sunnuntaina, heinäkuuta 09, 2006

Näkymä Aurinkolahdesta


Edellisessä merkinnässä meni Nietzschen nimi väärin - voi kauhistus! Se oli pakko korjata. Ettei tulisi haamupäivitystä, yllä on eilisillan otos Aurinkolahdesta.

Tänä aamuna luin lehdestä ( HS), että: "Blogit ovat useimmiten vain julkistettuja päiväkirjoja, joissa kirjoittaja esittelee ihannekuvaa itsestään." Sanoja on Herman Raivio. Miten niin "vain" ihmettelee bloginpitäjä. Ja millaistahan kuvaa sitä pitäisi itsestään esitellä?

18 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minusta Raivion käsitys on ahdas, hänen kannattaisi ehkä perehtyä blogimaailmaan perusteellisemmin.

Onkohan blogien mollaaminen jokin uusi uskonhaara?

Anonyymi kirjoitti...

Niin samaa mielta. Hyva Anita! Hyva blogi-Anita!

Rita A kirjoitti...

Blogissa Lentävä juusto se kirjoitetaan aina Niitse. Tosi kätevää. Suosittelen aina silloin kun kirjoittelu jatkuu pidempään. Heh.

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä Raivion mielestä pihlajanmarjat ovat happamia?

Minna Wilhelmiina kirjoitti...

Niinpä. Kaikessa ihmisten välisessä kanssakäymisessä ihmiset esittelevät ihannekuvaa itsestään - yrittävät ainakin, vaihtelevalla menestyksellä. Tuskin Raiviokaan esiintyy kirjoituksissaan jonkinlaisena huonon päivän versiona itsestään.

a-kh kirjoitti...

En ymmärrä, miten RR jaksaa olla niin kovasti Niitsen perään, vaikka nimi on niin äkkihankala kirjoittaa.

Anita Konkka kirjoitti...

Venäjänkielessä nimet kirjoitetaan niin kuin lausutaan. Proust on Prust jne. Ranskalaiset ja englantilaiset nimet näyttävät joskus aika oudoilta.

Anonyymi kirjoitti...

"Vain julkistettuja päiväkirjoja" ja "Ihannekuvaa"-ilmaukset todella give it away: kirjoittaja tuskin on lukenut yhtään blogia tai seurannut blogikulttuuria.
-minh-

Anna Amnell kirjoitti...

Blogi on kuten päiväkirjakin aina "itsetutkiskelua": kirjoittaja löytää itsestään koko skaalan luonteenpiirteitä. Näin vaikka kirjoittaa hyvin objektiivisen tuntuisesti.

Minusta blogien haukkuminen vaikuttaa snobismilta. Toisaalta jotkut ihmiset ovat "perinteensäilyttäjiä", jotka hidastavat muutoksia. Se lienee ihan hyväkin asia.

Blogimaailmaan ei kannata suhtautua kritiikittömän hurmaantuneestikaan. Siihenhän ei sorru enää vuoden blogattuaan. :)

Anita, Sinulla on erittäin tyylikäs kuva. Näyttää intellektuellilta kirjailijalta.:)) Oikein hyvä.

Minulla on (Vuodatuksessa ja Flickrissä) flunssaisena kylpyhuoneen peilin kautta itse ihkauudella digikameralla otettu kuva, jossa näytän vähän lehmämäiseltä. Mutta minähän tykkään lehmistä. Joten se lienee myös sitä itseihannointia.

Mutta kuinka voisimmekaan ihailla ja kunnioittaa toisia, jos emme ihaile ja kunnioita itseämme?

a-kh kirjoitti...

Herman Raivio nyt raivoisasti bloggaamaan. Mitenkähän sen saisi löytämään tämän päreen?

Anita Konkka kirjoitti...

AA:lle, oli aikomus pohdiskella blogin etusivulla vähän pitempään sinun ajatustasi siitä että blogi on "itsetutkiskelua" mutta en jaksanut kirjoituspäivän ja mattopyykin jälkeen enää kirjoittaa. Joillekin blogi voi olla itsetutkiskelun paikka ilman sitaatimerkkejä, muttei minulle. On niin paljon erilaisia, eri tarkoituksissa tehtyjä blogeja, että blogi- genreistä voisi tehdä tutkimuksen.

