torstaina, heinäkuuta 19, 2007

Lisää patsaita

Kun eilen pyöräilin Herttoniemen lävitse, näin että enkeli (eli Samontrahken Niken kopio, kuten Yrttimaan tarhuri huomauttaa edellisen postauksen kommenteissa ) on vapautunut kettingeistä ja lentänyt johonkin pihaan tai puutarhaan. Liikkeen sisäänkäyntiä vartioivat leijonat ovat vielä jäljellä.

Leijonalla on salaviisas ilme. (Klikkaa kuvat isommiksi). Tämänkin kopion alkuperä on luultavasti Kreikassa.

Tämän lempeän leijonan tapasin museon sisäänkäyntiä vartioimassa Rhodoksella, jonka kirjailija- ja kääntäjäkeskuksessa vietin kuusi viikkoa yhtenä talvena. Museon sisällä oli lasikaapissa viehko nainen, jonka kuvasin edestä ja takaa.


Ehkä lasikaapin nainen on
nymfi Echo ( Kaiku), joka rakastui Narkissokseen, mutta ei saanut tunteelleen vastakaikua, koska Narkissos ei pystynyt rakastamaan ketään muuta kuin itseään.


Tuima on päivittänyt patsaslistan. Käykää katsomassa millaisia patsaita muut bloggaajat ovat tavanneet.

Mietelause jostain blogista: "Linkittäminen on altruismia." Minun linkkilistani oikeassa sivupalkissa on retuperällä. Mitä pitempi lista, sitä enemmän työtä teettää sen ajan tasalla pitäminen. Sen päivittäminen on seuraavan sadepäivän urakka.

5 kommenttia:

Maahanmuuttaja kirjoitti...

"Linkittäminen on altruismia". En tiedä, onhan se myös oman blogin mainontaa, tavallaan. Mutta työstä se käy, ilman muuta. Olisi helpompaa, jos Blogilistan suosikit siirtyisivät vain itsestään omalle sivulle linkkilistaan.

Tuima kirjoitti...

Minusta linkittäminen itse tekstiosassa on tiedon jakamista ja viittausmerkintää. Näkyvissä oleva linkkilistani sisältää vain osan seuraamistani, en jaksaisi ja ehtisi ylläpitää täydellistä listaa sivullani, koska suurimmaksi osaksi teen vierailut blogeihin blogilistan kautta.

Anita Konkka kirjoitti...

Weblogit olivat alunperin nimensä mukaisesti verkkolokeja. Niiden kirjoittajat linkittivät paikkoihin joita he löysivät internetistä ja kommentoivat lyhyesti löytöjään. Niistä päivin on paljon vettä virrannut ja weblogit ovat muuttuneet blogeiksi, joissa kirjoitetaan kaikesta maan ja taivaan välistä. Linkittäminen on jäänyt vähemmälle. Entiseen aikaan oli kohteliasta laittaa linkki, jos vieraili usein jollakin sivustolla. Käytäntö on muuttunut, mikä johtuu varmaankin siitä että blogeja on niin paljon.
Minä yritän jakaa linkkejä muille so. ylläpitää vanhaa käytäntöä. Ehkä se on turhaa, en tiedä.

tuima kirjoitti...

On toisen kunnioittamista linkittää, jos on saanut idean omaan kirjoitukseensa toisen blogista. Linkittäminen on hyvä tapa osoittaa polku kiinnostavaksi havaitsemaansa blogiin, lukijahan päättää klikkaako itsensä uudelle polulle. Eli sikäli weblogien perinnettä kannattaisi pitää kunniassa ja käytössä. Tiedä sitten voiko sitä suorastaan altruismiksi kutsua.

Kulttuurinavigaattori kirjoitti...

Kiitos vinkistä, Anita. Minäkin katsastelen kesäpatsaita. t.