sunnuntaina, marraskuuta 13, 2005

Humalaisia joulupukkeja ynnä muuta

Kemppinen kertoo katselleensa kotinsa ikkunasta, kuinka kaksi joulupukkia tappeli humalassa raitilla, ja kohta tappeluun yhtyi kolmaskin humalainen joulupukki. Siinä meni hänen lapsenuskonsa joulupukkiin. Minä muistan laskeneeni lapsena veljieni kanssa viidennen kerroksen ikkunasta, kuinka monta humalaista joulupukkia me nähtiin Munkkiniemen puistotiellä jouluaattona. Se olikin synkeän jouluaaton ainoita huveja sen jälkeen kun lahjat oli jaettu. Siihen aikaan joulupukit ajoivat polkupyörällä. Sitten ajat muuttuivat, joulupukit alkoivat ajaa autolla ja raitistuivat. Raittiit teekkaripukit tarjosivat palveluksia lehti-ilmoituksissa.


Kemppinen kirjoittaa: ”Koskaan ei tiedä, mistä varhaisimmat ja ratkaisevimmat vaikutteensa imee, sellaiset jotka määräävät myöhemmän iän valintoja ja vaiheita. On ihminen itse oman onnensa vihollinen.” Minä mietin, että mitähän tuli siitäkin tytöstä, jonka äiti karkasi joulupukin kanssa. Se en ollut minä.

Sivumennen sanoen erilaiset jouluvaloviritelmät ovat jo syttyneet täällä Aurinkolahdessa ihmisten parvekkeille ja ikkunoihin. Tänä aamuna liehuivat siniristiliput ja minä ihmettelin, että mikähän merkkipäivä nyt on. Illalla sitten selvisi, kun rupesin kirjoitustyöpäivän jälkeen lukemaan blogeja, että on isänpäivä, enkä minä ole ajatellut hetkeäkään isääni joka kuoli 35 vuotta sitten.

Sediksen meemi


Sedis haastaa bloggaajat omakuva-meemiin: ” Piirretty oma kuva tai muu muotokuvapiirros itsestä. Siitä saisi makean kokoelmankin, jos joku ne metabloggaisi kasaan.” Yllä kuva, jonka on tehnyt naapuri H. Salama noin kymmenen vuotta sitten. Hän antoi kuvalle nimen Anita Nevan rannalla Kuva on muuten näköinen, mutta ei minulla ole niin isoa suuta kuin kuvassa.

PS. Kokeilen Atomfeedin asetusten muutosta, jos siitä olisi apua siihen, että blogi ei päivittyisi joka kerta, kun tulee uusi kommentti. Lisäsin taas pari kolme blogia oikeaan sivupalkkiin.

6 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Totean vain tyydytyksellä, että jos haluan lukea lokeja, joita en tavallisesti seuraa, mutta jotka ovat suht laadukkaita (ketään sorsimatta) käyn vilkaisemassa, mitä Anita Konkan marginaalissa seisoo.
Miten muuten Mozilla Firefoksilla, jota käytän selaimena, tehdyt lokit ovat Explorerin kautta luettavissa? Meneekö vasemmasta laidasta yli. En käytä ihan sitä hiirenpaskafonttia, jota sanotaan normaaliksi, vaan vähän suurempaa, joka osoittautuu liian suuksi, kun katson Blogs.fi-pohjalle tehtyä lokia Explorerin kautta? Kysyn, vaikka ei tämä mikään Leelian lepotuoli olekaan.

Nimetön kirjoitti...

Siis ei suuksi, vaan suureksi.

Nimetön kirjoitti...

Voih, tästä tuli mieleeni lapsuuteni joulupukit ja uskonmenetys 5-vuotiaana. Pakko laittaa postaus aiheesta...
-minh-

Anita Konkka kirjoitti...

Hotanen,kiitos toteamuksesta. En ole perehtynyt syvällisemmin selainten eroihin. Ihmettelen vain miksi Explorerilla kaikki näyttää erilaiselta. Pitäisi kai käyttää pienemiä kuvia ja pienempää fonttia, mutta sitten huonompisilmäinen ei pystyisi lukemaan tekstiä. Operalla fontti näyttää pienemmältä kuin Firefoxilla. Blogger jota käytän blogialustana, tukee Firefoxia, muttei Operaa eikä Exploreria, minun käsittääkseni.

Anonymous, siis mitä? Ei oikein auennut mitä tarkoitit.

Minh, odotan innolla postausta aiheesta lapsuutesi joulupukit.

Nimetön kirjoitti...

Kiitos Anitalle. Ajattelinkin näitä samoja kommervenkkejä.

Heikki Honkala kirjoitti...

Hei! Minäkin liityin omakuvameemiin: http://kukkula.blogspot.com