maanantaina, marraskuuta 23, 2009

Uhanalaiset


Kuvasin eilen  Miina  Äkkijyrkän kyyttöjä,  joita  uhkaa häätö.   Joutuvat  teuraaksi,  jollei   Miina löydä uutta  kotia,  eikä  korkein  oikeus  hyväksy  valituslupaa.   Siinä tapauksessa  ulosottoviraston  miehet  tulevat tammikuun 15. toimittamaan  häädön.  Panevat  Miinan   keskellä talvea  pellolle eläimineen, tavaroineen.  Epäinhimillistä! Häädön  saavat myös  Miinan  peltilehmät.  Äkäiset sauvakävelijät   ynnä muut  kunnon kansalaiset   iloitsevat,  kun pääsevät  eroon Miinan "romuista."  ( Kts.   keskusteluketju aiheesta  HS.fi:ssä)


Mikä   kiire  kaupungin  byrokraateilla on tyhjentää Skatan tila?   Kertoisivat edes  mitä  suunnitelmia heillä on  tilan suhteen

8 kommenttia:

Pellon pientareella kirjoitti...

Tämä on niin käsittämätöntä ja julmaa, että sitä ei voi ymmärtää. Erilaisuus, luovuus ja itsenäisyys ovat Suomessa kiellettyjä. Ilmeisesti myös eläinlajien suojelu ja taide. Kammottavaa, jos tammikuussa tulee noin käymään.

Anonyymi kirjoitti...

Tunnen Miinaa jonkin verran, koska hän asui ennen lähellämme ja autoimme joskus häntä, Miina on järkyttävän ahkera ihminen paitsi taitelijana, myös karjanhoitajana. En edes pysty laskemaan montako kylmätilaa hän on kunnostanut! Itsekin emolehmiä ja lampaita työkseni hoitaneena (vaikkakin pieniä karjoja) tiedän miten paljon karjanpito sitoo, miten paljon tarvitaan tunteja vaikkapa aitojen rakentamiseen, poikimisten valvomiseen jne. Mielestäni Miina on niin ainutlaatuinen ilmiö, että hänelle tulisi taata sopimus, jossa hänelle kustannettaisiin karjakko ja työmies, jotta hänelle jäisi aikaa taiteen tekoon. Ja missä parhaiten voitaisiin edistää suomalaista alkuperäisrotua kuin juuri Helsingissä, missä mahdollisimman moni näkisi ihan oikeita, suomalaiseen ilmastoon sopeutuneita nautoja: ne ovat jotain ihan muuta kuin ulkolaiset rodut. Itse asiassa lajeja pitäisi olla enemmän, suomenlampaita, kainuunharmaita, maatiaiskanoja ja suomenvuohia... eivätkö muka ihmiset haluaisi nähdä sellaisia eläimiä eikä vain kirahveja ja leijonia Korkeasaaressa? Miinalle tulisi kuitenkin taata rauha taiteen tekemiseen ja palkata työvoimaa & hyvä asunto ja ateljee kohtuullisella vuokralla. -Anna

Ripsa kirjoitti...

En minä käsitä myöskään. Paikka olisi ollut mitä parhain. Aikovatkohan ne nyt sen Skatan paikalle uusia Cirruksia, joita Hesari viikonloppuna mainosti?

Olen surrut sitäkin että Sukevan vankilan kyyttökarja joutui hajalle. Se tarkoittaa sitä, että lehmille voi tulla ongelmia, koska ne ovat peräisin pienemmistä populaatioista.

Sukevan kyytöt olivat lapsuuteni leikkikavereita.

a-kh kirjoitti...

Jostain syystä Miinalla on ollut ongelmia vähän joka paikassa, Savossakin. Onkohan Miina ihmissuhteissaan vähän äkkijyrkkä, vai jahtaavatkohan viranomaiset häntä ihan vain kiusatakseen, niin kuin Tapani Kansan mielestä liikennepoliisit häntä.

Freya kirjoitti...

En tiedä Miinan luonteesta mitään, mutta herkästi täällä ei suvaita ihmistä, joka ei taivu samaan muottiin muiden kanssa ja tekee asiat eri tavalla kuin on totuttu.

Sääli vaan lehmiä, jotka jäävät typerän taiston jalkoihin ja samalla meitä kaikkia, jotka jäämme taas yhtä luonnon monimuotoisuutta köyhemmäksi.

Kummallista, että laitamme rahaa kaukaisten asioiden suojeluun, mutta kotomaa jää retuperälle. Ei taida olla mediaseksikästä puolustaa esim. lehmiä. Tiikeri on eksoottisempi.

sami liuhto kirjoitti...

"Kummallista, että laitamme rahaa kaukaisten asioiden suojeluun, mutta kotomaa jää retuperälle. Ei taida olla mediaseksikästä puolustaa esim. lehmiä. Tiikeri on eksoottisempi."

Tähän ei ole lisäämistä. Allekirjoitan.

Elegia kirjoitti...

Jotenkin muistelisin lukeneeni tästä aiemminkin. En oikein ymmärrä koko juttua ja sitä, miksi Miinasta halutaan eroon.

Entäs sitten, jos onkin "äkkijyrkkä" luonne (siitä minä en tiedä mitään)? Ei se ole mikään syy vainota ihmistä. Ihme touhua!

anitak kirjoitti...

Tämä häätöprosessi on jatkunut pari vuotta. Huolestuttaa, miten Miina kestää ja jaksaa. Joskus vahvallekin tulee raja vastaan.