lauantaina, maaliskuuta 15, 2008

Heijastuksia

Jyry kivellä

Valokuvatorstain 83. aihe on heijastuksia. Mieleeni tuli heti Medusa, jonka kuvasin tietokoneen ruudulta, kun katselin DVD-elokuvaa Stendhalin syndrooma, mutta en tiedä ovatko sellaiset kuvat sallittuja täällä , joten laitan Medusan kakkossijalle.


Caravaggion Medusan pää on Uffizin galleriassa, Firenzessä

Kuva liittyy alustukseen Kauneus ja kauheus, jonka pidin viime kesänä Mukkulan kansainvälisessä kirjailijakokouksessa.6 kommenttia:

tatu kirjoitti...

Tuo Jyryn kuva on kaunis. Tulipa ikävä kesää.

Anita Konkka kirjoitti...

Kohta on kesä, vaikka ei siltä vielä näytä, kun ulkona sataa räntää.

Leila kirjoitti...

Hieno kuva Caravaggion Medusasta. Miten sait sen otettua, kun Uffizissa on kuvaaminen kielletty? Ainakin vuosi sitten siellä kierrellessäni koko ajan oli katse-etäisyydellä tiukkailmeinen vahtimestari. Kamera takinhihaan ja laukaisu sattumanvaraisesti, vai miten.

Anita Konkka kirjoitti...

En minä sitä Uffizissa kuvannut, vaan tietokoneen ruudulta,kun ruudulla pyöri dvd-leffa Stendhalin syndrooma, jonka alkuosa on kuvattu Uffizissa. Se on trilleri jota en suosittele alaikäisille enkä heikkohermoisille.

Leila kirjoitti...

Aha. Minä en tullut tuollaista mahdollisuutta ajatelleeksikaan.

Leila kirjoitti...

Ja kun palasin tänään tänne, huomasin, että siinähän tuo kuvaustieto on kirjoitettuna selvin sanoin kuvan yläpuolella. Mutta sitäpä en eilen lukenut, katsoin vain kuvat. Anteeksi kovasti.