lauantaina, heinäkuuta 05, 2008

Muuan hymy

Hymy tikkaiden juurella
"Omana itsenään, vain omana itsenään, oleminen on merkittävä asia. Entä miten se tehdään, miten siinä onnistutaan? Ah, se onkin kaikista vaikein temppu. Se on vaikea koska siihen ei sisälly minkäänlaista ponnistelua...On vain tehtävä se mitä eteen tulee," kirjoitti Henry Miller kertomuksessa Hymy tikkaiden juurella ( suom. A.K.M.Taipale). Kirja oli Millerin suosikki omien kirjojen joukossa.

Muuan hymy on 50-luvulla suositun Francoise Saganin romaanin nimi. Muistuuko mieleen muita kirjoja joiden, nimessä on hymy-sana?

Valokuvatorstain 97. aihe on Beirut-yhtyeen kappale Sunday Smile.

4 kommenttia:

Markus Latva-aho kirjoitti...

Kovaa kyytiä kasvaa nuo lapset, hauska muisto kuvasta ja hymyhetkestä.

t. pahakuva.blogspot.com

Aurinkomorsian kirjoitti...

Jaguaarin hymy, Axel Sunnaborgin hymy, Toscanalainen hymy, Kesäyön hymyilyä, Pedon hymy, Smile of the Lamb, ja Henry Rollinsin muistelamllinen pakinakokoelma "Smile, Youre Travelling".

Ripsa kirjoitti...

Simo on ihan pojan näköinen nuorimies.

Tuo on vähän MonaLisamainen hymy, ei ihan mutta melkein.

Mutta onpas sivupalkkisi muuttunut hurjaksi. On siellä ainakin yksi joka on nyt pakko siepata mukaan, blogineuvoja typeryksille. Taidan tarvita sitä ihan hetikohta.

Anita Konkka kirjoitti...

Aurinkomorsian,Kiitos "hymykirjoista"

Ripsa, kokeilen Bloggerin uutta blogRollia joka päivittää blogit ajantasaisesti. Ei tarvitse käydä kurkkimassa kuka on päivittänyt. Tosin tuossa Blogrollissa ei kaikkia suosikkejani. Siitä tulisi aivan liian pitkä. On siinä pituutta jo nytkin. Loput suosikit löytyvät alla olevista "perinteellisistä" linkkilistoista.