torstaina, tammikuuta 05, 2006

Loppiaisaattona

Shakespeare kirjoitti näytelmän Loppiaisaatto, jota en ole nähnyt enkä lukenut. Näin näytelmää esitellään täällä:

” Loppiaisaatto on komedia rakastumisesta ja sen mukanaan tuomista ongelmista. Shakespeare vertaa näytelmässä rakkauden voimaa valtamerten voimaan, jonka kohdatessaan ihminen on myyty mies ja käypä hinta laskee. Rakkauden luonne on ihmeellinen. Se yllättää oikuillaan meistä jokaisen. Se kaikkein ihmeellisin ihme on.”

"Naiset näyttävät ruusun kaltaisilta; se aamulla on kaunis, kuolee kun on ilta." Shakespeare kehottaa Loppiaisaatossa miestä valitsemaan itselleen puolisoksi itseään nuoremman naisen, jotta miehen mielenkiinto tätä kohtaan kestäisi. Hän toteaa miehen mielen olevan aina häilyvämpi, heikompi ja kevytmielisempi kuin naisen.”

Minun ongelmani loppiaisaattona ei ole rakkaus, vaan permalinkit, joita yritän istuttaa blogiin. Päätä kiristää, tajunta kutistuu, kun koodaus ei ota onnistuakseen. Alan ymmärtää miksi it-työläiset ovat hermoromahduksen partaalla ja Helpdeskin kavereilta palaa päreet, kun niille soittelevat minunkaltaiseni mammat, joiden tulostin on tukossa, kun paperia syöttävän telan ympäri on kiertynyt tukku kissankarvoja.

7 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Loppiaisaatto on kerrassaan hykerryttävä tarina, viihdettä parhaimmillaan.

Hyvää loppiaista!

ah kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
ah kirjoitti...

(Uusi yritys.)
Saako tietämätön udella, että mitä eroa on permalinkillä ja sillä toisella linkillä, johon pääsee siitä vierestä klikkaamalla kellonaikaa? Onko toinen jotenkin pysyvämpi kuin toinen?
Anni

marja-leena kirjoitti...

Kiitos tästä! Mainitsin lastusi omassa postauksessa kun sattui sopivan mukavasti omaan aiheen. MUTTA tuo linkki kun ei toimi...

minh kirjoitti...

Minäkään en tiedä mitä permalink tarkoittaa...
Laitoin kommenttilootaani sen kasvovertailutestin linkin.
-minh-

Anita Konkka kirjoitti...

AH, en huomannutkaan, että kellonajasta löytyy permalinkki, joka kaiken lisäksi toimii. Minun asentamani permalink ei toimi.

Kiitos Marja-Leena kun huomautit linkin toimimattomuudesta.

On taas tänä iltana tiedossa räpeltämistä koodin kanssa, kun poistan toimimattoman permalinkin, ja tulee haamupäivityksiä todennäköisesti.

minh, Permalink siis tarkoittaa pysyvää linkkiä, jota voi käyttää kun linkittää omalla sivullaan jonkun toisen blogin juttuun. Bloggerissa permalink onkin valmiiksi asennettu siihen kellonaikaan, mikä on minsuta vähän epäloogista, tällainen maallikko ei voi tietää että se on siellä.

Anita Konkka kirjoitti...

susupetal,

pitääkin tutustua Loppiasiaattoon vähän tarkemmin. Shakespeare se osasi tehdä hyvää viihdettä,kun ihmiset viihtyvät hänen näytelmiensä parissa vieläkin.