maanantaina, heinäkuuta 24, 2006

Silmälaseista ja naisten uskonnosta

Pitäisi saada uudet silmälasit. Vanhojen pinnoite on niin kulunut, että se haittaa jo blogien lukemista - muuta kirjoitustahan en ole koko kesänä pystynyt lukemaan, kun on se oma kirja ( ikuisuusprojekti) tekeillä. Kävin kuudessa optikkoliikkeessä kyselemässä kustannusarviota ja sain tietää että yksi linssi minun vahvuuksillani ja taittovioillani maksasi 300 euroa. Toisin sanoen uudet silmälasit maksaisivat vähintään 700 euroa. Sillä rahalla saisi uuden tietokoneen. En käsitä miten ihmisillä on varaa ostaa silmälasit, jotka ovat välttämättömyys, tietokone ei välttämättä ole. Kuukausituloistani ( =valtion veroton taiteilija-apuraha) yli puolet kuluisi uusiin silmälaseihin. Älkää hyvät ihmiset ruvetko kirjailijoiksi tai taiteilijoiksi, jos tarvitsette silmälaseja.

Naisten uskonto

Lentävän juuston Tommi on käynyt lukemassa naisten blogeja. ja havainnut:. ”Pohjalla näytti olevan eettis-ontologinen oppirakennelma, jota kutsun tässä naisten uskonnoksi. Huomasin siinä kolme komponenttia: ontologia, hartaus ja sankaruus.” Hän toteaa tukielmassaan: ”Naisten kirjoitukset ja puheet vaikuttavat useimmista miehistä varsin toisteisilta ja pitkäveteisiltä. Jos oletetaan edellisen luvun ontologia, kirjoitukset ovat sen hartauskirjallisuutta. Hartauskirjallisuuden tehtävä on vakuuttaa uskovainen ja tukea hänen uskoaan.” Ikävä kyllä hänen tutkielmastaan puuttuvat lähdeviitteet, joten en ole voinut tutustua hänen tutkimuksensa lähdemateriaaliin.

Loppukevennys naisen blogista:

Tamperelainen tositarina
niin kuin Nainen ratissa sen kertoo:

"Poimin erään baarin edustalta kyytiini pariskunnan, n. 25-vuotiaita. Nainen oli selvästi enemmän hiprakassa kuin mies.

Nainen: - Noni. Sano sisse osote.
Mies: - Jaa tää meni näin vai. Xxxxxkatu.
Nainen: - Kai sulla on joku kortti joka kelpaa?
Mies: - Niin tarkottaako toi suomeks, että onko mulla rahaa maksaa taksi?
Nainen: - Nii... Kai sulla on kortonkeja mukana?
Mies: - Kor..???
Nainen: No niin niin! Jos sää kerta aiot panna mua, niin pitää sulla ny jumaliste kumeja olla! No ei se mitään. Eikös tossa oo joku Shelli tai joku mistä saa kortsuja.

Valistin lähimmän avoimen huoltamon sijainnin ja kurvasin pihaan.

Nainen: - Noni. Mee ny ostaan niitä kortsuja.

Mies nousi ylös auton takapenkiltä naisen vierestä, avasi pelkääjän puoleisen oven ja kysyi: - "Mitäs se maksaa tähän asti." Kerroin summan ja mies heitti setelin viereeni odottamatta edes vaihtorahoja ja lähti kirjaimellisesti karkuun. Takapenkin nainen olisi voinut säilyttää edes rippeet kasvoistaan, jos olisi jäänyt autoon ja lähtenyt kotiin. Mutta kun ei. Sinne se painui miehen perään kysymyksiä huudellen ja raivoten."


Helsinkiläinen kirjailija Pentti Saarikoski SANOI aikoinaan, että Toijalan takana ei ole mitään. Mutta onhan siellä Tampere ja sen pöljät miehet ja naiset , joista Saarikosken kaveri Salama teki elävää klassikkokirjallisuutta. Eivät näytä miehet ja naiset muuttuneen Tampereella sitten Salaman päivien.

10 kommenttia:

S. Liuhto kirjoitti...

Joo, tuli ihan Minä, Olli ja Orvokki tuosta mieleen.

