lauantaina, joulukuuta 26, 2009

Isä, poika ja ...sängynpääty


Ibizalla  oli tapana   entiseen aikaan antaa  nuorelle parille  häälahjaksi   aviovuode, jonka  paikallinen puuseppä oli  nikkaroinut ja koristellut  kuvin.  Harvemmin näkee  Jeesuslapsen Joosefin sylissä,    Joosefhan   on kertomuksissa  vain  sivuhenkilö.    Varmaankin  hän  vaihtoi  vaippoja  ja hoiti vastasyntynyttä,  sillä aikaa kun  Maria  makasi lapsivuoteessa.  Olisikohan  Maria  selvinnyt  ilman  häntä  synnytyksen  jälkeisistä päivistä ja paosta  Egyptiin?  


Valokuvasin sängynpäädyn  noin 20 vuotta sitten San Carlosin kylässä. Harmillista, että  otoksia  on vain  yksi.  Siihen  aikaan ei ollut digikameroita,  filmiä  piti säästää, ja kamerakin  oli  hyvin yksinkertainen,  ei  paljon  laatikkokameraa kummempi.  Pienissä ympyröissä kerrotaan kuvin Jeesuksen elämä  syntymästä ylösnousemukseen.  Kuvien  olla olevissa nauhoissa on   evankeliumien tekstiä, mutta siitä ei saa  selvää edes klikkaamalla kuvaa isommaksi.   2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Löysin kirjaston vaihtohyllyltä Anita - sinun kirjoittamasi kirjan "Nainen unen peilissä" (Tammi, 1993 Raamattutalo (oho!)). Vien sen kirjahyllyyni. Siellä on myös Alice Millerin kirjoja kasvatuksesta (lähes valmiin lastentarhanopettajan hyllyssä "Solvikissa"...)(+ lähes valmis MIELENTERVEYDENHOITAJA). Kun MINÄ menen vanhainkotiin minä pistän päälleni mustan T-paidan jossa lukee:"INSESTISEN LÄHENTELYN UHRI". Silloin ihmisten tarvitsee tietää se, antaakseen minulle kunnollisen vanhuuden HOIDON. Viuluni on siivouskomerossa. - Sister - ps., me ´tapasimme´ bussipysäkillä. HYVÄÄ UUTTA VUOTTA SINULLE.

jussilainen kirjoitti...

Kun on isä ja poika, niin mihin se pyhä henki on jäänyt?