keskiviikkona, helmikuuta 07, 2007

Konstit on monet

sanoi eukko kun kissalla pöytää pyyhki, tuli mieleeni, kun luin Susan K:n sanoneen, ettei hän havittele julkisuutta sinänsä, vaan kirjanteko on aina ollut haaveena. (Alleviivaus minun). Jos joku ei satu tietämään niin Susan K. oli pääministerin heila lyhyen aikaa. Hän käyttää taitavasti mediaa hyväkseen, media juoksee sopulilaumana* hänen perässään. Eilen esiteltiin julkisuudessa hänen kirjansa kansi - luit oikein – pelkkä kansi! ja paikalla oli Hesarin mukaan ”valtaisa joukko toimittajia ja kuvaajia,” joka kuunteli hiirenhiljaa hänen rakkaustilityksiään.

*Kaksikymmentä vuotta sitten presidentti Koivisto nimitti toimittajia sopuleiksi ja sai lehdistön vihat niskaansa. Sopulisoituminen on niistä päivin pahentunut.

Päivän mietelmä: On kyseenalaista onko häpeäntunne mahdollista seksuaalisen libidon puuttuessa. (William S. Burroughs. Alaston lounas 2 006 s. 75)

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mitä taitavuutta tuohon nyt oikein on tarvittu?

Ruu Morbidi kirjoitti...

Joo, ja ajattele Anita, että puolet Blogistaniastakin menee hypetykseen mukaan, tosin kirjoittaen juuri näitä tuohtuneita ja/tai kyynisiä kirjoituksia aiheesta. Minä myös, tietty, just bloggasin äsken naama punaisena. Onpahan inspiraation aihetta, joo.:)

Ei puutu enää kuin Vanhasen "kaiken tunnustava haastattelu", josta voi sitten lukea asian toisen puolen. Tyyliin:
Tapasin erästä pitopalvelun pitäjää kolme kertaa. Ensimmäisellä kerralla ostin leivoksia, toisella kerralla istuimme soffalla kaffittelemassa ja kolmannella kerralla erosimme, koska hän sanoi ettei halua olla sittenkään sillai. Sitten hän kuului kirjoittaneen kirjan. En enää muista hänen sukunimeään, liittyi jotenkin kuristamiseen.

s. liuhto kirjoitti...

Häpeä, joka sanana liittynee häpyyn, todellakin on mahdoton ilman libidoa. Vois näin ajatella.

Mitä tulee tähän Kuroseen niin hän on vienyt häpeän aivan uudelle tasolle. Hän ei häpeä mitään, voisi sanoa, mutta hän on häpeämätön jollain eri tavalla kuin Wilma Schlizewzki tai domina Veronika, jotka kertoivat etteivät harrasta häpeää. Tästä Wilman ja Veronikan häpeästä Jope Ruonansuu sanoi klassiset sanansa, "etteivät ne häpeä mitään", kun Jopea hävetti juoppotoilailunsa kovasti.

Kurosen epävarmasta katseesta näkee pitkän psyykkisten ongelmien historian, joka nyt kulminoituu maalisvaaleihin 2007. Ei Vanhanen, raitis kunnon mies, voinut aavistaa että tällaisiakin ihmisiä on olemassa. Ei Nurmijärven omakotialueilla kurosia ole.

Käsittääkseni Kurosen tapauksessa ei ole kyse rahasta ja/ tai julkisuudesta, vaan syvistä henkilökohtaisista ongelmista.

akh kirjoitti...

Vaihtelu virkistää, sanoi kissa kun akalla pöytää pyyhki.

Anitak kirjoitti...

Hehheh, Hotanen.

S.Liuhto, en ole nähnyt Susan K:n silmiä, niin en tiedä mitään hänen epävarmuudestaan. Olen vain lukenut Hesarin jutun.

Anom. en minä osaisi hiljentää toimittajia hiirenhiljaisiksi. Kyllä se vaatii taitoa.

Ruu, yritin olla menemättä hypetykseen mukaan, mutta tuo lause: haaveena on aina kirjan kirjoittaminen, kolahti niin että pakko oli panna lusikka soppaan. Voi kuinka monelle kirjan kirjoittaminen jää vain haaveeksi, kun eivät kohtaa netin deittipalveluissa pääministeriä. Kohtaamisia järjestävä kohtalo on ilmeisesti heitä vastaan.

Sami F kirjoitti...

"Koivisto nimitti lehtimiehiä sopuleiksi. Hyeenat nauroivat."

Eihän tässä Susan K:n tapauksessa mitään uutta ja ihmeellistä ole. Vanhat tutut kuviot käydään taas kerran läpi samalla tavalla kuin monissa muissa asioissa aiempina vuosina.

www.feiring.blogspot.com

Anonyymi kirjoitti...

Mikä minua risoo Kurosessa?

Se, että hänellä olisi ollut elämänsä tilaisuus päästä "hyville päiville" ja hän mokasi!

Toisaalta olisiko "pääministerin vaimon" osa häävi?

Yksinäisiä iltoja...
Sopivasti käyttäytymistä...

Tässä on sama tunneskaala kuin Anneli Jäätteenmäen tapauksessa, että NAINEN mokasi, kun olisi ollut elämän tilaisuus!

nikki "harmi"