maanantaina, joulukuuta 29, 2008

Välipäivien kuvia 2


Punainen silta, viralliselta nimeltään Pont Grande-Duchesse Charlotte eli suurherttuartar Charlotten silta. Se yhdistää vanhan Luxemburgin ja uuden Luxemburgin, so. alueen jossa on Euroopan Unionin lasipalatsit. Sillan alta alkaa maailman perintöalue, Grundiksi kutsuttu vanhin Luxemburg. Siellä kävelin eilen Totin ( = koiran) kanssa.

Vanha silta Alzette- joen ylitse. Sitä pitkin kulkee rautatie.


Taloja joen rannalla


Grundissa on pubeja ja ravintoloita kaikkiin makuihin. Minua kiinnosti tämä paikka, mutta en Totin kanssa viitsinyt kävellä sisään. Vaikka koirilta Luxemburgissa - toisin kuin Helsingissä- ei ole pääsy kielletty ravintoloihin ( joitakin harvoja poikkeuksia lukuunottamatta, ja niistäkin joustetaan).

Lehmä Luonnonhistoriallisen museon aidan takana.

Grundissa kannattaa käydä. Luxemburgiin on Pariisista vain kahden tunnin matka nopealla TVG-junalla, lähtöjä ja paluita on päivässä useita. Jos tilaa lipun kolme kuukautta ennen matkaa, se tulee halvaksi. Harmi vain ettei lippua voi tilata ja maksaa netin kautta. Tai ehkä voikin mutta minä en onnistunut löytämään sellaista sivustoa. Ranskalaiset ovat hieman hitaita näissä nettihommissa, vanhaa kulttuurikansaa kun ovat.
3 kommenttia:

Ripsa kirjoitti...

Ei kai tuo ole roomalainen akvedukti, siis alunperin, tuo silta? Ihan semmoisen näköinen.

Ja Äkkijyrkkä on saanut lehmäveistoksia kaupan Luxemburgiin!

Siinä olisikin ideaa kulttuurivaihtoon: Äkkijyrkkä saisi pitää kyyttönsä Uutelassa ja veistoksia myytäisiin Luxemburgissa ja Brysselissä!

anitak kirjoitti...

En tiedä on se silta alunperin roomalainen akvedukti, näyttää kovasti samnlaiselta. Pitäisi perehtyä Grundin rakennushistoriaan paremmin. Tiedän vain sen että se on ollut aikoinaan Euuropan vahvimmin linnoitettua aluetta.

Lehmäveistoksia on täällä enemmänkin. Luxemburgilaiset taitavat tykätä lehmistä. Äkkijyrkän peltilehmillä saattaisi olla menekkiä täälläpäin.

teresinha kirjoitti...

Hello
Very interesting your blog!
Please visit my blog
http://artesdafadinha.blogspot.com
teresinha