torstaina, marraskuuta 05, 2009

Satoi ensilumen
  Tällaiselta näytti ensilumi/räntä  Vuosaaressa  viime yönä.
  

 Kolme  päivää  sitten  koivu  parvekkeeni  edessä oli vielä näin  hehkeä.
 Talvi tulee, minkäpä sille mahtaa,   täytyy vain  kestää räntä ja pimeys. Mutta onneksi   päivät alkavat  taas pidentyä vajaan kahden  kuukauden kuluttua.    
    

6 kommenttia:

Ripsa kirjoitti...

Anita! Sinulla ehkä on sentään lämmin sisällä. Täällä on alakerrassa +15-17 ja yläkerrassa ehkä enimmillään jopa 19 astetta.

Ikkunat ja ovet falskaavat. Kyse ei ole tiivisteistä, vaan siitä, että niitä ei saa kunnolla kiinni, eli rakennusaikaisesta toheloinnista, joka Suomessa on maan tapa. Parveke mitattiin eilen, yläpuolen ja alapuolen leveys vaihtelee kokonaista 4 mm, eli ovesta tuulee suoraan sisään.

Viimeiset kukkivat kiinanruusut paleltuivat.

Minä kun teen töitä kotona niin palelen jatkuvasti. Eikä tämä ole uusi ongelma, vaan on jatkunut siitä asti kun tänne muutettiin. Huoltoyhtiöitä on marssinut eestaas tässä välillä, tänään on taas tulossa joku.

Piti tulla jo eilen tai toissapäivänä, mutta huoltomies teki oharin. Ja vuokra on hirveän suuri ja nousee joka vuosi.

Tottahan sitä nyt ulosmennessä osaa pukeutua. Mutta sisällä huivi päässä ja lämpöhousut jalassa!

rea kirjoitti...

Muuttakaa pohjoiseen :) Täällä on ollut lumi maassa lokakuun alusta lähtien ja hiihtokelitkin jo jonkinlaiset. Sisällä kyllä tarkenee, kun lämmitetään pirtin uunia!

Ripsa kirjoitti...

Onko teillä pohjoisen kaupungeissa puulla lämpiävät uunit?

Epäilen. Luulen myös että pohjoisen kaupungit ihan koosta riippumatta säästävät teettämällä töitä ammattitaidottomalla työvoimalla ja ammattitaidottomalla suunnittelulla.

Onhan se kenen tahansa ihmisen ammatissa rasittavaa, jos pitää vielä lukea ja päntätä ammatin jujut ja tavat päähänsä.

Saati sitten ne valtuustot jotka sitten koostuvat näistä moniammattitaidottomista poliitikoista. Ja jotka siis päättävät asemakaavat, tonttijaot ja sensemmoiset.

Anita Konkka kirjoitti...

Ripsa, muistuttaa olosuhteita Ravennassa talvella. Niin kylmä adsunto, että piti maata sängyssä täkkien alla kirjoittamassa, käsissä "kalakauppiaan sormikkaat". Tekstiä syntyi paremmin makuu- kuin istuma-asennossa.

En usko että kiinanruusut paleltuvat +15:n asteessa. Ne lakkaavat kukkimasta talvella, kun valoa on vähän. Kokeile täysspektirisiäpäivänvalolamppuja ( ei kirkasvaloa). Posliinikukka joka ei ole vuosikausiin kasvanut pimeässä asunnossani, rupesi työntämään uusia versoja ja lehtiä päivänvalolampun alla. Nyt siirsin sen kasvilampun alle ja odotan että se rupeaa kukkimaan.

rea kirjoitti...

Tuskinpa niitä puu-uuneja kerrostaloissa on, mutta täällä peräkylien mökeissähän ne on oltava...

Ripsa kirjoitti...

Rea, sitähän minäkin. Ei tänne v oi edes sytyttää nuotiota mihinkään ja sähkölaskut ovat sitä luokkaa ettei omaa lämpöpatteria ole varaa käyttää.

Anita joo, minähän siitä päivänvalolampusta puhuinkin. Mutta aattelin että jos vielä pilvet väistyvät. Voi olla että eivät väisty.

Ennustukseni on, että jos tämä lumi nyt jää maahan, niin kohta ovat kovat pakkaset ja silloin yleensä paistaa. Kyllä tämä vaikuttaa oikealta talven tulolta.