keskiviikkona, joulukuuta 21, 2005

Talvipäivän seisaus


Tällaiselta näytti Aurinkolahdessa tänään, kun tulin postista ja kirjastosta.

Työpäivä alkoi kurjasti. Windows ei käynnistynyt edes vikasietotilaan. Piti etsiä käynnistyslevyke ja opaskirja. Kolme tuntia kului ennen kuin ongelma ratkesi. Se oli Cézannen maalaus, jonka olin asentanut tylsän Windows-logon tilalle. Kuva on ollut työkoneessani melkein vuoden eikä käynnistyksessä ole ollut ongelmia. Talvipäivänseisauksen aikaan pikkupirut ovat liikkeellä sankoin joukoin, mutta myös enkelit laskeutuvat lähelle maata esoteerisen perimätiedon mukaan. Siitä perinteestä on jäljellä joulun enkelikoristeet ja –kuvat, kun taas pikkupirut ovat muuttuneet tontuiksi, jotka tirkistelevät ikkunoista ja tekevät kaikenlaista pientä jäynää. Uskon että niillä oli sormensa pelissä, kun koneeni jumittui eikä työt käynnistyneet tänään.

Ketjugalleriaan on tullut uusia kuvia ja kirjoituksia tämän päivän aikana. Lisäyksiä alempana edellisen päivän postauksen lopussa olevaan luetteloon tässä:

http://personal.inet.fi/taide/dacoya/dacoyblogg.htm ( kaunis kuin mikä)

http://toimittaja.vuodatus.net/ ( V niin kuin väliaikainen)

http://ikkuna.blogspot.com/ ( raanu)

http://tsalo.blogspot.com/ (minimalistinen kuin Aika ja minä -blogi)

http://www.marja-leena-rathje.info/archives/baking_and_a_meme.php

(ikkunanäkymä Kanadasta)

http://mariar.vuodatus.net/ ( piirros)

http://kakkija.blogspot.com/ ( kiinnostava tolppa)

http://k.ellila.vuodatus.net/ ( sanallinen kuvaus näkymästä, kuten kirjailijalle sopiikin)

Tulipa mieleen, että olisi hienoa, jos pään sisään voisi asentaa pienen videokameran, joka kuvaisi kaikki yölliset unet, koska unien sanallinen kuvaaminen on karkean likimääräistä, ja niiden lukeminen unettavaa.

Nyt menen lukemaan Nathaniel Westin pientä kirjaa Balso Snellin unielämä , jonka lainasin tänään kirjastosta. Sain tietää että sellainen kirja on olemassa, kun luin Nuoren Voiman äskettäin ilmestynyttä Uni-numeroa. Kirjan on julkaissut pienkustantaja Nastamuumio. Pienillä kustantajilla on kiinnostavia kirjoja, sääli että ne saavat niin vähän julkisuutta suurten kustantajien teoksiin verrattuna.

6 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Hei.
Kiitos kun laitoit minutkin listalle, vaikken tehnyt meemiä ihan oikeaoppisesti.

Hyvää Joulua!

Veloena kirjoitti...

Balso Snell on hmm, no, hauska tavallaan. Jos on liikkunut kyldyyri-ihmisten seurassa ja saanut niistä mahanpuruja, pitää siitä kyllä.

West on hieno kirjoittaja. Itse pidän kyllä enemmän Miss Lonelyheartsista, joka on ihan maaginen jeesuskompleksin kuvaus. Ihmettelen kovasti, kun siitä ei melskata sen enempää blogimaailmassa, vaikka varmasti aika moni täällä on jonkinlaisia älyllisesti ja moraalisesti epätyydyttäviä toimittajantöitä tehnyt maailmanparantaja. (Tulipa pitkä lause.)

Ihanan kauniin näköistä siellä!

Anita Konkka kirjoitti...

No, enpä ehtinyt lukea kuin pari sivua Balsoa, sitten ovesta tuli sisään muuta tekemistä.

Hyvää joulua, Marja ja Veloena.

Anonyymi kirjoitti...

Enpä ihan yhdy kommenttiisi pienten kustantamoiden kirjailijoiden saamasta vähemmästä huomiosta. Huomiota kyllä piisaa, jos ansioita on. Tosin suurimmat & kauneimmat tahtovat tukea toisia suuria - esim. HS. Siellä pienet potkitaan nurkkaan. Aivan syyttäkin.

Pientäkin pienemmät, jotka eivät uhraa aikaa ja energiaa juuri yhtään tiedottamiseen & markkinointiin, ovat asia erikseen. Näiden joukkoon kuuluu myös Nastamuumio.

minh kirjoitti...

Univideokameran minäkin tarvitsisin, tavaraa puskee niin tolkuttomasti öisin, että on melkoisen raskasta aina purkaa sitä paperille tai koneelle, kun se voisi toimia digikameran tavoin: tallentaa vaikka kolmen yön unet ja sitten kaapelin kautta ne voisi siirtää koneelle tai "unikoneelle" jossa olisi näyttö ja niitä voisi tallentaa tai deletoida haluttaessa.
Pukki kiltti, jos vielä ehtii näin Anitan blogin välityksellä toivoa....
-minh-

Anonyymi kirjoitti...

Enjoyed a lot!
» »