maanantaina, huhtikuuta 13, 2009

Oranssi kollaasi

Pääsiäismaanantain askartelutyö: oranssi kollaasi ( klikkaa  isommaksi)
Lisää  oransseja kollaaseja löytyy Inkiväärin blogista.
Älkää unohtako Eeva-Liisa Mannerin näytelmää Poltettu oranssi.


Sitaatteja Coloria.netistä:

- Punainen (siis oranssi) tukka oli hyvin suosittu muinaisessa Roomassa. Englannissa punaiset hiukset tulivat suosituiksi 1500-luvulla.
- Kiinalaisessa kulttuurissa oranssi on yhdistetty Jiniin (Jang - sininen). Kiinassa, kuten Japanissakin oranssi liittyy onnellisuuteen ja rakkauteen.
- Buddhan väri; myös buddhalaisten munkkien kaavun väri. Buddhalaisessa taiteessa oranssi kuvasi valaistumisen korkeinta tasoa.
- Amerikassa vankila-asusteiden väri.
Oranssi lisää henkisiä kykyjä ja iloisuutta ja lisää hapen määrää aivoissa.
- Oranssinpunaisesta saa elinvoimaa. Oranssilla hoidetaan väsymystä elämään ('epätoivoa'), mutta liika oranssi saattaa väsyttää ja nostaa potilaan lämpötilaa. Vahvojen punaisena ja oranssin tilalla käytetään usein ruusunväriä ja kullanväriä. Oranssilla hoidetaan mm. lihaskramppeja ja parannetaan ruoansulatusta.
- Oranssilla hoidetaan munuaistulehduksia, sappikiviä, mentaalista heikkoutta, epilepsiaa, koleraa.
- Oranssin uskotaan rentouttavan keuhkoja.10 kommenttia:

hanne kirjoitti...

Tosi mielenkiintoinen kollaasi, täynnä ihania yllätyksiä, tärkeitä asioita..kiva pysähtyä tutkailemaan ja ajatus lentää...

savisuti kirjoitti...

Kaunis kollaasi. Silmät jäivät tuohon vasemmalla olevaan tyttöön, ihana. Myös ikoni hyppää hyvin esiin. Hieno kokonaisuus.

pantteri kirjoitti...

Sinulla on kaunis kollaasi. Ajatuksella koottu. Paljon silmää hivelevää taidetta. Kaunis auringonheijastus parvekkeissa. Minullakin oli pelastusliivikuvia, mutta kaikissa kuvissa liivit näyttivät punaisilta, vaikka ne ovat oranssit.

Inkivääri kirjoitti...

Hieno kollaasi mielenkiintoisin yksityiskohdin:)

meri kirjoitti...

"tanssi appelsiini" , kirjoitti rainer maria rilke.

katriina kirjoitti...

Eloisa kuvakooste, siinä on paljon katsottavaa. Ja se virkistävä väri!

SusuPetal kirjoitti...

Tuo metro vetosi minuun ja vasemmalla oleva tyttö, kaunis.

Anita Konkka kirjoitti...

Vasemmalla oleva tytön pää on äitini maalaus. Minä olin mallina 2-vuotiaana.

Kollaasin muut taiteilijat ovat Paul Klee, Vincent van Gogh, Michel Majerus Luxemburgista (splash bombs), pariisilainen Laure Tixier (oranssi huopatalo), tuntematon ikonimaalari Venäjältä, katutaiteilija Banksy Englannista, kaksi tuntematonta graffitistia Turusta ja Narvasta ja lapsenlapsi Jeremi Luxemburgista (suokukko-piirustus).

Auringonlasku ja sen heijastukset ikkunoissa on kuvattu Vuosaaren taiteilijatalon luhtikäytävältä. Metro on Vuosaaren metrosillalta, jossa eilisiltana seikkaili yksi joutsen. Se pelastettiin jäämästä metron alle. Liikenne seisoi pelastusoperaation aikana. Viime kesänä oli samanlainen tilanne. Jos on kiire jonnekin, kannattaa aina ottaa huomioon, että radalla voi olla joutsen.

Eija kirjoitti...

Hieno paljon yksityiskohtia ja väriä!

Marjut kirjoitti...

Tämä on tosi hieno ! Kaunis oranssitukkainen tyttö, oranssi juna oranssiin vivahtavalla sillalla.