sunnuntaina, joulukuuta 06, 2009

Kissanelämää ja linkkejä Ninni  pyydystää päärynöitä


 Asuinkumppaniani  kiinnostaa kaikki minkä saa pyörimään,  kuten päärynät ja pienet  pomppivat  pallot    Se on  oppinut  leikkimään  itsekseen  ja  katsomaan  telkkaria.   Tavallisesti  se katsoo sitä  valimatkan päästä, mutta  pari  iltaa sitten se työnsi  nenänsä  ruutuun kiinni, kun  näki  siellä  Runoraadin juontajan  Minna Joenniemen.  Ehkä  Minna muistutti  jotain   Ninnin menneisyyden  ihmistä. 


Linkkejä:  Talvisodan valokuvia  löytyy     sivupalkin  Jaetuista otsikoista  klikkaamalla kohtaa  The Winter War.  Palkista  löytyy  myös   linkki  eilen  The   Guardianissa  olleeseen Jeanette Wintersonin haastatteluun.  Hänen  mielikirjansa  on  Family Moomintroll.  Kenties  hänen  hänen  mielihenkilönsä  on  Muumikirjosta tuttu majakanvartija,   koska  eräs hänen romaaninsa  on nimeltään Majakanvartija.  Tällä hetkellä hän  haluaisi  olla  pariisilaisessa Shakespeare& Co -kirjakaupassa. Siellä minäkin haluaisin  olla.  Ennen siellä oli  paljon kissoja,  en tiedä onko enää.  Pitäisi päästä katsomaan.  Lopuksi    hän  toteaa, että elämä  muuttuu  paremmaksi, kun vanhenee.   Lohdullista,  mutta  kuinkahan  vanhaksi  sitä pitäisi vanheta,  mietin minä.  


  

4 kommenttia:

Hirlii kirjoitti...

Onpa ihana kuva ja juttu kissasta joka on ryhtynyt asumaan kotiasi.

"Elämä muuttuu paremmaksi kun vanhenee" -toteamus ei sisällä kuin ajatuksen siitä että huominen olisi jotenkin parempi kuin tämä päivä. Minusta tuo toteama haluaa mitätöidä eilisen.

Tämä päivä on eilisen ja tulevan risteyksessä, joten eihän kukaan voi olla sataprosenttisen varma että tulevat risteykset olisivat jotenkin parempia kuin se missä juuri elää.

Anita Konkka kirjoitti...

Voihan se tarkoittaa sitäkin että emotionaalisesti elämä muuttuu paremmaksi, kun ei ole enää samanlaisia tunnemyrskyjä kuin nuorena.

Joulumieltä kirjoitti...

Tässä tulee Ninnin ensimmäinen (?) blogipalkinto.

Blogisisko

Hirlii kirjoitti...

No juu sitähän siinä varmaan tarkoitetaan, että jokin ihmisessä muuttuu, onneksi ja ehkä jossain asioissa myös valitettavasti. Kun luopua saa.

Minä tarkoitin ehkä enempi sitä ettei elämästä, ihan kaikesta tiedä mitä se tuo ja vie, että onko parempi tuo ikä vai tämä ikä. Siitä en ole enää siten varma kuin nuorempana sanomaan, että näin olisi.