maanantaina, maaliskuuta 06, 2006

Omituiset esineet

Meemi via Ikkunaiines

Vieressä balilainen puuveistos, joka karkottaa pahoja henkiä. Se roikkuu eteisen seinällä ja tuijottaa kohti ulko-ovea. Jos sieltä yrittää paha henki sisään, veistoksen mulkosilmät säikyttävät sen tiehensä. Jos mulkaisu ei auta, niin karkottaja puraisee demonia isoilla hampaillaan. Veistoksen värit ovat haalistuneet vuosien mittaan ja ennen niin muhkeat torahampaat ovat katkenneet kovissa kamppailuissa demonien kanssa, mutta etuhampaat ovat vielä hyvässä terässä. Sain veistoksen jäähyväislahjaksi Helsingin nuorisofestivaaleille osallistuneilta indonesialaisdelegaation balilaisjäseniltä. He olivat hinduja, heitä en saastuttanut sianlihalla ( kts. alempana oleva merkintä
Align Right

4 kommenttia:

Kafkakoski kirjoitti...

Minulla oli melkein samanlainen, myös lahjaksi saatu, kirkkaanpunainen ja -vihreä. Pelkäsin sitä niin paljon, että pidin sitä laatikossa, ja lopulta taisin heittää sen tässä viimeisessä muutossani pois. (Olen siis ilmeisesti paha, koska en kestänyt katsella tätä naamiota...)

minh kirjoitti...

Mullakin oli melkein samanlainen, kirkkaankeltainen, jonka poika ampui kuminauhalla halki vahingossa. En jaksanut liimata, vaan laitoin kodin pyhimyksen kuvan(en muista nimeä) oven yläpuolelle. Olettaisin, että ajaa saman asian.
Sain myöskin joskus Japanista tuliaisiksi kuvan Amaterasu-jumalasta. Se olisi pitänyt laittaa shintolaiseen kotialttariin, en ole varma mikä jumaluus siinä on kyseessä, mutta kotia ja perhettä se ainakin varjelee. Nyt sekin on hävinnyt...
-minh-

Mr Bones & Dee kirjoitti...

Apua, ne todella tuijottavat. Torahampaat tallella ja ponin häntäjouhusta tuuhea tukka, kultapaperista peilin paloin liekehtivä kieli roikkuu polttaen. Kyseessä on Balin Rangda alias Calon Arang, noitien noita paikallisessa kansantarinassa.

Anita Konkka kirjoitti...

Kiitos tiedosta, nyt voin puhutella pahojen henkien karkoittajaa nimeltä. Aikoinaan minusta tuntui, että se pikemminkin veti puoleensa pahoja henkiäkuin karkoitti niitä. Niin kummallisia tyyppejä alkoi ilmestyä maisemiin. Onko niitä balilaisia kansantarinoita saatavissa englanninkielellä?