perjantaina, tammikuuta 01, 2010

Uusi aamu, uusi vuosi ja vuosikymmenAallonmurtaja  Aurinkolahdella  uuden vuoden päivänä


 Pitkästä aikaa aamu, jolloin  heräsin  hyvin nukkuneena,  pirteänä ja terveenä.  Uusi vuosi ja vuosikymmen  on alkanut  hyvissä merkeissä.   I Ching     ennusti että  lohikäärmeeni herää tänä vuonna.  Sitä olenkin odottanut  vuosikausia. 
Hexagram One/Line Two
The dragon climbs to the surface.
Seek advice from an authority you respect.

Liitetty asiakirjasta <http://www.ichingonline.net/main.html


Lohikäärme  oli luovuuden,   onnen ja yltäkylläisyyden symboli   vanhassa Kiinassa. 


Uuden vuoden runo on tänä  vuonna  kirjasta Kuuna päivänä: runoutta Englannista, Skotlannista ja Irlannista.    Tökkäsin sormeni sivulle 137,  jolla  sattui olemaan Carol Ann Duffyn runo Lähemmäs ( Close, suom. Tero Valkonen).  Kuuna päivänä -antologia esittelee hänet  brittiläisen  nykyrunouden kuningattareksi, rakkauden ja väkivallan kuvaajaksi. 


 Ensimmäinen säkeistö   Carol Ann Duffyn runosta Close Tero Valkosen tulkitsemana:


Lukitse ovi. Yömme pimeällä matkalla
kaksi lapsuutta seisoo makuuhuoneen nurkassa
ja katsoo kuinka me revimme toisemme
nähdäksemme sisimpään. Kuulen tarinan,
kadonneella murteella kerrotun. Tunnen sanat.


 Sokea sormieni  tökkäsi  runoon, joka sopii minulle, niin usein palaan  unissani  lapsuuden  makuuhuoneen nurkkaan katselemaan ja  kuuntelemaan  kuinka vanhempani repivät toisiaan.  Mutta    viime yön pimeällä matkallani  seikkailin  maassa joka  muistutti  Italiaa,  tiibettiläismunkit  ajoivat takaa pientä poikaa ja nuorta tyttöä.  Tapahtui kaikenlaista   jännittävää, mutta enpä  rupea  sitä tässä selostamaan.  


 Yleistulkinta  unien takaa-ajolle:  Asia  jonka   kiellät tai jonka olet laiminlyönyt, ajaa  sinua  takaa unissa.  Minä olen  laiminlyönnyt  henkisyyden.  Alitajunta  neuvoo  kiinnittämään siihen puoleen huomiota.  Teosofisen perinteen mukaan kaikki unet joulun ja loppiaisen välillä ovat  merkittäviä, koska taivas  laskeutuu silloin lähelle ihmistä.  En ole varma, pitäisikö  uskoa  vai ei. 


Aiheesta lisää:  Ennusrunot ja -unet
Uuden vuoden runo ja I Ching


Onnekasta uutta vuotta ja hyviä unia  kaikille lukijoille! 
11 kommenttia:

marja-leena kirjoitti...

Kiitos! Hyvää uutta Vuotta ja jatkuvaa louvuuden rikkautta sinullekin, anita!

Nimetön kirjoitti...

Hieno kirjoitus. Hyvää uutta vuotta myös Sinulle Anita! -Anna

Nimetön kirjoitti...

Blogien parhaimmistoa tämä, kiitos siitä ja hyvää uutta vuosikymmnentä!
outi

a-kh kirjoitti...

Eikös nyt ole vuosikymmenen viimeinen vuosi, vai olenko laskenut väärin. Hyvää uutta vuotta kummiskin!

Anita Konkka kirjoitti...

Ehkä niin on. En tiedä milloin vuosikymmenet alkavat. Esikoiskirjani ilmestyi vuonna -70 ja minut laskettiin siitä pitäen seitkytlukulaiseksi, vaikka omasta mielestäni olin kuuskytlukulainen, tai ainakin se kirja oli kuusikymmentälukua hengeltään.

Ripsa kirjoitti...

Anita, muistan että ajattelin juuri tuota itsekin. Irti tuli todella ulos 1970. En tiennyt siitä mitään, koska en ollut edes maassa.

Sitten tapasimme Vanhalla enkä oikeastaan ollenkaan hämmästynyt että Suomeen on ilmestynyt uusi kirjailija.

Ei-hämmästelemisessä on jotain hyvin 60-lukulaista, eikö? Kaikki ikäänkuin tapahtui ja asiat solahtivat paikkoihinsa - tai sitten eivät, mentiin kumminkin eteenpäin ja lujaa.

sami liuhto kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta. Minäkin nukuin hyvin, viime yönä, ensimmäisen kerran yli kuukauteen. Otin jotakin luontaislääkettä, semmoista unimaidon tapaista, pillerillisen normaalin unipillerin päälle ja, kuulemma, nukahdin melkein heti.

Anita Konkka kirjoitti...

Mikähän sen unimaidon nimi mahtaa olla. Minäkin olen valvonut yli kuukauden, osittain yskän, osittain kausiunettomuuden takia. Se vaivaa keväällä toukokuussa ja syksyllä joulukuussa.

Sami Liuhto kirjoitti...

Melatoniini-tabletteja on minulla. Kuulemma unimaitoa saa joistakin kaupoista, esim. Turun Wiklundilta eli ehkä Stockmannin Herkusta voisi Helsingissä saada.

Täältä löytyy jotakin:
http://www.tiede.fi/uutiset/uutinen.php?id=2220

Sami Liuhto kirjoitti...

Mikään unimaito ole, kun YÖMAITO.

Anita Konkka kirjoitti...

Kiitos Sami, löysin meidän K-kaupasta yömaitoa eilen ja kokeilin sitä viime yönä. En tiedä vaikuttiko maito, kun näin hyviä unia ( ei mitään takaa-ajoja), tosin heräsin taas aamuyöstä yskimään. Join lisää yömaitroa ja nukuin puoli kymmeneen, jolloin Ninni hyppäsi sänkyyn herättämään minut.