keskiviikkona, toukokuuta 21, 2008

Päivän pyöriäinen

"Nuoruus, kauneus, voima: ruumiillisen rakkauden kriteerit ovat samat kuin natsismin," kirjoittaa Michel Houllebecq romaanissa Mahdollinen saari ( suom. Ville Keynäs). Olen lukenut vasta vajaat sata sivua. Vaikuttaa vähän siltä että se on romaani vanhenemisen pelosta.

Tämän tunnustusplakaatin on suunnitellut Brim.

Lähetän plakaatin eteenpäin. Tänään sen saa Silmänkääntövankila kuvakirjojen lauseista, jotka jääneet päässä pyörimään, ja Arjentola-blogi jossa Jyrki Pellinen ja Rita Dahl ovat käyneet jo jonkin aikaa vallan verratonta dialogia.

Ps. Olen käyttänyt jonkin aikaa Google Readeria blogien lukemiseen, se on hyvä syötteenlukija, mutta tänään se ilmoitti, että "jokin odottamaton tapahtuma estää valitettavasti Google-syötteenlukijaa toteuttamasta pyyntöä. " Olen onneksi listannut suosikkejani blogin sivupalkkiin. En ole vielä kokonaan hylännyt Blogilistaakaan, vaikka karsastan sen käyttäjäehtoja, enkä ole toistaiseksi hyväksynyt niitä.

6 kommenttia:

Teemu kirjoitti...

Google Reader vaikuttaa ihan toimivalta, tosin minulla taas se ei huomaa kaikkia päivityksiä.

Blogilistalla olen kahden vaiheilla. Luulen, että jätän käyttämättä. En täysin ymmärrä motiivia käyttoehdoille, taidan jättää hyväksymättä ne.

dahl kirjoitti...

Kiitos kaunis maininnasta! Minustakin dialogi on jammannut vallan hyvin ja kiinnostavammaksi on vain mennyt.

meri kirjoitti...

uskomattoman aarteisia kalavesiä pellisen kielen vuolaudessa kyllä on. mikä sisällä on, tulee sieltä uloskin. iso kiitos myös kirjurille ja dialogin toiselle osapuolelle, ritalle!

dahl kirjoitti...

Yksi nimiehdotus Dia-logille oli muun muassa "Kun antaa, saa". Tarkoittaa siis, että kumpikin tajunta on tasa-arvoisessa asemassa ja vaikka Pellinen on tunnustettu mestari lyriikassamme, minä en ole pelkkä oppipoika tai kirjuri. Ilman yhtä ei ole toista.

Muita nimiehdotuksia: Kirjallinen neitsytmatrikkeli, Workshop, Wordshop.

Ripsa kirjoitti...

PoMeille ilmestyi pikkuinen tyttökissa, pihalla oli harhailemassa, kadulta tuli. Ikää hänellä on ehkä 6-8 kk. ja eilen hän sai nimen: Lidia.

Tämä vain siksi, että hän kirjoitti tähän kommenttiin Po. En tiedä tarkoitusta.

Ritalle kiitoksia myös hienosta dialogista, sitä on hauska lukea! Ja Anitalle siitä että antaa delfiini/pyöriäistä eteenpäin.

Minä en huomannut siinä Blogging for Purpose sitä ristiä. Mikähän mahtaa olla plakaatin alkuperä?

Mutta varmaan ajatus on oikea: ei elämällekään voi nimetä jotakuta käyttötarkoitusta, se vain on.

Kissaystäville tiedoksi että Lidia on lähes täydellinen harmaaraidallinen eurooppalaisneito. Alluun (18 v.) se suhtautuu epäluuloisen sähisevästi, toistaiseksi, Allu on kohteliaan utelias. Talutushihnaan totutteleminen on vielä edessäpäin ja kotimme ihmiset ovat todennäköisesti hätää kärsimässä ulkoilun kanssa.

Kesä on tulollaan tänne pohjoiseenkin: vaahterat kukkivat ja tuomet ovat aloittelemassa.

Anita Konkka kirjoitti...

Hei Ripsa,

koska sinun blogissa nähdään pikkukisun kuvia?

Minulla tämä bloginhito on vähän kesannolla, kun on noita muita viljelyshommia.