keskiviikkona, heinäkuuta 05, 2006

Totti

Edit 5.7.06

Taustalla melskaa televisio, siellä on käynnissä Italian ja Saksan MM-potkupallo-ottelu. "Totti, Totti, Totti, " kuuluu telkkarista vähän väliä. Kuvassa Totti uimassa. Se on Luxemburgin lasten koira. Mitähän Totti merkitsee suomeksi. Konkka ( Concca?) on italiaksi yhtä kuin pää, kertoi muinainen matkatoverini Nicola Lecca. Italialaisilla on hauskan lyhyet nimet. Totin takia jännään Italian puolesta. Pakko mennä katsomaan jatkoaika, vaikken mitään potkupallosta ymmärrä. Toiset eivät ymmärrä runoutta, kolmannet nykytaidetta. Jokaisella on omat ymmärtämättömyyden kohteensa.

Runoilija kirjoittaa potkupallosta Kirjaamossa: ”Olen yksin. En osaa, en käsitä. En pysty, vaikka olen - totta vie - yrittänyt. Joskus muinoin baarien ja hikisten äijäasuntojen male-bondaus -tilanteissa hihkuin muiden mukana ja tiirasin vaaleanvihreää televisioruutua. Väkinäistä päkistämistä se oli, totaalisen vierauden tunne jätti vain reiän sieluun.”

Jatkoajalla tuli Italialle kaksi maalia ja se voitti. Totin takia täytyy nyt katsoa loppuottelukin.

5.7.06 Tähän jäi eilisiltana tyhjää tilaa, kun poistin aloittamani tekstin jota en jaksanut kirjoittaa loppuun asti jalkapallomatsin jälkeen. Enkä jaksanut kirjoittaa sitä tänäänkään loppuun. Jääköön johonkin toiseen iltaan. Laitan tyhjään tilaan Palavan rakkauden, se kukoistaa naapurin palstalla.
5 kommenttia:

samik kirjoitti...

Kas kas, muillakin kuin meillä on Totti-niminen koira.

Anita Konkka kirjoitti...

Hei,

terveisiä Totille. Se näyttää kultaiselta noutajalta. Heiluttaako se häntäänsä, kun kuulee nimensä telkkarista?

Anita Konkka kirjoitti...

Hm, blogger tomii taas jotenkin hankalasti tänä iltana. En päässyt tyhjästä tilasta eroon, eikä kommenttikaan näy. Saa nähdä näkyykö se toisella yrittämällä.

hanhensulka kirjoitti...

Palava rakkaus täyttääkin hyvin tyhjää tilaa.

samik kirjoitti...

Meillä katsotaan niin vähän jalkapalloa, että ei ole tullut vielä Totin oman nimen tunnistamista... .-)

Ja kultainennoutaja se tosiaan on.