torstaina, helmikuuta 19, 2009

Katudraamaa

Posted by Picasa

Mielenosoitus Kolmen sepän patsaalla lokakuussa Hullujen päivien aikaan (klikkaa kuva isommaksi).

Valokuvatorstain 120. haaste on draama. Tein kollaasin, koska minun on vaikea valita yhtä kuvaa. Sitä ennen luin Valokuvatorstain säännöt tarkasti eikä niissä ei kielletty kollaasin lähettämistä, ei myöskään vanhojen kuvien lähettämistä, kunhan ovat omia kuvia eivätkä kaverin ottamia.

Valokuvatorstain periaatteista on ollut kovasti keskustelua. Jotkut osallistujat ovat sitä mieltä, että kuvien pitää olla tuoreita, so. otettu vasta haasteen julkistamisen jälkeen. Jotkut haluavat kuvat sellaisinaan, ilman sanallisia selityksiä. Jotkut toivovat kommentteja. Jotkut turhautuvat jos kävijätilastot osoittavat laskusuuntaa ja lakkaavat lähettämästä kuvia. Mielipiteitä on yhtä monta kuin miestäkin/naistakin. Minun puolestani kaikenlaiset kukat ja kuvat saavat kukkia. Yksi Valokuvatorstain suosikeistani on nimimerkki Djadja, jonka kuvia ei voi kommentoida.


5 kommenttia:

savisuti kirjoitti...

Hullujen päivien keltainen sopi hyvin mielenosoittajien plakaatteihin tai toisinpäin. Draamaa on kyllä liikaakin kun kotimaassa odottaa kuolemantuomio jos sinne joutuu palaamaan tai palautettuna.

Anonyymi kirjoitti...

Mietin paljon minkälaisia kuvia kuvittelisin Valokuvatorstain haluavan. Omia - tietenkin. Aiheen innoittamana kuvattuja juuri nyt -se on varmaann ideaali. Omista varastoista löytyviä - juu. Kallistun hetken inspiraatioon, kuvataan kun saadaan käsky. Silloin ollaan samalla viivalla - onkos tämä muka kilpailu? Nyt kyllä kilpaillaan melkein aikajanalla, kuka ehtii ensin, viikko meillä kuitenkin on aikaa.

Anita Konkka kirjoitti...

Kuva on kannanotto. Iranissa kurdit elävät kuolemanvaarassa, meillä pelätään maahanmuuttajien invaasiota.

Anonyymille. Täältäpäin ei löydy draamaa juuri nyt, kun joutsenet ovat muuttaneet pois.

Valpuri kirjoitti...

Valokuvatorstain moderaattori tässä moi.

Kollaasit (tai kuvankäsittely ylipäätään) ovat ihan sallittuja meillä, kunhan tosiaan kyse on itse otetuista valokuvista. Niin että ihan oikein meni, tervetuloa jälleen kerran mukaan.

Anonyymille sen verran, että torstaiblogien alkuperäisenä ajatuksena oli nimenomaan haastaa ottamaan tuoreita kuvia, ja toki tämä edelleen meitä ilahduttaa kovasti. Arkistokuvillakin on kuitenkin ihan sallittua osallistua. Tässä asiassa emme halua liikaa rajoittaa osallistujien luovuutta, ja joskus vanhempi otos vain kerta kaikkiaan istuu parhaiten käynnissä olevaan teemaan. Mutta tosiaan, kilpailu tämän ei ole tarkoitus olla.

anitak kirjoitti...

Kiitos Valpuri kommentista. Tietysti ihanne olisi että kuvat olisivat tuoreita, mutta aina ei töiltään ehdi lähteä kuvia "metsästämään." Mutta aina kun käyn kaupungissa, minulla on kamera mukana ja otan kuvia myös sillä silmällä, että niitä voi joskus käyttää Valokuvatosrtaissa.