maanantaina, maaliskuuta 29, 2010

Päivän harmi

Katutaidetta Taka-Töölössä ( 4.5.2009)

Jokin päivä sitten luin täältä digitaalisesta kynästä ja piirustusalustasta (Wacomin Bamboo) ja kiinnostuin asiasta.

Tänään kun oli muutakin asiaa keskustaan, päätin käydä katsomassa millainen vimpain se on. Lasipalatsin Apple-kaupassa sitä on myynnissä, mutta ei nähtävissä. Myyjä sanoi, että eivät pidä sitä esillä, kun se ei ole Applen tuote. Hän neuvoi menemään Stockmannin tietokoneosastolle. Siellä myyjä ( lienee harjoittelija) ei ollut ikinä kuullutkaan mistään Bamboosta.

Ajattelin että Tietoasemalla varmaan tietävät ja lähdin sinne, mutta Tietoasema oli kadonnut Kaivotalosta. Sieltä suuntasin Ruoholahden Verkkokauppaan, jossa Bamboota on myynnissä, mutta ei nähtävänä - koska kaikkea ei voi pitää esillä, selitti myyjä. Sen voi nähdä Pirkkalan ja Oulun myymälöissä. Sanoin, että en osta sikaa säkissä, varsinkaan kun sitä ei voi palauttaa, jos pakkaus on avattu. Myyjä neuvoi ostamaan nettikaupasta, sieltä ostetun tavaran voi palauttaa 10 päivän aikana, ellei tuote miellytä.

Kotona selasin Verkkokauppa. comin sivuja ja huomasin , että Bamboon 10 euroa kalliimpi versio olisi ollut nähtävissä Ruoholahden myymälässä. Tieto asiasta oli mustalla korostettuna huutomerkin kera. Hukkareissu harmitti. Olisi se myyjä voinut kertoa, että on heillä esillä yksi Bamboo, vaikka ei juuri se mitä minä kyselin. Ehkä myyjä ei tiennyt, kun sitä tavaraa on niin paljon ettei kaikki pysy päässä, vaikka pää on vielä nuori.

Tietokoneasioista vielä. Kemppinen kirjoittaa tänään Windows seiskasta ja vinkkaa sivustoon, josta saa hyödyllisiä vihjeitä seiskan käyttöön, mutta tapojensa mukaan Kemppinen ei linkitä. Se lienee hänelle periaatekysymys. Sivusto on www.maximumpc.com Sieltä löytyy mm. lista 32 ilmaisesta sovelluksesta, jotka kannattaa ladata sekä uuteen että vanhaan tietokoneeseen: The 32 Totally Essential ( and Free) Apps for Every New PC.

6 kommenttia:

Anita Konkka kirjoitti...

PS. Päivän toinen harmi. Picasassa on jotain häikkää, se ei laitaa kuvia Bloggeriin. Toivoittavasti asia korjaantuu myöhemmin.

Ripsa kirjoitti...

Onhan noita, Windowsin käyttäjillä, kaikkia harmeja.

No, minulla on Safari selaimena, koska Google Chrome, joka oli muuten OK, ei toimi PowerPC:ssä, vain Intel-koneissa.

Nyt äsken katosivat kaikista bloggerilla tehdyistä blogeista kuvat.

En ole ollut moneen tuntiin käymässä koneella. Eli en näe tuota graffiti kuvaa. Sen sijaan WordPressillä tehdyt näkyvät.

Näissä kaikissa vempeleissä täytyy olla yksinkertaisesti liian monta tasoa.

Mitä tulee Hesan kauppoihin, niin ne tekevät tuollaisia häviämistemppuja.

Mutta hauskinta oli, kun kysyin nuorelta myyjältä Anttilasta, että mistä klassista ja modernia konserttimusiikkia sitten saa, niin sanoi että Fazerilta. Sanoin että sieltä Viiskulmastako? Hymyili nätisti ja kysyi milloin se on siellä ollut. Sanoin että ainakin vuonna 1978.

Ei ollut kuulemma silloin vielä syntynytkään.

Ripsa kirjoitti...

Anita, panin kyselyn Googlen ylläpitosivustolta. Vaikuttaa siltä että kuvat ovat kadonneet kaikilta bloggerin sivuilta.

Ripsa kirjoitti...

Nyt tulivat kuvat takaisin.

Aina näissä on jotain. Ilmeisesti useimmiten yhteyksissä häikkää.

Katsoin pari lyhäriä telkasta, se varmaan auttoi!

Anita Konkka kirjoitti...

Huomasin, että kuvat ovat tulleet takaisin, kun avasin pikkukoneen.
Picasassa, jonka kautta kuvat menevät Bloggeriin, on ollut kaikenlaista häikkää viime aikoina.

Marjattah kirjoitti...

Rupesin muistelemaan reittejäni Hesassa. Liike, jossa sain nähdä Bamboon ja pitää sitä kädessä, oli: MacPeople Store WTC
Aleksanterinkatu 17
Hankin kuitenkin Tectorilta, koska täällä ei ollut juuri tätä versiota, mistä kerron. (Digikynä soveltuu Windowsille yhtä hyvin) Minäkin halusin nähdä sen ennen ostopäätöstä. Mutta kynän ominaisuuksiin saa tuntumaa vasta, kun on rauhassa harjoitellut...

Mukava kuulla Blogger-hämmingistä muiltakin. Luulin eilen, että se oli henkilökohtaista:)