maanantaina, lokakuuta 13, 2008

Cityhuuhkaja


Se istui kattopalkin päällä Helsingin keskustan Citykäytävässä tänään ja tarkkaili kaupunkilaisia iltapäiväruuhkan aikana (vaalea läikkä vihreän nuolen alapuolella, klikkaa kuva suuremmaksi) Se oli iso ja pöyheä kuin persialaiskissa. Kaksi varista räyhäsi sille, mutta se ei korvaansa lotkauttanut niille ja ne poistuivat paikalta turhautuneina. Olisikohan ollut maankuulu Bubi? Yritin ottaa siitä lähikuvan.

Surkea tulos. Pitäisi olla lintubongarin välineet, järjestelmäkamera vähintäänkin, mutta tuskin sitä viitsisi kantaa mukana, kun lähtee kaupungille metsästämään poltetun oranssin väristä käsilaukkua. Sitä ei löytynyt. Tai no, olisi löytynyt, mutta se maksoi yli 500 euroa, joten jäi ostamatta.

Jos huuhkajia olisi kaupungissa yhtä paljon kuin lokkeja tai puluja, kukaan ei pysähtyisi katsomana eikä kuvaamaan niitä. Cityhuuhkaja pysäytti vartijatkin. Ja kännykkäkamerat räksivät. Ehkä joku onnistui saamaan huuhkajasta parempia kuvia kuin minä. Onkohan kukaan muuten kuullut huuhkajan huhuilua keskustan öillisillä kaduilla? Miltähän se mahtaa kuulostaa. Kaikuu varmaankin mahtavasti kiviseiniltä?

6 kommenttia:

watchsell kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anita Konkka kirjoitti...

Poistin edellä olevan kommentin, joka oli spämmi, miten lie päässyt tänne luikahtamaan.

Ripsa kirjoitti...

Hienoa kun näit bubon livenä! Hesarissa joku väitti kivenkovaan että kyseessä oli se Bubi, joka voitti jonkun urheilukisan, koska toinen osapuoli jäi toljailemaan omituista isoa lintua.

Anitak kirjoitti...

Bubi osallistui Suomi-Belgia jalkapallo-otteluun Hesan stadionilla toissa vuonna. Se istui maalin päällä seuraamaassa peliä. Siitä hyvästä se sai Vuoden helsinkiläisen arvonimen. En muista kumpi voitti ottelun, Suomi vai Belgia.

system operator kirjoitti...

Mahtavia lintuja nuo huuhkajat. Meillä noita taitaa olla pariskunta, takakalliolla pitävät sellaista aavemaista ääntä. (Mutta me asutaankin melkein maalla, Sipoon rajalla.)

Anita Konkka kirjoitti...

Yritä saada kamerasi tähtäimeen se huuhkajapari Sipoon rajamailta.