Eilen kävin hammaslääkärissä ja torilla ostamassa yrttien taimia. Tulehdus hampaanjuuressa jatkuu, mutta särkyä ei ole. Kumma juttu, hampaassa ei ollut reikää, mutta silti juuri tulehtui. Ei hammaslääkärikään osannut selittää sitä.
Metrossa luin Books from Finlandista ( 2/2007) mitä Leena Krohn, Jukka Kemppinen ja Lola Rogers kirjoittavat bloggaamisesta ( Public or Private? Lehteä saa hyvinvarustetuista kirjakaupoista). Krohnin kirjoituksen Writing, not talking motto on Wittengensteinia mukaillen: "What you don't want to talk about, you have to write about - and blogs are here to stay." Hän siteeraa Tommipommin kuolemattomia sanoja: "On kätevää, kun ei tarvitse enää tavatessa jutella ajatuksistaan. Ne on parempi ilmaista kirjoittamalla. Puhuminen on tyhmää ja rumaa."
Kemppinen pohtii kirjoituksessa Fleeting moments bloggaajan dilemmaa: valistaa vai viihdyttää. Hänen mielestään blogit edustavat modernia journalismia. "[Blogin] kirjoittaja uskoo että hän vähän tai jopa paljon fiksumpi kuin muut..." Ehkä Kemppinen ironisoi itseään ( tai sitten hän on tosissaan). Hän väittää että J.V. Snellman oli ensimmäinen bloggaaja Suomessa. Aika väljästi tulkittua bloggaamista, minä sanoisin. Samalla perusteella voisi väittää, että apostoli Paavali oli ensimmäinen bloggaaja länsimaisessa kulttuurissa.
Rogersin kirjoitus My little blog on sympaattinen omakohtaisuudessaan. Hänen "pienessä" blogissaan on hienoja kuvia. Niitä kannattaa käydä katsomassa.
Illalla kävin erittäin epävirallisissa näyttelyn avajaisissa Vuotalossa. Performanssiryhmä A&A ( =Aliens Anonymous) esitti Morse Baletin kommunikaatiobotin avulla "visuaalisia ja auraattisia kiihokkeita, syitä ja seurauksia matkoista maailmassamme [...] Liikkuvan kuvan muodossa A&A on myös dokumentoinut Vuosaaren psykomaantiedettä..." ( sitaatti lehdistötiedotteesta). Kuvia näyttelystä ja botista voi käydä katsomassa A&A:n blogista.
Kommunikaatibotin on kehittänyt naapurini Gun Holmström. Hän pitää kuvablogia The Gunsi Vog Blog, johon kannattaa myös tutustua. Otin kuvia näyttelyn avajaisista, mutta niitä ei voi lähettää blogiin Live Writerin kautta. Toinen Live Writerin huono puoli on se, että siinä ei ole oikolukuohjelmaa. Lukihäiriöisenä teen paljon kirjoitusvirheitä enkä huomaa niitä ilman punaisia alleviivauksia.
Gun Holmström: Kommunikaatiobotti ( Kuva lisätty myöhemmin)
PS. Lähetin Symanteciin tukipyynnön maanantaina. Vastausta ei ole tullut vieläkään, vaikka on jo torstai. Taidan siirtyä ilmaistarjontaan nyt kun ZoneAlarmista on tullut Vista-yhteensopiva päivitys. Ilmaisohjelmien hyvä puoli on se, että ne voi aina ladata netistä uudelleen, jos ohjelmat kaatuvat tai tietokoneessa tapahtuu jotain muuta häikkää. Täytyy käydä tutkimassa onko Avastistakin tullut Vista-yhteensopiva päivitys. Sen jälkeen jätän hyvästit maksullisille palveluille. Pieni ongelma ilmeni: En tiedä miten pääsisin eroon Nortonin roippeista. Sitä ei voi poistaa koneelta, koska jotain osaa ei löydy.
Joku on tullut tänään Sanoihin seuraavanalaisella googlehaulla: " Toimiiko vanha tulostin Vistassa?" Kysyjä tuskin tulee toista kertaa, mutta vastaan silti: Toimii jos käy lataamassa netistä Vista-yhteensopivat ajurit. Minä tein sen kummallekin tulostimelleni, ja ne toimivat.
PS 2. Live Writeriin tuli ongelma, se ei lähettänyt tätä kirjoitusta Bloggeriin, vaan kaatui. Onneksi olin tallentanut edellä kirjoittamani tekstin, muuten se oli kadonnut taivaan tuuliin (olisikohan ollut suurikin vahinko?) Johtopäätös: Live Writeriin ei kannata luottaa. Kannattaa pikemminkin kirjoittaa suoraan Bloggeriin, koska se tallentaa automaattisesti kirjoitettavaa tekstiä, ja lisäksi siinä on suomenkielinen oikolukuohjelma.
18 kommenttia:
Kemppinen trossaa. Trossoo on yleistä täällä päin, varsinkin maalla. Ja Kemppinenhän kasvoi Kauhavalla ja tässä näemme kulttuurin merkityksen: trossoo ei ole geneettinen ominaisuus, koska Kemppisen vanhemmat eivät ole kauhavalaisia.
Se on kehumisen ja itseironian sekakeitos ja vastuu on kuulijalla aivan yhtä paljon kuin savolaisten suhteen.
Nuoret poijat, niin kuin ne Ylihärmän idiootit jotka kaahasivat rannikkotiellä ja humalassa, eivät ole vielä sisäistäneet trossoota. Se ei tarkoita ihmisten tappamista.
Sitä minä vähän arvelinkin, pohjalaiset ovat hyviä kehumaan itseään mutta taittavat kehumisen ironialla. Tosissaan ovat silti.
Notta verenkuliettamakkin oppii trossaamahan.
