maanantaina, tammikuuta 02, 2006

Väärä kissa ja toiveblogeja

Päätin työpäivän ja lähdin kauppaan. Tällaiselta näytti:

Kuvan yläreunassa nostokurjen jouluvalot. Alapuolella rakennus, josta tulee Suomen korkein tornitalo. Kun tulin kaupasta, Taiteilijatalon nurkalla oli mustavalkoinen kissa, joka näytti Epulta. Ajattelin,että pahus soikoon taasko Eppu on karannut. Otin kissan syliini, tuntui kevyemmältä ja pehmeämmältä kuin Eppu, eikä pannut hanttiin. Kannoin sen kotiin. Eppu olikin kotona. Meinasi syntyä paha kärhämä. Äkkiä väärä kissa syliin ja takaisin pihalle. Se säntäsi pimeyteen. Alla oikea Eppu poistumassa tietokoneelta työpäivän päätteeksi.


Ikkunaiineksen blogista bongasin meemin: Kenen blogia haluaisit lukea? Iines haluaisi lukea naiskirjailijoiden blogeja. Minä haluaisin lukea Itäkeskuksen poliisin, karaoke-baarin tarjoilijan ja Valintalon kassan ( vaihtoehtoisesti S-marketin tai K-marketin kassan) ja Akateemisen kirjakaupan myyjän blogeja. Taksikuskien blogeja jo luenkin suurella mielenkiinnolla.


Tökkää sormesi kirjan väliin ja löydä uuden vuoden runo –meemiä on jatkanut Hotanen. Hän tökkäsi sormensa Maailman runosydämeen ja löysi William Carlos Williamsin runon Täystuho ( suom. Markus Jääskeläinen, minun matkatoverini).

PS. Uusi blogi oikealla olevaan sivupalkkiin ( ei näy Microsoftin selaimen käyttäjille): Pauliina Haasjoen, turkulaisen runoilijan blogi Olo ja muoto.


8 kommenttia:

minh kirjoitti...

Eppu näyttää työteliäältä ja tärkeältä kissalta. Meille tuli tänään se Laku, joka on musta ja jolla on valkoinen läikkä kaulassa. Sillä on yskä ja hiukka liikaa massaa, muttamitään konflikteja ei ole ollut koko iltana...kohtahan ne alkaa, kun laitan valot pois ja käyn nukkumaan:) rähinät..

Minusta tosi vaikea kysymys, kenen blogeja kaipaisin Blogistaniaan. Ehkä ilotytön päiväkirjan. Saattaisi karistaa illuusiot monenkin päästä, jos täällä bloggaisi joku prostituoidun elämästä ja työstä rehellisesti, liioittelematta tai kaunistelematta, vain, kuten asian kokee.
Siinä on ihmisryhmä, jota kohtaan ennakkoluulot ovat aivan käsittämättömissä mittasuhteissa. Samoin, kuin laittomien päihteiden käyttäjät...
-minh-

Anita Konkka kirjoitti...

Minh, kävin lukemassa blogissasi Lakusta ja Lukesta, saa nähdä miten pojat tulevat juttuun. Minun yläkerrassani asuu muusikko jolla on kaksi poikakissaa, Tassos ja Pinkki (joiden kuvia on sivupalkin Flickrissä). Ne ovat leikattuja kolleja ja ovat mitä parhaimmat ystävät, välillä tappelevat niin kuin pojilla on tapana ja sitten nuolevat toisiaan hellästi.

Prostituoidun aito nettipäiväkirja olisi varmaankin menestys,jonka joku kustantaja ottaisi mieluusti kustannusohjelmaansa, jos prostutioitu osaa kertoa havainnollisesti työstään ja elämästään.

minh kirjoitti...

Olen muistavinani jonkun lehtijutun kotisivuista ja että mukana olisi ollut helsinkiläisen prostituoidun kotisivut ja päiväkirjamaista kerrontaa mukana, mutta siitä on aikaa ja se oli kai lähinnä mainosta potentiaalisille asiakkaille, jotain webbikamerajuttuja yms.
Havainnollisesti ja monipuolisesti elämästään ja työstään kirjoittava prostituoitu sopisi minusta hyvin tänne Blogistanian porukkaan.
Ja varmaan kustantajat riemastuisivat, jos se olisi hyvä!

Laku & Luke eivät ole edes räpänneet toisiaan kertaakaan. Luke ei puolusta edes ruokakuppia, vaikka onkin kova poika ruokailemaan.

Äidilläni olevat 13-vuotiaat kissaveljekset ottavat yhteen joka päivä, jotta karva pöllyää, mutta eivät pärjää ollenkaan ilman toisiaan, kun toinen oli eläinlääkärissä, toinen märisi saunan lauteiden alla onnettomana.
Meillä näyttää ihan hyvältä. Laku on tutkiskellut paikat ja aloittanut kissanminttujen nappaamisen, (muka)salaa pussista se käy niitä hakemassa. Kuulemma elämänsä ensimmäiset kissanmintut, ja ihan koukussa..;)
-minh-

a-k.h kirjoitti...

Tuli mieleeni noista kateista kissojen aiheuttama työmarkkinaselkkaus: naulakko.

Rita Maestra kirjoitti...

Ai jumapama! Oliko tuo edellisen postauksen kissa lampunvarjostimen alla jo silloin kun kävin postauksen lukemassa? Nyt vasta huomasin. Haluaisin lukea jonkun kissan blogin, mutta tassuilla on vaikea kirjoittaa.
Mitähän kissojen päässä liikkuu?

Anita Konkka kirjoitti...

Tässä muutama päivä sitten Eppu kirjoitti:

z,+å +0py7

Siinä on kissan mietteitä. Oliskohan kommentti siitä mitä olin päivän mittaan saanut aikaan. Se on vallannut Nooran paikan minun kirjoitusteni supervisorina.

Se kissa lampunvarjostimen allaoli siellä alusta asti, eikä ilmestynyt sinne salaperäisesti jälkeenpäin. Vaikka kissat kyllä osaavat sen taidon. Kuin myös katoamisen taidon.

Rita Maestra kirjoitti...

Kuka osaisi tulkita kissan kirjoittaman viestin? Tassuilla on vaikea kirjoittaa mutta ei mahdoton, kuten huomaamme.

Anonyymi kirjoitti...

Prostituoidut, huumeidenkäyttäjät ja rikolliset ovat kyllä aika tylsiä bloggaajia. Rankkuus ja mielenkiintoisuus dekkareissa ovat mielestäni ihan hauska juttu, mutta blogissa jotenkin tympeä. Kaupan kassa on aika hyvä. Se näkee päivän kuluessa aika hyvän virran väkeä.

Minusta mielenkiintoinen blogi tulisi aamupäivällä baaritiskin takana työskentelevältä henkilöltä tai vain ihmiseltä, joka istuu joka aamu- tai iltapäivä samassa metrossa nähden samat ihmiset.

Toivottavasti kuitenkin blogin kirjoittaja em. tapauksissa osaisi kirjoittaa hyvin ja tiivistää sanottvansa hyvin. Muussa tapauksessa en jaksaisi lukea kuvausta kaupan kassan virrasta tms.