Anonyymi kirjoitti...

Noh, löytyihän The Poet of Finlandille myöhemmin josta päin Suomea maantien vierestä SAARIKOSKI-kyltti, jonka viereen sopi pysähtyä katsastamaan, patsastamaan ja ottamaan kuva. (Ks. Berner, Merkintöjä suruvuodelta.) Toivoa soppii, että kuvan ottohetkellä ohi sattui ajamaan joku tamperelainen tai pielavetinen juntti ja lohkaisemaan minätaikinan turvottajasta jotakin osuvaa.

Anna Amnell kirjoitti...

On siellä Tampereen takana muutakin, mutta se ei ole nyt tärkeää.

Tärkeää on se, että kirjasi on ilmestynyt englanniksi. Vielä kerran : paljon onnea. Arvostelukin on loistava.

Anna Amnell kirjoitti...

Oletko huomannut tämän arvostelun?

http://hannaerpestad.efoliomn2.com/vertical/Sites/{C0C4974B-16ED-4494-9A5E-A875419BC26E}/uploads/{9FAFED8D-45B0-4EF5-93F5-569448BC404D}.RTF

Anita Konkka kirjoitti...

Kiitos linkistä, kävin lukemassa Hanna Erpestadin arvostelun. Oli se hieno juttu, toivottavasti amerikansuomalaiset innostuvat ostamaan kirjan - ja saan rahaa uusiin silmälaseihin (hymiö). Erpestad kirjoittaa muistakin suomalaisaiheista lehdessä New World Finn, kävin katsomassa hänen kotisivuaan. Hänellä on varmasti suomalaiset sukujuuret.

Tikkis kirjoitti...

Päätelasit pahukset maksavat melkein yhtä paljon kuin hammaslääkärissäkäynti!

Käyn töissä ja tarvitsen päätelaseja. Ne työnantaja joillakin ehdoilla korvaa jos tietyt ehdot työnantajan mielestä vaan täyttyvät.

Välillä käytin / käytän varalaseina Bilteman 5 Euron tarvikelaseja joilla tarvittaessa näkee! Samoja laseja on saanut Tiimareista?

Kuka on kirjailijan työnantaja? Kustantaja se tietenkin on, mutta emme käy kustantajan tiloissa (etätyöläinen?) emmekä kirjaa työaikojamme mihinkään työajanseurantajärjestelmään.

Toijalasta: käydessäni kesäkuussa Vardön rannalla lukemassa merirunoni siihen suuntaan missä Kurskin keula-osa vieläkin makaa, mietin Suomen karttaa sieltä päin ajatellen ja minulle ei Toijalan takana aina ole paljon mitään,,,

Turussa asuessani Toijalan takana alkaa kai Siperia?

Pitäisi kysyä saamelaisrunoilija Olavi Paltoltakin, mitähän mahtaisi vastata?

;-)

Kesäterveisin Tikkis

Anita Konkka kirjoitti...

Hei Tikkis,pätkätyöläisiä kirjailijat. Eikä pätkätyöläinen edes saa Visa-korttia, vaikka se olisi saanut valtiota viisivuotisen pätkän toimeentuloa.

Kesä jatkuu, ja taas täytyy lähteä selkä vääränä kantamaan vettä kasvismaalle. Luvattua sadetta ei tullutkaan tänään Hesaan.

Terv. Anita

Anonyymi kirjoitti...

Toijalan takana ei ole mitään voidaan käsittää myös niin, että se tarkoittaa Toijalan eteläpuolta, siellähän ei ole muuta kuin maaseutua ennen pääkaupunkiseutua.

Anonyymi kirjoitti...

Minulla on myös ollut kalliit silmälasit, mutta nyt näkö osuu kohdalleen, ihme ja kumma. Tai sitten vain uskon niin, ja näen sen mitä haluan.

Hanna Erpestad kirjoitti...

Juu, Erpestad (Saarelma aikoinaan) on suomalaista sukuperää. Olen Tampereelta kotoisin, mutta en tunne sitä mahdollista tamperelaista junttia, joka lohkaisi maantien laidalla jotakin osuvaa...