Se on siis maaperässä!
Trossoossa on se huono puoli, että muukalaiset eivät huomaa itseironiaa. He luulevat, että trossaaja kehuu itseään ihan tosissaan.
Sen vuoksi pohjalainen huumori ei avaudu monellekaan.
"Hampaassa ei reikää, mutta juuri tulehtui". Juuri voi tulehtua, jos hampaisiin tulee kova isku tai tärähdys. Voit myös unissasi purra hammasta niin kovaa, että juuri vioittuu. Näin kertoi hammaslääkäräri minulle saman ongelman edessä. Toivottavasti selviät vähemmällä; minulla hoidot kestivät yli puoli vuotta.
Obeesialle, oiskohan trossoo peräisin maaperästä,eikö pikemminkin vertaisryhmistä so. so leikki- ja koulukavereilta, joiden vaikutus on vanhempiakin vahvempi?
Anonyymille,kalliiksi tulee jos joutuu puoli vuotta käymään hammaslääkärissä. Ei ole tullut iskua eikä tärähdystä hampaaseen. Olisinkohan sitten kiristellyt hampaita unissani? Aika villiä unielämää olen vietin ennen juhannusta - ja vähän sen jälkeenkin.
Niin että minoon meiltä ja muut on meirän krannista.
Nyttemminhän Kemppinen (samoin kuin suurelta osin Tuuri, jolla on työhuone kyllä täällä, ja Orvokki Autio ym.) on tietenkin sudeettipohjalainen, koska lähti leivän perähän etelähän. Mutta luulen että sudeettipohjalaisillakin on vielä sydän paikallaan, vaikka joutuvat kovaan maailmaan siellä.
En ole varma kuin tosissaan trossaajat ovat. Tunnen yhden emännän kaksvooninkisesta komiasta taloosta Isoostakyrööstä, trossaa niin että korvat heiluu, mutta on mitä auttavaisin ja sympaattisin ihminen kaikin puolin.
Voihan olla että se ylihärmäläispoika joka koitti BMW:n tehoja 3 promillen humalassa oli oppinut väärän trossoon lajin.
Sitä näkyy olevan kyllä ympäri Suomen, kaahausta.
hei, sanopa miksi kirjailijat ovat livenä (nykyään?) yhtä varauksellisia ja totisia kuin poliitikot?
Pikealle, ainahan kirjailijat ovat olleet livena varautuneita so. introvertteja, ei heistä muuten olisi kirjailijoita tullut.
Mistä tällainen kysymys mieleesi tuli?
Ps. Bloggaajatkin ovat introvertteja, eivät he muuten kirjottaisi. Tällaiseen tulokseen tuli Sedis epätieteellisessä tutkimuksessaan parisen vuotta sitten. Tutkimus on julkaistu Sedis blogissa mutta en löydä sitä postausta. Ja vaikka löytäisin, en osaa laittaa linkkiä tänne.
No kun olen uusi sisar joukossanne.
Suuren bloggaritestin tulokset.
Linkki tehdään tavallisella hmtl-metodilla:
alkuun
sitten heti perään kiinni:
"tähänosoite">näkyväteksti
ja koko rimpsu päätetään näin:
Selittäminen on hankalaa kun tämä tulkitsee kaiken ihan itse:
a href="tähänosoite" laitetaan siis
kulmasulkujen <> sisään. Kulmasulun jälkeen kirjoitetaan näkyviin tuleva teksti. Koko rimpsu päätetään kulmasulkujen sisällä olevalla merkinnällä /a
Sedis, kiitos linkistä j varsinkin selityksistä miten linkki tehdään tänne. Täytyy tallentaa selitys, että osaan seuraavan kerran.
Ei toiminut Sediksen linkki ainakaan minun koneestani.
Tosin kone voi olla jostain syystä pahalla päällä...
Mulla oli sama ongelma Nortonin kanssa. Olin jo epätoivoinen, mutta jotenkin se selvisi, poistin kai käsin Nortoniin liittyviä tiedostoja joka joko auttoi tai ei. Mahdollista on, että ongelma ratkeaa itsestään kun vaan alat asentaa uutta ohjelmaa.
Nyt minulla on käytössä AOL active virus shield, joka vaikuttaa hyvältä. Ilmaisohjelma siis sekin.
Liian pitkä linkkiosoite ilmeisesti katkeaa kahdelle riville väärin eikä linkki siksi toimi. Tässäpä selkokielisenä.
http://sedis.blogspot.com/2005/05/suuren-bloggaritestin-tuloksia.html
Hankalaa on linkittäminen kommenttiosastossa. Sediksen selkokielisen linkin loppuosa ei näy täällä( kannettavan selaimessa) Se on:
suuren-blogitestin tuloksia.html
Eräälle lukijalle. Nortonin uusi suomalainen versio lupasi helppokäyttöistä tukea, siksi ostin sen. Mutta kattia kanssa, suomenkielinen tuki ei ole vieäkään vastannut. Kyllästyin viikon odottamisen jälkeen ja kirjoitin englanninkieliseen tukeen. Sieltä tuli kahdessa tunnissa ohjeet, miten saa vanhan Nortonin poistettua, minkä jälkeen Nortonin voi ladata uudelleen netistä ja asentaa koneelle. Hyvät neuvot, vaikkei asennus sujunut ihan helposti. Vistan kanssa ei kai mikään suju helposti. Asennus piti tehdä kolme kertaa ennen kuin se onnistui. Tämän kokemuksen jälkeen suosittelen F-Securea, sieltä pitäisi saada suomenkielistä tukea, kun se on suomalainen ohjelma.
Googlettamalla Norton removal tool saa osoitteen ohjelmasta, jonka avulla sen voi poistaa helposti. Ainakin minulla toimi.
Lähetä kommentti