keskiviikkona, tammikuuta 31, 2007

Työnpakoilua

Lisäys 2.2. Uuden bloggerin kumallisuuksia. Sen jälkeen "upgradasin" uuteen Bloggeriin ja uudistin blogin ulkoasun, RSS- ja Atom- lukijat eivät ole noteeraneet tätä postausta. Blogilistalta ilmoittaa "Latausvirhe", ja minä räävin päätäni. Lisäsin sivulle FeedBrunnerin. En vielä tiedä auttaako asiaa.


Löysin hyödyllisen sivuston Dummies Guide to Blogger ( beta). Siellä oli ohje miten kuva liitetään blogin otsikkoon. Otin viime sunnuntaina kuvan Uutelan rannan jäälautoista jotka vingahtelivat, kun niiden reunat hankasivat toisiaan vasten, ja liitin kuvan blogin otsikkoon. Kuvien liittäminen on helppoa. Mutta en vielä tiedä miten äänen saa liitettyä kuvaan. Olkoon toistaiseksi. Koko päivä on kulunut hyödyttömästi , kun olen palauttanut kadonneita linkkejä blogiin. Se on työnpakoilua. Siinä hommassa olen lahjakas.

Tänään tuli uusi Parnasso, josta luin ensimmäinen Sofi Oksasen artikkelin Mielessä paistava aurinko. Oksanen pohtii miksi on niin vaikeata tehdä tiliä suhteesta neuvostokommunismin aikaan. Hän esittää hyviä kysymyksiä. Minulle suhde Neuvostoliittoon on lapsesta lähtien ollut emotionaalisesti latautunut, mikä johtuu inkeriläisistä sukujuurista.

Kustannustoimittajat ovat tulleet ulos marginaaleista kirjoittaa ( ironisesti) M. Vilkastus Parnasson kolumnissa. He eivät hänen mukaansa kaihda enää julkisuutta. " Taiteilijamyytti on passé tätä päivää on kirjallinen tuottajahype... Kirjailija saa rauhassa piipittää, että kyllä minä silti kirjoitin tämän ihan itse ja omasta päästä. Moiselle lapsuudennarsismille hymyilevät kohta kirjallisuusmatinean harmaat täditkin."

Olen löytänyt Blogilistastalta vain yhden kustannustoimittajan blogin. Se on Sivuikkuna. Eilisessä postauksessa hän kirjoittaa käsikirjoituksista löytämistään skifikliseistä. Samaa harmaata aherrusta kustannustoimittajan kuin kirjailijankin työ.

7 kommenttia:

marja-leena kirjoitti...

Kaunis kuva! Ja olet muuttanut sivusi väritkin hienon sini vihreät. Äät ja öötkin näkyvät niinkuin pitää. Hurraa!

Ripsa kirjoitti...

Kyllä työtä saa pakoilla. Sen viereen voi mennä vaikka nukkumaan.

Seuraavana (tai sitä seuraavana tai sitä seuraavana jne.) päivänä tulee sitten vimmattu työpäivä.

Sinähän se saarnaat että alitajunta tekee työtä. Oli tuo jäälauttakuva yhden alitajuntatyöpäivän veroinen.

Anitak kirjoitti...

Kitto Marja-Leena.

Ripsa, työnpakoilu jatkuu ja ongelmia riittää uuden bloggerin kanssa. Nyt eivät syötteet ( RSS ja ATOM Feed) toimi eikä Blogilista pysty latamaan tätä blogia. Tulee ilmoitus "lastausvirhe", vaikka blogi on päättynyt. Syötteissä ei näy viimeistä kirjoitusta. (Työnpakoilua)

Anonyymi kirjoitti...

Otan osaa.

Tiedän kyllä, koska itse juuri yritin päivittää kotisivua, mutta Index kieltäytyy päivittymästä.

Sitä paitsi oma pakoilemiseni nyt suuntautuu kirjastoon. Pitää viedä Erik Wahlströmin Jumala takaisin, siitä on varauksia, karhuavat.

Tuolla alhaalla vaaditaan Google-account, yhtäkkiä. Ripsaa ei näy.

Täytyy katsoa saanko tämän läpi.

Miksi uusien ohjelmien päivitykset ovat aina niin vaikeita?

Terv.

Ripsa

Ripsa kirjoitti...

Hei!

Nimi tuli takaisin, kun kirjoitin jotain vaadittuun ruutuun.

Mutta se tapahtui Hanhensulan blogissa.

Ei ollut siis kyse kenenkään yksityisistä päivityksistä, vaan jonkun bloggerin omista jutuista.

Edelleen olen sitä mieltä että kuva tuossa päällä on hieno!

Ripsa kirjoitti...

Anteeksi.

Tarkoitus ei ole täyttää kommenttilootaa, mutta nähtävästi blogger ei tahdo muistaa minun nimeäni.

Ehkä se nyt selviää.

Terv.

ripsa

Anitak kirjoitti...

Ripsa, Ikkuna-Iines http://i-iines.blogspot.com/

antoi neuvon joka helpottaa kommentteihin kirjoitumisongelmaa. Ensin pitää kirjoittatua sisään omaan blogiinsa ja jätttä se auki.Sen jälkeen on helpompaa päästä kommentoimaan muiden blogeja.