maanantaina, lokakuuta 03, 2011

Dynaaminen näkymä

 Kokeilen  Bloggerin uutuutta  nimeltä "Dynaamiset  näkymät ( Dynamic Views)". Kokeile sinäkin.    Valitse   yläpalkista, haluatko katsella  blogikirjoitusta joko  Classic -,  Flipcard-, Magazine-, Mosaic-, Sidebar-,  Snabshot- tai Timeslide -näkymän. Voit kokeilla niitä kaikkia. Tämän blogin oletusnäkymä om  Magazine. Klikkaa  kuvaa tai otsikkoa, niin  tekstisivu aukeaa. Sen lopussa  on kommentointimahdollisuus. 


" Dynaamisten näkymien"  hyvä puoli  on se, että  blogi latautuu nopeammin.  Huono puoli on se, että   oikea  sivupalkki katosi.  Eniten kaipaan  blogiluetteloa,  josta näki  yhdellä silmäyksellä  mikä  blogi on päivittynyt. Nyt täytyy mennä  Googlen  syötteenlukijaan katsomaan päivittyneitä  blogeja.   Siitä harmistuneena  lähetin   Bloggeriin palatetta, että  haluan   Blogiluettelon takaisin.


Silloin  kun  ehdin lukea blogeja, käytän  aina  Blogiluetteloa. Entä te, hyvät lukijat? Kuinka  moni teistä käyttää  blogiluetteloa vieraillessaan tässä  blogissa.  Antakaa palautetta. Millaiselta Bloggerin "Dynaamiset näkymät"  näyttää teistä?  Onko uudistus hyvä vai huono?

13 kommenttia:

Ripsa kirjoitti...

Kyllä blogilista on hyvä olla. Sulla oli niitä hyvä kokoelma ja kävin niissäkin usein.

Nyt en käsitä mitä pitää tehdä...

Anita Konkka kirjoitti...

Ehkä palaan vanhaan näkymään, kunhan kokeilen tätä vähän aikaa. Minun kannaltani tämä on sikäli hyvä, että näen mitä kiaikkea olen kirjoittanut blogiin vuosien varrella.

Marjattah kirjoitti...

Mielenkiintoista! Huiman uudenaikaista :) Nyt voi siis lukija valita haluamansa näkymän. Kokeilin heti kaikkia.Tunnen itseni ihan vanhanaikaiseksi jo, kun viilaan taustoja ja fontteja...

Totta puhuen, olen hiukan kyllästynyt sivupalkkeihin. Blogipäivitykset katson aina hallintapaneelin lukuluettelosta. Mutta toisten luetteloista löytää usein kivoja bogeja.
Nyt kyllä veit multa yöunet ;)
(Tämä on tosiaan niin sukkela, että ensimmäinen kommenttini katosi jonnekin...)

Anita Konkka kirjoitti...

Kommentointi minullakin takelteli. En aluksi ollenkaan käsittänyt miten tänne voi kommentoida.

Sadepäivä kului siihen kun kokeilin vanhoilla Kirjailijan päiväkirjoilla, miten uudistus muuttaa blogin ulkonäköä. Niihin laitoin erilaisia kuvataustoja.

Marjattah kirjoitti...

Tietenkin innostuin ja kirjoitin aiheesta blogissa K50. Tietoja kaivellessani huomasin, että 'Dynaamista' voi kokeilla ilman remonttia. Jopa muiden blogeja voi tarkastella dynaamisesti.

Anita Konkka kirjoitti...

Ripsa hei,
käy katsomassa miltä oma blogisi näyttää

http://ripsaluoma.blogspot.com/view/magazine

blogin url:n jälkeen /view/classic tai mosaic tai magazine tai timeslide tai mikä tahansa vaihtoehtoidoista. Jos ei muuta tekemistä ole niin tähän saa aikansa kulumaan.

miiwi kirjoitti...

Tämä on mielenkiintoinen ominaisuus, johon helposti saa aikansa kulumaan..! :)
Jokin ominaisuuden katoaminen harmitti,joten itse ratkaisin sen laittamalla näkymäselailut linkin taakse. Katsojalta sästyy osoitteen muutaminen.

miiwi kirjoitti...

Yhden huomion juuri tein. Seuraan blogeja syötteenlukijan kautta ja tätä sivua en pystynyt liäämään listalleni. En edes manuaalisesti. Kokeilin muitakin dynaamisia sivuja ja sama tulos, ei onnistunut! Pitäisiköhän antaa palutetta, vaikka senkään ei eilen onnistunut ;(

Blogisisko/Dynamic Views kirjoitti...

Anita,
ei sivupalkki katoa. Kun klikkaat yläpalkissa olevaa sanaa "Sidebar", se tulee näkyviin. (Se voi olla myös näkymäsi nimen alla valikossa) Tämä Magazine näyttää hyvältä tavallisessa blogissa, mutta kuvablogissa on mosaiikki tms minusta parempi.

Näitähän voi kukin katsoa mieleisellään tavalla.:)

Yksi dynaaminen näkymä vääristää kuvat leveiksi

Molempiin kokeiluihini pääsee Blogisisko-blogista.

anitak kirjoitti...

Sidebar kyllä näkyy, mutta ei blogrollia ja muita tietoja jotka ovat epädynaamisen näkymän sivupalkissa.

Anna Amnell kirjoitti...

Tuleeko blogroll takaisin, jos muuttaa blogin takaisin tavalliseen muotoon? Muut kohdat nimittäin tulevat.

Olen ajatellut, että ehkä suuren osan sivupalkkien tiedoista voisi laittaa kirjoituksiin.

Minusta tuntuu tällä hetkellä siltä, että ei tarvitse muuttaa blogia pysyvästi, sillä sitä voivat lukijat ja bloggaja itse katsoa välillä jossakin noista " dynaamisista näkymistä".

Sinun blogisi näkyy oikein kauniina magazine-näkymässä.
Minulla varsinaiset kuvablogit ovat parhaat mosaiikkeina.

Varmaankin tätä ideaa kehitetään edelleen. Ihan hauskaa, että on jotain uutta, ettei kyllästy bloggaamiseen.

Anita Konkka kirjoitti...

Blogroll tulee takaisin vanhassa näkymässä.

Blogger Buzzissa http://buzz.blogger.com/
luvataan että ideaa kehitellään kaiken aikaa.

Anna Amnell kirjoitti...

Blogiisi pääsee myös muista blogeista entistä nopeammin.

Vaikka minulla on nopea yhteys ja vaikka Blogisisko-blogissa ei ole Dynamic Views -näkymää, ero on valtava. Tietenkin kaikki sivupalkissa ollut - kiinnostava - aineistosi hidasti blogin.

Vastaus toiseeen kysymykseesi: menen muihin blogeihin yleensä Googlen kautta tai ulkomuistista. Vilkaisen tióisinaan uusia kirjoituksia blogini hallintapaneelin alla olevan sisäisen lukemiston kautta.

Ehdin lukea vain muutamaa blogia.