maanantaina, joulukuuta 19, 2005

Mitä on edessäsi?

Kirogurun ketjutehtävä kaikille blogisteille:


Ohjeet: 1. Julkaise tai selosta omassa blogissasi se kuva, taulu tai maisema, joka on silmiesi edessä (monitorin takana) päivästä toiseen, ja jota pakostakin, ja usein luonnollisesti tyhjin silmin katsot, kun aivosi tapailevat sopivaa sanamuotoa tai kun yksinkertaisesti unohdut päiväuniisi. 2. Haasta ystäväsi samaan ja linkitä.

Tavoite: Tämä lienee liian utooppista, mutta perustetaan ainakin hengessä webiaalinen ketjugalleria.


Kuva on elämäni ensimmäinen digikameralla otettu valokuva. ( Vanhuuden hyviä puolia: voi häpeilemättä avata joululahjansa jo ennen joulua). Monitorin takana kirjahylly, jossa on sanakirjoja, italialainen klovni (marionetti) ja Dostojevski, jonka mahassa on Tolstoi, Puškin, Gogol, Tšehov ja Brodsky. Dostojevski näyttää kärsivältä, olisikohan hänellä mahavaivoja. Hän muistaa jotenkin isääni. Tai isäni ehkä alkoi muistuttaa häntä, kun käänsi niin paljon hänen kirjojaan. ostin Dostojevskin Pietarista, marionetin sain pojaltani lahjaksi kauan sitten. Pidän marionetista enemmän kuin Dostojevskista. Katselen mieluummin näytönsäästäjää, siellä vaihtuvat Cézannen maalaukset.



8 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Minusta tuo Dostojevski näyttää herttaiselta. Jos menen joskus Pietariin, hankin kyllä tuollaisen.

a-k.h kirjoitti...

Katseeni pysähtyy valkeaan tapettiin. Ei anna aihetta kuvata. Ikkunasta näen kaukaisuuteen, mutta parempi näin: en unohdu haaveksimaan.

Anita Konkka kirjoitti...

Elina, kuvassa Dostojevski ei tosiaankaan näytä yhtä kärsivältä kuin todellisuudessa.

Kerro tai kuvaa mitä sinun edessäsi on? Tämä on haaste.

a-k.h valkea tapetti on hyvä kuvan kohde, kaikki riippuu rajauksesta. Rajaa se neliöksi, niin siitä tulee malevitshin Mustan neliön vastakohta.

aimo-kalevi hotanen kirjoitti...

Niinpä; jos neliöin osan tuosta valkoisesta seinästä, pelkään, että siitä tulee kuin jokin Ahti Lavosen mestarikauden töistä: valkoinen pinta. Pidän perinteellisemmästä.
Eräs kirjahyllyistäni on selkäni takana ja sieltä pilkottaa pari samanlaista kirjaa kuin on blogisi kuvassa.

Anita Konkka kirjoitti...

Hei Aimo-Kalevi,

minäkin tiirailen suurella mielenkiinnolla millaisia kirjoja näkyy kuvissa.

marja-leena kirjoitti...

Hei, vihdoin tulin minäkin mukaan meemiin, vaikka se onkin englanniksi. http://www.marja-leena-rathje.info/archives/baking_and_a_meme.php Kiertyypä se meemi ehkä täälläpäin mailmaakin! Kiva vilkaista kirjailijan nurkkaankin vähän, kiitos vain, Anita!

Anita Konkka kirjoitti...

Hei Marja-Leena,

Kävin katsomassa sinun työskentelymaisemaasi. Kiva kun käänsit ketjugallerian ohjeet, niin että se voi levitä myös englanninkieliseen blogimaailmaan. Mitähän siellä päin ajatellaan sanasta "meme". Anni Heino Austraaliassa sai kommenttia sen sanan käytöstä joltakin englanninkieliseltä lukijaltaan.

Tiia kirjoitti...

Ooh. Haluaisin ottaa tähän osaa, mutta edessäni näkyy tällä hetkellä ihmisiä. En tiedä, haluavatko he välttämättä blogiini :)

Hmm, toisaalta voisin vain kuvailla sanoin.