Ripsa, vastakulttuurissa vallitsee sama sukupuolittuneisuus kuin valtakultturissakin. Olisi kyllä kiinnostavaa tietää miten moni nainen teki pienlehtiä 80-luvulla.
Minä toimitin 50-luvulla seinälehteä, jonka nimi oli Suvikunnan Sanomat, valitettavasti yhtään numeroa ei ole säästynyt. Pitäisköhän sinun kirjoittaa Hesariin, että löytyy pienlehtien päätoimittajista ainakin yksi nainen.

a-k.h Jos Herman Raivio googlaa nimeään, niin kyllä hän tänne löytää. Tänään ( ei kun eilen) on tänne on tultu kaksi kertaa Raiviota googlettamalla.

Anonyymi kirjoitti...

Minun mielestäni blogit ovat konkreettisesti vapauttaneet sanan.

Media karsii ja valikoi omien periaatteidensa mukaan. Blogeissa kuka tahansa voi julkistaa ajatuksiaan nimellä tai nimettömänä. Kaikille blogeille ei kenties riitä lukijoita, mutta joskus on tärkeää vain itseilmaisun vapaus.

Blogeja on laidasta laitaan niinkuin on ihmisiäkin. Jotkut ovat kirjallisuutta parhaimmillaan, jotkut osuvaa yhteiskuntakritiikkiä, jotkut tunteista pulppuavaa tajunnanvirtaa. Antaa kaikkien kukkien kukkia.

Yllättävää on mielestäni, että valtalehdet käyttävät surutta blogeja täyttämään tilaa. Tulee edulliseksi, ei tarvi maksaa kirjoittajapalkkioita. Vai maksavatkohan ne? Mea (Menopaussi) voisi tietää, hänen blogiaan siteerattiin Aamulehden sunnuntailiitteessä.

Anonyymi kirjoitti...

Viides rooli -blogissa on käytykeskustelua tavasta miten Aamulehti käyttää blogeja.

Viides rooli � Keskustelua sitaattioikeuksista
http://viidesrooli.wordpress.com/

Keskustelu jatkuu:
Viides rooli � Aamulehden blogiseuranta - encore!

En tiedä miten täällä kommenttilootassa linkitetään. Ei onnistunut linkitysyritys.

Blogit ovat ilmaista riistaa.

Anonyymi kirjoitti...

PS. Saaran blogissa - http://saaranblogi.blogspot.com/ keskustellaan Raivion lausunnosta otsikolla Mikä ihannekuvassa vikana?

http://saaranblogi.blogspot.com/2006/
07/mik-ihannekuvassa-on-vikana.html#comments

Tikkis kirjoitti...

heh, niisilleen;
kuulin tänään radiosta jutun: Sano kolme v-kirjaimella alkavaa raktorimerkkiä?
Valmet. Ja Valmet ja Valmet. Juu ei. Oikea vastaus:
Valmet, verkuson ja voord.
Verkusonin edessä kuuluu olla massey?

Blogeista olen sitä mieltä että on iloista olla pylpyrä? Ploki = semmoinen pyörylä minkä päällä naru esim. purjelaivassa kulkee.

Kesää, t. tikkis

Anita Konkka kirjoitti...

Ja loki mittaa laivan kulkemaa matkaa. Kovin on merellistä sanostoa. Verkkoloki on verkon lokikirja, johon merkitään tapahtumat, kuten laivan lokikirjaan.

Minna Wilhelmiina kirjoitti...

Linkitys täällä kommenttilootassa ja useimmilla alustoilla jotka tukevat koodia tapahtuu perus-html-kaavalla, eli kirjoittamalla sulkumerkkien < ja /a> väliin kaava:
a href="heittomerkkien väliin linkin osoite http://www.jotakin.jne">Linkin päällä näkyvä teksti<

En voinut kirjoittaa kaavaa täysin valmiiksi, koska se olisi muuttunut automaattisesti linkiksi, mutta voit kopioida tuon ylös itsellesi ja lisätä alkuun merkin < ja loppuun merkit /a> (ei välilyöntejä kumpaankaan väliin) niin kaava näkyy tällaisena linkkinä kommentissa. Jos se on sinulla ylhäällä niin kopioit peruskaavan vain kommenttilaatikkoon, lisäät oikeaan kohtaan osoitteen ja toiseen linkin nimen, ja se näkyy linkkinä. Samalla kaavalla voi linkittää myös blogissa, keskustelupalstoilla (jos ne tukevat html:ää) ja monessa muussa paikassa.

Toivottavasti tämä ei ollut kauhean vaikeasti selitetty. :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Wilhelmiina, asia selvisi.