torstaina, marraskuuta 09, 2006

Koepostaus

Yritän saada uusia postaksia näkymään. Siksi tämä on koepostaus. Blogger ilmoittaa että postaus on onnituneesti julkaistu, mutta mitään ei näy selaimissa. Olen käynyt läpi uutta ja vanhaa koodia, tsekannut kohtia jotka ovat muuttuneet uudessa, ja muuttanut ne. En tiedä onko siitäkään mitään apua. Jos ei, niin täytyy palata vanhaan vihreään. Jos olisin tiennyt millainen riesa nahanvaihdosta tulee, en olisi ruvennut koko hommaan. Yritin vaihtaa myös templatea, mutta siitä vasta sekasotku syntyi.

8 kommenttia:

Viides rooli kirjoitti...

Ihan vain tiedoksi: molemmat postauksesi näkyvät. Ja olen samaa mieltä sinisestä - se on toiveikkuutta ja positiivisia ajatuksia herättävä väri.

Anita Konkka kirjoitti...

Kiitos tiedosta. Nyt postaukset tosiaan näkyvät, kun muutin koodia. Päivämääräkoodi jäi muuttamatta. Teen sen joskus toiste. Nyt olen kurkkua myöten täynnä koodeja. Kuinkahan koodaajat jaksavat työtään päivästä toiseen saamatta täydellsitä hermoromahdusta? Minulta meni eilisilta, puolet yöstä ja koko aamupäivä blogi kanssa näpräämisen.

dahl kirjoitti...

Mulla näkyy myös!

Miten blogin yläreunukseen saa laitettua kuvan, muuten? Kysyy koodausta tuntematon.

Anita Konkka kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anita Konkka kirjoitti...

Pahus deletoin vahingossa ohjeet äsken.

1. Ensin täytyy käsitellä kuvaa niin että se on yläpalkin kokoinen ( esim. leveys 750 korkeus 155, riippuu yläpalkin koosta)

2. Lähetä kuva Bloggeriin.

3. Avaa Template. Etsi kohta jossa lukee Blog Header ja sen alta kohta header div. Leikkaa background url sulku- ja lainausmerkkien välistä ja pastaa se vaikka muistioon talteen. Voit tarvita sitä.

4. Klikkaa Bloggerissa oleva kuva isoksi. Kopioi kuvan osoite ( oikealla hiiripainikkkeella). Liitä osoite backround urlin sulku-ja lainausmerkkien väliin.

5. Preview. Jos kaikki meni hyvin. Tallenna Tempaleten muutokset. Jos ei mennyt klikkaa Clear-painiketta.

Ennenkuin ryhyt näpräämään Tempalten kanssa, kopioi se kokonaisuudessaan ja laita jonnekin talteen.

En suosittele Templateen koskemista jos et osaa koodata.

Minä luulin, että osaan koodata, mutta olen unohtanut sen taidon. Tuloksena oli sekasotkua, valvomista, hampaiden kiristystä, melkein hermoromahdus ja tänään menetetty työpäivä,kun ruuvit kiristävät päässä vieläkin.

dahl kirjoitti...

Kiitos, Anita, ohjeista. Saa nähdä, ryhdynkö näpräämään, joutuisin opettelemaan kuvan rajaamisen (ei liene vaikeaa, mutta ennakkoasenteita on vielä, bloggaamisen on oltava teknisesti mahd. helppoa - vain sisällöillä on merkitystä). Enkä ole varma siitä, onnistuisiko templaten seivaaminenkaan.

Ripsa kirjoitti...

Huomasin yhden jutun. Sivuilla ei nyt näy päiväystä. Sen sijaan on blogheadertimedate ja jotkut omituiset merkit sen ympärillä. Onko ison työn takana saada se näkymään?

Muunnos näytti ottaneet päivämäärät poies aiemmistakin postauksista.

En tiedä onko muilla näin, minulla on vanha kunnon Opera. En uskalla vaihtaa sitä, jos vaikka veisi osoitteet ja muut pois, niinku varmaan veiskin. Käsinhän ne voi poimia, mutta käsialani on lukukelvotonta jopa itselleni.

Anita Konkka kirjoitti...

Ripsa, huomasin päivämäärän muuttumisen / puuttumisen heti kun näin koepostauksen ruudulla. Se ei johdu selaimesta, vaan siitä että blogin html- tekstissä on väärä koodinpätkä. En jaksanut ruveta korjaamaan sitä, olin niin kyllästynyt ja väsynytkoodien kirjaamiseen, kun olin tehnyt sitä edellsienä yönä puoli kolmeen asti. Korjaan koodipätkän seuraavan postauksen yhteydessä, ettei tulisi turhaa haamupäivitystä.