maanantaina, heinäkuuta 07, 2008

Kun työnteko ei huvita

Opettelen lintujen kuvaamista uudella kameralla. Vaikeata, kun linnut lentävät pois ennen kuin ehdin laukaista.

(Klikkaa kuva isommiksi)

Kokeilua. Olen liittänyt sivupalkkiin Bloggerin uuden ominaisuuden: Blogilistan. Sen pitäisi päivittyä ajantasaisesti. En tiedä vielä, kun se on ollut vasta tästä päivästä alkaen sivupalkissa. Täytyy tarkkailla miten lista toimii. Siirsin Google Readerissa olevat blogit Blogilistaan, mikä kävi helposti parilla napin painalluksella, sitten kun älysin tehdä siirron kannettavalla koneella. Pöytäkoneeni ei siihen toimenpiteeseen jostain syystä suostunut. Se on alun alkaenkin toiminut hyvin omapäisesti. Lisäsin sivupalkkiin myös Google Readerin jaetut otsikot. Käykää kokeilemassa miten uudet ominaisuudet toimivat ja raportoikaa, jos ilmenee ongelmia.

PS. Parnasso-blogia ei voi lukea millään syötteenlukija, siksi sitä ei voi myöskään liittää Bloggerin Blogilistaan. Harmillista, kun pitää aina käydä tsekkaamassa onko se päivittynyt.


8 kommenttia:

Mikko kirjoitti...

Kyllä Parnassoa RSS:nä saa, vaikka sitä ei kummemmin blogissa mainostetakaan: http://parnasso.fi/xml-rss2.php

Nyt kun satuin kommentoimaan, niin vieno toive: päivittäisitkö Kirjavinkkien osoitteen linkkilistassasi, uusi osoite on http://www.kirjavinkit.net/ - kiitos!

Anita Konkka kirjoitti...

Hei Mikko,

Olen päivittänyt Kirjavinkkien uuden osoitteen jatkuvasti päivittyvässä blogilistassa = Omat blogiluettelo sekä vanhassa linkkilistassa.

Kiitos Parnasson syötteestä, mutta se ei toimi. Kun yritän määrittää sen jatkuvasti päivittyvään blogiluetteloon, tulee ilmoitus: URL-osoitteen tulee päättyä kelvolliseen verkkotunnuksen loppuosaan kuten .com tai .net

Mikko kirjoitti...

Tuo RSS-syötteen osoite toimii kyllä ainakin Google Readerissa ja muissa lukijoissa.

Bloggerin ohjeiden mukaan blogiluettelo haluaa sitten itse nuuskia RSS-syötteen osoitteen, mutta jos sitä ei löydy automaattisesti, syötteen osoitteen voi ilmoittaa itsekin.

Miten se sitten tapahtuu, en tiedä, kun en itse Bloggeria käytä.

Anita Konkka kirjoitti...

Lisäsin Parnasson URL-osoitteen Google Readeriin ja sitä kautta Bloggerin Omaan blogiluetteloon. Nyt se toimii. Minkähän takia Parnasso-blogi piilottelee RSS-syötettä. Olen jo kerran aikaisemmin valittanut asiasta sinne, mutta ilman tulosta.

Anitak kirjoitti...

PS. Ei se toimikaan Blogiluettelossa, kun äsken kokeilin. Google Readerissa se toimii.

Mikko kirjoitti...

Ninno, Papinniemi ei varmasti osaa tässä asiassa auttaa. Minun pitäisi varmaan tietää, kun olen Parnasson blogin aikoinani pystyttänyt...

Taitaa olla vähän epästandardi merkintätapa tuossa Parnasson käyttämässä blogisoftassa, ettei RSS-syöte näy automaattisesti. Jostain syystä en tullut laittaneeksi sitä muutenkaan näkyville blogiin.

Teemu kirjoitti...

Millainen kamerasi on? Hienoja kuvia nimittäin! Itsekin olen tuumaillut sellaisen ostoa, mutta päätös yksilöstä on vaikea...

Kuinka tuo blogilista on nyt toiminut? Itse en ole sitä hetkeen käyttänyt; en ole halunnut hyväksyä sivuston ehtoja.

Anita Konkka kirjoitti...

Kamera on Panasonic Lumix DMC- FZ8, jossa on Leican objektiivi. Sillä saa teräviä kuvia. Hintaansa nähden se on hyvä kamera, en tosin ole ehtinyt tutustua kaikkiin sen ominaisuuksiin. Verkkokauppa. comissa se maksaa 246 euroa ja risat. Stockan tämän kuun kanta-asiakastarjouksesta sen saa noin 30 euroa kalliimmalla hinnalla kuin Verkkokauppa.comista.

Käytän Blogilistaa harvoin nykyään. Luen blogit Google Readerista ja omalta linkkilistaltani. Nyt kokeilen tuota Bloggerin Blogilistaa sivupalkissa. Vaikuttaa siltä että blogit päivittyvät siinä nopeammin kuin Blogilistalla.