lauantaina, syyskuuta 13, 2008

Töhryjä?

Banksy New Orleansissa. Lisää Banksyn uusia graffiteja täällä.
(klikkaa kuva isommaksi)Hyvä uutinen: Helsingin nuorisolautakunta kannattaa Vuosaaren sataman meluestettä laillisena graffitipaikkana. Saa nähdä toteutuuko Arhinmäen aloite. Vähän kaukanahan se meluaita on muille, mutta ei minulle. Aurinkolahdesta sinne pyöräilee 20 minuutissa kuvamaan uusia graffiteja. Ties vaikka sieltä löytyisi joskus vielä jotain omaperäistä. Nythän Helsingin graffitit ovat aika lailla samantyylisiä, kun ei ei ole ollut paikkaa eikä aikaa kehittää omaa ilmaisua. Vertailun vuoksi voi vaikka käydä katsomassa Odessan graffiteja, joihin on linkki sivupalkin ClipRollissa tai lontoolaisia ja muitakin graffitteja Art of the State -blogista, johon löytyy linkki sivupalkin Blogiluettelosta. Graffitiblogissa on linkkejä suomalaisiin graffiteihin.Tämä töhry oli Lasipalatsin seinustalla elokuussa, mutta ei ole enää. Stop Töhryille - porukka tekee tehokasta, mutta turhauttavaa työtä. Turhauttavaa siitä päätellen että ovat niin aggressiviisia. Heillä on 10-vuotisjuhlaseminaari ensi tiistaina 16.9. Sen vastatapahtuma Töhryfest järjestetään Kiasman pihalla klo 13-16.30, luvassa elävää musiikkia, katutaidetta ja syntymäpäiväkulkue 16.30-19.00 Finlandiatalolle. Katso esiintyjät ja tarkempi ohjelma Takun saitilta.

PS. Lue Tommi Melenderin blogista, mitä Suomi lukee. Mielentöhrintä ei ole rikollinen teko, sankat joukot kannattavat töhrintää joka päivä, mutta auta armias jos seinälle ilmestyy yksikin graffiti, johon nousee poru.

5 kommenttia:

SL kirjoitti...

Graffitti-vastustajien toiminta tuo usein mieleen anaalivaiheeseen juuttuneen ihmisen, joka ahdistuu kun näkee töhryn tai "töhryn". En oikein tiedä mitä tarkoitan, mutta perversioihin graffitti-vastustajien toiminta viittaa.

Tästä tuli mieleen Hitler, varsinainen lian vastustaja hänkin. Lueskelen Mailerin Adolfin linnaa ja siinä on paljon töhryisyyttä, jo ihan muodossa, Mailer on näitä hölöttäjiä. Nyt menen pesemään käteni, tai niinkuin eräs hiihtäjä sanoi jäätyään kiinni dopingista: "Pesen kasvoni tästä asiasta."

Anonyymi kirjoitti...

Graffitien vastustajia pitäisi niin mielellään pönttöinä - elleivät graffititkin Helsingissä (varovaisesti arvioituna n. 99-prosenttisesti) olisi niin pönttöjä... Eipä niissä juuri mitään ajatusta ole, esteettisesti, yhteiskunnallisesti, tai muutenkaan, valtaosin on kyseessä vain purematta niellyn, näennäisesti kapinallisen, tosiasiassa täysin kaupallisen tuontipopulaarikulttuurin toisintaminen ja aivan yhtä tyhjä möykkääminen omasta olemassaolosta kuin millä tahansa tosi-tv-kilpailijoilla.

Ripsa kirjoitti...

Minusta kaupunkimaiseman tila on aika selvä: meillä on tyhmiä arkkitehtejä ja varsinkin maan omistajia eli yrityksiä, jotka tekevät mielikuvituksettomia lasi-betoni-teräskuutioita.Sellainen maisema saa ihmiset voimaan pahoin.

Mutta anonyymi on mielestäni yhtä oikeassa kuin Samikin, sillä kivikolossissa kasvaneella, varsinkin kun sivistysoppikoulut ja yliopistot ovat mennyttä, ei ole jäänyt päähän visuaalista sanastoa.

Ei sitä juuri enää kouluissa opeteta.

Varsinkin isommat kaupungit alkavat näyttää oikeasti tylsiltä. Sen lisäksi miltei jok'ikinen Suomen kirkonkylä ja pikkukaupunki on tuhottu vanhasta puutaloilmeestään modernisaation nimessä.

Anita Konkka kirjoitti...

Tosi tylsiä ovat kaikki alikukutunnelit ja betoniset meluaidat, niissä saisi olla graffitteja, vaikka pönttöjäkin, kunhan olisi vähän väriä harmaudessa.

se sama anonyymi kirjoitti...

No mikäs alikulkutunneleissa, mutta kun äsken kuljin juuri satavuotiaaksi yltäneen Vallilan kirjaston nykyisen rakennuksen ohi, ja sisäänkäynnin luo oli suihkittu useampi tagi todella isolla, niin voi saatana soikoon, tuli kyllä mieleen, että moiset analfabeetit, jotka olivat selvästi olleet niin pöllyissä, ettei omista mukacooleista nimimerkeistäkään ollut tullut oikein mitään, eivät mitään ilmaista kirjastolaitosta kyllä ansaitse! Pelkkiä surkimuksia.