tiistaina, toukokuuta 27, 2008

Kaksi peltivasikkaa

Miina Äkkijyrkän peltivasikat vajan katolla

Valokuvatorstain tämän viikon aihe on 2 blogin kaksivuotisen taipaleen kunniaksi. Kuvasin Miinan peltivasikat viime toukokuussa. Tässä toukokuussa en ole ehtinyt käydä Uutelassa katsomassa vieläkö vasikat ovat katolla. On ollut viljelyshommia sekä sanan saralla että puutarhapalstalla. Ensi kesänä peltivasikoita eikä Miinan muitakaan eläimiä enää Uutelassa näe, mikä on suuri vahinko. Kaupunki on antanut Miinalle häädön - turhan takia minun mielestäni. Hän suivaantui viime kesänä koiranomistajiin, jotka kuljettivat lemmikkejään autolla hänen vuokratilansa lävitse koirapuistoon, ja pisti tielle esteet. Koiranomistajat puolestaan suivaantuivat häneen ja valittivat asiasta kaupungille. Joukosta löytyi ilmeisesti joku suurikenkäinen, joka lobbasi kaupungin päätöksentekijöitä, ja eikös vain Miinan tilanhoidosta alkanut löytyä kaikenlaista laiminlyöntiä, mikä oli sitten perusteena häätöön. Tämä on siis minun tulkintani asiasta. Muuten olen sitä mieltä, että kaupunki on hoitanut asian huonosti. Miksi se on perustanut koirapuiston paikkaan, jonne on ajettava karjatilan lävitse? Ja toisekseen Uutela on luonnontilainen ulkoilupuisto, miksi ihmisten pitää ajaa sinne autoilla ulkoiluttamaan koiria. Parkkeeraisivat autonsa sen ulkopuolelle ja kävelisivät, se olisi heille sekä koirille terveellisempää. Ja miksi koiranomistajien edut käyvät taiteilijan työn edelle? Vastatkoon ken pystyy.

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen tavannut Miinan erään silloisen työtehtäviini liityvän projektin kautta noin kymmenen vuotta sitten ja minulle tämä kohtaaminen oli sillätavoin merkityksellinen, että kohtasin ihmisen joka elää kuten puhuu.

Jos minulta kysytään: Miinan pitää saada elää siellä, jos hän haluaa ja koko idioottimaista Aurinkorantaa ei olisi pitänyt koskaan rakentaa.

Itse olen fillaroinut siellä jo skidinä ja käyny ongella siellä, se on tuhottu aivan täysin. Miina piti jopa kaupungin huonosti hoidetuista metsistä huolta siellä ja siitäkin vissiin sai sakot.

Pankaa siellä nyt helvetissä kansanliike pystyyn Miinan puolesta!

Anita Konkka kirjoitti...

Kyllä me ollaan täällä Aurinkolahden taiteilijatalossa tehty vetoomus Miinan puolesta, mutta en tiedä auttaako se häntä, kun jotkut kaupungin päättäjät ovat saaneet kovaan päähänsä, että hänet on saatava pois Uuutelasta. Ties mitä peliä taustalla on, siitähän ei meille kerrota.

Anonyymi kirjoitti...

no, voihan se olla että miinakin haluaa pois ... mistäpä me tiedämme.

hän on niin performatiivinen ja täysin tietoinen myös, siitä mihin ryhtyy.

face-to-face keskusteluyhteys miinan kanssa on aina paras mahdollinen.

kandee käydä juttelemassa.

Anonyymi kirjoitti...

Tutkin aika ylimalkaisesti asiaa ja voitte yhteisönä jatkaa valitusprosessia, nimenomaan siten että yhteisönä haluatte säilyttää tämän tietyn osan luonnontilassa.

Siihen löytyy monta juridistakin perustaa, mutta teillä (taiteilijayhteisöllä vuosaaressa) täytyisi olla yhteisönä mukana myös asian tunteva juristi. Helsingissä kun on tämä ikävä puoli kansalaisen kannalta tänä päivänä: siellä on on löydettävä juristi.

Pienimmissä kaupunkiyhteisöissä ei välttämättä vielä tarvitse.

Anita Konkka kirjoitti...

Tämän päivän Hesarissa kerrotaan, että kaupunki jatkaa neuvotteluja Miinan kanssa vuokrasopimuksen irtisanomisesta. Jos sovintoa ei synny perjantaina, vuokrakiista menee käräjäoikeuteen syyskuussa.

Anonyymi kirjoitti...

Helsingin kaupungin mielestä koirat ovat ehkä tärkeämpiä kuin lehmät. Lehmistä on asutuskeskuksessa hyötyä mutta koirista on enemmän haittaa ,sotkevat puistoja ja katuja ja haukkua räksyttävät.

Anita Konkka kirjoitti...

On kulttuuriskandaali, jos Miina Äkkijyrkkä häädetään Skatan tilalta.
Siirtäköön Helsingin kaupunki mieluummin koirapuistonsa jonnekin muualle.

Teemu kirjoitti...

Jotenkin hassua kuinka, koiria ja koiraihmisiä yhtään väheksymättä, taidetta ja sitä tekeviä ihmisiä voidaan tällälailla sortaa; kaikenlisäksi Äkkijyrkän legendaariset lehmät tuovat kaivattua vaihtelua kaupunkikuvaan; jossakin on paikka jonne kadota hetkeksi pois betonihelvetistä. Uutela ympäristöineen on muutenkin iso paikka, joten kyllä sinne yksi taiteilija elinympäristöineen mahtuu.

On aivan pakko nostaa hattua Äkkijyrkän sitkeydelle.

Itä-Helsinki alkaa muutenkin olemaan sitä koskemattominta luontoa Helsingissä.

maijamuru kirjoitti...

Todella ikävä tapaus. Miina Äkkijyrkkä on poikkeava ja mihinkään muottiin sopimaton suuri persoona, lisäksi taiteilija, että jos halutaan, niin aina jostakin voidaan kaivella jokin syy hänestä pääsemiseksi.
Toivottavasti joku sovinto löytyy.

hirlii kirjoitti...

toivotaan että miina saa jäädä. ainakin minä toivon.