sunnuntaina, joulukuuta 06, 2009

Finlandia soikoon itsenäisyyspäivänäAfgaaninaisia suomalaisessa kansallismaisemassa. 


Kuva   on  näpätty Rosa Liksomin   elokuvasta Finlandia- National  Landscape, osa 1 joka  esitettiin Eino Leino seuran pikkujoulussa 3.12.09


Itsenäisyyspäivän  ajatuksia voi lukea  muunmuassa Vallankumouksen hedelmistä.

7 kommenttia:

Ripsa kirjoitti...

Joku saisi panna Liksomin vaikka YouTubeen. Ellei nyt Teema ottaisi sitä näyttääkseen.

Kun muutin tähän isoon kortteliin, jossa on ainakin 800 asuntoa, varmaan yli tuplaten asukkaita ja joka muistuttaa esimerkiksi roomalaisia taloja, koska täällä on luhtikäytävät ja korttelia ympäröi muuri (joka valitettavasti on paljolti metelöivien ja kännäävien opiskelijoiden asuttama) ja sisältä avautuu puistomainen näkymä, kaupungin asunto OY:n ihminen ihmetteli miksi kaikki pakolaiset haluavat asua täällä.

Luulen että se johtuu arkkitehtuurista. Suuret perheet voivat helposti asua täällä, koska kotiäitien on helppo pitää lapsiaan silmällä.

Ennen tätä sananvaihtoa ensimmäinen näky oli mustiin hunnutettu nainen kävelemässä vasten valkoista betoniseinää luhtikäytävällä. Eli siis olemmeko enää Suomessa.

Eksoottisuus on sittemmin karissut, koska kaupungin varakkaampi väki on ruvennut puhuttelemaan tätä slummiksi, ilmeisesti koska täällä asuu niin paljon ulkomaalaisia.

Minusta varsinkin muslimien tulo oli tervetullutta, koska he eivät juo, ainakaan julkisesti tai ainakaan eivät humaltuakseen. Eivätkä edes heidän murrosikäiset lapsensa!

Itä-Helsingistähän puhutaan samaa, että suomalaiset muuttavat pois koska ulkomaalaisia on heidän mielestään liikaa.

Mietin tuossa itsenäisyyspäivän kunniaksi sitäkin, että taitaa olla vielä todistamatta, ajoivatko suomalaiset jostain Keski-Euroopasta joskus 4000-6000 vuotta sitten tultuaan saamelaiset pois tieltään, pohjoiseen.

Anita Konkka kirjoitti...

Videoklippi Liksomin Finlandia-leffasta löytyy hänen kotisivultaan. Linkki sinne löytyy blogitekstistä, klikkaa linkkiä ja kun pääset hänen sivulleen , valitse kohdasta Rosan navi elokuvat.

Naisia mustissa kaavuissaan ja hunnuissaan näkyy Vuosaaressakin, ovat mutta ei noita sinisiä afgaaninaisia. Misä lie piileskelevät.

Ripsa kirjoitti...

Kiitos, menen katsomaan!

Tosiaan, meillä on varmasti täällä afgaaninaisia. Tässä korttelissa puhutaan ainakin 12 kieltä, kuulemma. Mutta ehkä he eivät pidä huntua täällä lainkaan? Olisiko se mahdollista?

Minä en oikein tiedä mitä ajatella koko huntu-ajatuksesta. Että onko se naisen alistamista vai ylistämistä ja mikä niitä miehiä vaivaa?

Anita Konkka kirjoitti...

Ne miehet siellä muslimimaissa lankeaa niin helposti naisten kauneuden lumoon, siksi pitää olla burkhat ynnä muut hyntteet varjelemessa miehiä naisilta ja päinvastoin, luulisin. Ei suomalainen tuulipukukansa niiden erotiikkaa ymmärrä.

Ripsa kirjoitti...

Tavallaan on helpotus että kyse ei olisikaan uskonnosta.

Paitsi eikös se sharia-laki tuominnut raiskatun nuoren tytön kivitettäväksi? No en minä sharia-lakiakaan ymmärrä enkä muista että Kemppinenkään olisi siitä ikinä puhunut.

Raamatussa (vanhassa testamentissa) lukee että jos silmäsi viettelee sinua, revi se irti. Mutta ei siinä vaadita jotakuta miliisiä sitä repimään, saati kivittämään tyttöparkaa.

Anita Konkka kirjoitti...

Kiivaita ja tulisia nuo muslimimiehet. Ovat ulkoistaneet ominaisuutensa allahiin ja kehitelleet sillä varjolla kaikenlaisia kurinpidollisia lakeja.

Ripsa kirjoitti...

Italian Modenassa asuva Sari (Keksi-blogissa) puolestaan huomasi eilen olleen neitsyen äidin synnittömän sikiämisen juhlapäivä.

Sitä ollaan tuolla päivitelty. Että miksi jopa Marian äiti Anna synnytti "synnittömästä", josta johduimme miettimään että tässä täytyy olla laajempi kulttuurinen kudos.

Ja nyt sitten vielä kun joutuu miettimään muslimien kulttuuria. Varsinkin afgaanien ja pakistanilaisten keskuudessa tuo kulttuurin ulkoistaminen jumalalliseksi on ollut ilmeisesti normi.

Ehkä koko soppa on jotenkin perua bysantista?