perjantaina, syyskuuta 02, 2005

Taikapeili


”Päiväkirjoissa lienee myös kyse siitä, millaisena ihminen haluaa nähdä itsensä. Teksti on taikakuvastin. Kun ihminen kirjoittaa itseään julkisuuteen, harva rohkenee paljastaa toisia tai kolmansia kasvojaan. Tekstuaalinen minä voi olla kokonaan toinen kuin esimerkiksi seksuaalinen minä, ruumiillinen itse, ” Päivystävä tekstintutkija eli Vesa Heikkinen kirjoittaa uudessa Hiidenkivessä ( 4/2005 Elämiä verkossa). Hän analysoi kolmen mepin (Satu Hassi, Alex Stubb ja Piia-Noora Kauppi) nettipäiväkirjoja ja vetää niiden sisällön perusteella johtopäätöksen: ”Nettimepin omakuva on yksinaamainen: En koskaan mokaa. Minulla ei ole huonoja päiviä. Olen ihana, rakastakaa minua, pliis.”

Ei kai kukaan poliitikko ole niin hullu, että kirjaisi huonoja päiviään julkiseen päiväkirjaan. Iltapäivälehdet olisivat riemuissaan, kun saisivat aineistoa tyhjiin uutispäiviin mappien mokista. En ehdi enempää kommentoida, palaan asiaan myöhemmin

PS. Olen nyt näprännyt koko illan linkkien kanssa. Bloggerin linkit siirtyvät listaan aika helposti, mutta Vuodatuksen ja muiden blogisivustojen linkit vaativat niin paljon lisänäpräämistä, että päässä alkaa kiristää. Täytyy tehdä lisäyksiä jonain toisena iltana.

13 kommenttia:

marja-leena kirjoitti...

Hei, en tienyt että sinulla on uusi blogi! Huomasin blogisiskon blogisitalla juuri. Kiva että nyt voi jättää kommentia. Hienon näkoinen tämä on.

Ikävä vain että on vaikeuksia ¨päiväkirjassasi¨. Onnea sen korjaamisessa!

Anonyymi kirjoitti...

Hei Anita!
Katsoin tuon vanhan blogin sorsiasi.
Luulen, (en ole ihan varma)että kun muutat sen linkkilistan yhden kohdan, niin se toimii. Nythän siellä on jotenkin "align=left", kokeile muuttaa se "align=right".
**
Linkkisi sieltä tänne: korjaa - viivan paikalle piste. Nyt siellä on "anitakonkka.blogspot-com", po. tietysti "anitakonkka.blogspot.com".
Kiva, että teit tämänkin. Helpompi ehkä ylläpitää. Voimia ja persipaariota!
hannu helin

Anonyymi kirjoitti...

Tarkennan vielä. Siis nykyisestä siitä kohtaa "Anita Konkka" alkaen, josta alkavat linkit muitten blogeihin, vain siltä linkkien matkalta.
hh

Anonyymi kirjoitti...

Höö! Tein itse virheen. Osoite tännehän on "akonkka.blogspot.com", sorry!
hh

Anonyymi kirjoitti...

Vielä kerran. Laitoin sulle kai oikean linkkilistan mbnet-sähköpostiosoitteen liitteenä.
hh

tommi kirjoitti...

Terve! Jos saa äänestää, kannatan että hylkäät vanhan päiväkirjasi. Tätä on kätevämpi seurata.

Bloggerissa on kommenttimahdollisuus ja eräitä muitakin käteviä ominaisuuksia, joiden avulla tämä on paljon käytettävämpi.

Thinlina kirjoitti...

Hei. Kirjoitat hauskasti.
t. Thinlina

Prospero kirjoitti...

Hei Anita,

Onnittelut uudesta blogistasi. Toivottavasti et joudu painimaan tekniikan kanssa enää usein. Toivon sitä tietenkin itsekkäistä syistä: päiväkirjasi on äärimmäisen ja poikkeuksellisen nautittavaa luettavaa.

Blogisi nimi on tyylikkään kaunis, klassinen, samoin linkityksesi on
kadehdittavan toimiva; oletko ollut joskus kirjastossa töissä?

- Prospero

On syksy. Katseeni haravoi maisemaa.

Anita Konkka kirjoitti...

Hei kaikki,

taidankin siirtyä kokonaan Bloggeriin, nyt kun olen oppinut vähän käyttämään tätä. Ja löytänyt netistä kätevän pikkuohjelman nimeltään XBlogThis! jolla voi siirtää linkkiosoitteita muistakin kuin Bloggerin blogeista.

Prospero arvasi oikein. Olen ollut kolme vuotta Tilastokirjastossa ja vajaan vuoden Metsäkirjastossa töissä.

Lähden tästä kääntämään maata. Ei sitä tarvitse vielä haravoida. Katseessa pitää olla piikit, että sillä voi haravoida.

PS. Word Verification siksi että spammaajat eivät pääsi tänne kirjoittamaan: You have a great blog, ja sen jälkeen mainostamaan Viagraa yms. Muistakaa laittaa vinksin vonksin olevat kirjaimet alla olevaan laatikkoon ennen kuin lähetätte kommentteja tänne.

prospero kirjoitti...

Tämän löysin uusien blogilistalta. Kerrankin ovat poliitikot päässeet kunnon seuraan?

04:52 Tuula Haatainen
04:49 Seppo Kääriäinen
02:15 Eero Heinäluoma
02:11 Suvi-Anne Siimes
02:00 Sinikka Mönkäre
01:55 Leena Luhtanen
01:46 Sanat
01:45 Erkki Tuomioja

Louhi kirjoitti...

Onneksi olkoon kauniista uudesta blogistasi. Mukavaa, että tänne voi lukijat myös kommentoida kätevästi saman tien kommenttilootaan. Lueskelin keltaista blogiasi ja usein harmittelin, kun ei ollutkaan kommenttilootaa käytössä.

Johan W kirjoitti...

Moi, tämä on hieno uutuus... pitää lisätä sivulle...

Anita Konkka kirjoitti...

Ai että poliitikot minun seurassani?!

Kun yritin lisätä Sanat-blogia Blogilistalle, tuli ilmoitus että sen niminen blogi on jo listalla. Harmitti että joku oli keksinyt samanaikaisesti samannimisen blogin. Sitten rupesin tutkimaan asiaa ja huomasin, että sehän on oma blogini. Joku oli ehtinyt lisätä sen listalle eikä ollut kysynyt, saako sen tehdä