tiistaina, tammikuuta 19, 2010

Kulttuuriuutisia Helsingin    kulttuuriteko 2009: Suvilahden  graffitiaita.


 Kulttuuriteko-palkinnon myönsi  Helsinkin  kulttuuri- ja kirjastolautakunta helsinkiläisten  lähettämien  ehdotusten pohjalta.  Asiasta lisää täällä. Kävin  viime kesänä  Alisan ( 14 v.) kanssa katsomassa ja kuvaamassa  aitaa.   Kuvat  löytyvät täältä.  Olen aika paljon lyönyt  rumpua  graffitien  puolesta tässä  blogissa. Kaikki alkoi  Banksysta,  johon  törmäsin sattumalta, kun   flaneerasin  netissä  päämäärättä. 


 Helsingin  vandaaliteko 2010.  Miina Äkkijyrkän häätö Skatan   tilalta. 


 Häätö  tapahtuu huomenna, kun  kaupungin  ulosottoviraston  porukka tulee   häätämään  Miinan.   Talo  tyhjennetään,   tavarat kannetaan pihalle ja ovet lukitaan.   Miinan lehmistä osa  on joutunut  teuraaksi, osa  löytänyt   uuden   paikan, mutta  Miina ei  tiedä  minne  mennä  peltilehmineen  ja tavaroineen.  Hän on kauhuissaan. Niin olen minäkin. 

Miinan kissa.  Se taitaa joutua  mierontielle.
  Ei ole kivaa  hytistä pihalla  pakkasessa ja lumessa.

10 kommenttia:

jussilainen kirjoitti...

Mikä on häädön syy?

Anita Konkka kirjoitti...

Tilanhoidolliset erimielisyydet,ehkä, ja taiteilijatemperamentti.

Ripsa kirjoitti...

Kun sitä on nyt katsonut sitä Aurinkolahden miljoonia maksavien huoneistojen rakentumista ja sitten käveleskellyt sinne edemmäs, poluille, nähnyt hienoja kallioita ja sitten tietää että siinä melkein keskellä rikkaiden asuinaluetta onkin ykskaks maatila, niin eihän sellaista kukaan miljoona-kansalainen voi kestää.

Olihan siellä viime vai toissavuonna myös se metsän kaatamisoperaatio ja "muotopuiston" rakentaminen, jollaista älyttömyyttä toivoisi olevan kaupungissa kuin kaupungissa kenties vähän vähemmän.

Äkkijyrkän tilanpidon lopettivat kaupungin pikkuporvarit. Niitä siellä on vissiin nykyään enemmistö, luontoa vihaavia hienohelmoja.

Anonyymi kirjoitti...

Ex-vuosaarelaisena tein muutaman aikamatkan Miinan lehmihakaan. Lienenkö naivi kun edelleen pohdin,että Miinan kanssa neuvotellen ja sopien alueesta olisi voitu kehittää todellinen matkailunähtävyys.

Hirlii kirjoitti...

Bisnes se tuohoaa Helsingin luontoalueet, rakentaminen. Sama joka tuhoa vanhaa kaupunkikultturia Turussa, kun pojat joilla on kaivinkonefirma haluavat kaivaa kuoppia.

Seuraavaksi käydään entisen Sipoon nykyisen Helsingin Natura-alueiden kimppuun. Ympäristöministeri on jos lausahtanut että "kyllä Hgin laajentumispyrkimysten voidaan katsoa olevan yleistä etua". Natura-alueille saa rakentaa jos yleinen etu niin vaatii.

Sellaista "yleistä etua" ei ole olemasskaan joka vaatisi kerrostaloja Natura-alueelle kun muuallekin voi rakentaa jos haluaa.

Koko skatanniemen tuhoaminen on kammottavaa, olen siellä kulkenut 1960-luvulta lähtien ja tuhottu mikä tuhottu. Miina ois mun puolesta saanut jäädä sinne.

jussilainen kirjoitti...

Eikös Hesa saanut äskettäin jonkun huomattavan tunnustuksen muotoilusta?

Anita Konkka kirjoitti...

Helsinki valittiin maailman muotoilupääkaupungiksi vuodeksi 2012.

jussilainen kirjoitti...

Kun seuraa Miina Äkkijyrkän ja Helsingin suhteita, niin herää kysymys Onko Helsingin kaupunki saanut ansiottomasti muotoilupääkaupungin tittelin?

Anita Konkka kirjoitti...

Eri virastot Hesassa hoitelevat taide- ja kiinteistöasioita. Toinen kösi antaa, toinen otta eikä ne toisistaan mitään tiedä. Miinan peltilehmät kyllä kelpaavat kaupungille, mutta ei niiden elävät mallit.
Muuten, se häätöpäätös oli tehty ennen kuin Hesasta tuli vuoden 1012 design-pääkaupunki.

jussilainen kirjoitti...

Se designpalkinto ei sitten tullut Miina Äkkijyrkän häädöstä?