keskiviikkona, kesäkuuta 28, 2006

Kesäpäivän iltana


Kissa Piu lähtee tustumaan avaraan maailmaan

Päivitin sivupalkkia, lisäsin uusia linkkejä. Se oli niin rasittavaa puuhaa, että en jaksa kirjoittaa enempää. Joten lainaan tähän pätkän Mirkka Rekolan runoa. Hänen 75-vuotissyntymäpäivänsä oli eilen (ei kun toissapäivänä, vuorokausi ehti juuri vaihtua). Minusta on merkittävä, ellei Suomen merkittävin elossa oleva runoilija tällä hetkellä. Ihmettelin miksei Hesarissa ollut hänen syntymäpäivähaastatteluaan. YLEn ykkösessä häntä haastateltiin. Yle1 taitaa olla nykyään ainoa päivittäinen kulttuurimedia nykyään. Näin kirjoitti Rekola Muistikirjassa (1969):

Mitä sinä murehdit rakkautta, jolla on vuodenajat.
Se on sama nyt kuin olisit sokea piste vihreissä silmissä,
ne ovat vihreät etkä sinä ole.

Kissa Piu avarassa maailmassa - näkee kauhut kaikkialla


3 kommenttia:

minh kirjoitti...

Kissa Piu on hupaisa.
Mirkka Rekola on hieno runoilija ja minusta vasta viime vuosina tarpeeksi arvostettu. Vaikka kyllä se hesari olisi voinut sen haastattelun tehdä...
-minh-

Saara kirjoitti...

Minullakin oli aikoinaan kissa, jonka nimi oli Piu. Luulin sitä tosi uniikiksi nimeksi... hehe. Vai olenkohan minä jo kertonut tämän ennenkin? Voi tätä pääparkaa!

Anita Konkka kirjoitti...

Hei Minh ja Saara,

Lapsuuden kissan nimi oli Piu, se oli pikimusta. Kun sain valkoisen Piun ( 25 vuotta sitten) kysyin siltä mikä sen nimi on, se snaoi "Piu". Siitä varttui komea kolli, joka rakasti julkisuutta, se halusi päästä kaikkiin valokuviin mukaan.

Terv. Anita