavalta!
Anni

Ugus kirjoitti...

Olet kyllä tuohon linkkilistaasi kerännyt varsin ansioituneesti tämän aihepiirin blogeja, se täytyy sanoa. Tässä on vielä yksi uusi tulokas: Hidas räjähdys arvostelee monenlaisia ilmiöitä, myös kirjoja.

Kiroguru kirjoitti...

Hei Anita (ja Anni),
tuo blogilinkki on Oliko hyvä kirja.

Mannerten välinen kirjoitti...

Täytyy kommentoida tuota kuvaa marilaisista, sillä tunnen Suomen sukuisten heimojen asian kaukana Siperian takana itselleni läheiseksi. Jos olisi joku "yhdistys" ajamassa tätä asiaa, liittyisin hetimiten.

minh kirjoitti...

Moi ja hitto, minähän unohdin! Sain sähköpostimuistutuksenkin asiasta ja sanoin perheelle, että lähden miekkariin, mutta iltapäivän olin kotona ja mietin, mitä olen unohtanut...hitto tätä seulapäätä!Kerro Anita miten siellä meni, oliko mukana paljon ihmisiä ja mistä puhuit ja mistä muut puhuivat. Täytyypä tsekata muuten jos olisi uutisiin päässyt. Tärkeä aihe jonka pitäisi kiinnostaa kaikkia.
-minh-

Anita Konkka kirjoitti...

Kiroguru ja Anni, olen korjannut Oliko hyvä kirja- blogin linkin. Nyt sen pitäisi toimia. Sivupalkissa se toimi alunpitäen.

Ugus, olen lisännyt sivupalkkiin Hitaan räjähdyksen, jota suosittelit, vaikuttaa kiinnostavalta blogiuutuudelts.

Marja- Leena, sekin voi auttaa jos on hengessä mukana.

Mannerten välinen, Suomessa toimii M. A. Castrenin seura Venäjän suomalais-ugrilaisten pienten kansojen kulttuurin ja kielen puolesta.

Minh, kirjoitin selostuksen mielenosoituksesta, en ole ehtinyt katsoa telkkarista, mitä siellä asiasta kerrottiin. Ehkä mielenosoituksesta tulee jotain kulttuuriuutissa, Huvudstadsbladetin toimittajan bongasin paikalta, ja sitten siellä oli niitä telkkarikameroita, mutta en tiedä miltä kanavalta.