torstaina, tammikuuta 01, 2009

Uusi vuosi Luxemburgissa

Harmaata on, sumua, tihkua ja jäisiä jalkakäytäviä.

Etteivät katkoisi jalkojaan, ihmiset kävelevät varmuuden vuoksi pitkin ajoväyliä , ne kun on sulatettu suolalla.


Joku on hermostunut liukkauteen ja kirjoittanut hiekotuslaatikon kanteen: Tee työsi!
Minua vähän jännittää miten selviän huomisaamuna varhain matkalaukkuni kanssa bussipysäkille, joka on jyrkässä alamäessä. Laskettelen matkalaukun päällä pysäkille?


Kiinalainen onnenjumala , jonka näin erään talon portailla istumassa.
Se karkottaa pahat henget pois. Punainen on kiinalaisten onnenväri. Lisää kiinalaisesta kulttuurista Päivi Hintsasen Coloria-sivustolla.


Onnekasta uutta vuotta kaikille lukijoille!

5 kommenttia:

Ripsa kirjoitti...

Anita, toivottavasti pääsit yhtenä kappaleena bussipysäkillesi! Vanha kunnon pulkka voisi olla jotain.

Täällä oli muutama päivä sitten liukasta, ehdin liukastella hakemaan nastapohjat talvikenkiin - ja sitten jo suli.

Eilisellä reissulla vesijumppaan en sitten nastapohjia tarvinnutkaan. Kuten Marja-Leena Vancouver B.C.:stä on omassa blogissaan kertonut, USA:n länsirannikolla on ollut kylmä.

Anoppi ihmetteli kovasti puhelimessa kun kerroin nastakengänpohjista. Lanko oli loukannut jalkansa liukkaalla, eivät ihmiset ole tottuneet moiseen siellä päin. Yleensä Oregonissa, samoin kuin Vancouver B.C.:ssä Kanadassa talvisin vain sataa, nyt on ollut kolmen viikon oikea talvi.

Kuulemma on jo sulanut ja vuoret höyryävät jälleen.

Joko sinä kyllästyit Luxemburgiin ja tulet takaisin? Mutta oli taas hienoja kuvia!

(Bloggeri äksyilee, nyt se väitti että olen lähettänyt tämän jo kahdesti, enkä ole näköjään lähettänyt sitä kertaakaan...)

jussilainen kirjoitti...

SPR:ltä saa erikseen kenkiin kiinnitettäviä liukuesteitä. Minulla on jo vuosia ollut sellaisia,koska kotikatuani ei yleensä hiekoiteta vaikka maksankin tunnollisesti kiinteistöveroa. Kun niitä ei aina viitsi sisällementäissä irroittaa niin ne tekevät reikiä hienoihin linoleumimattoihin.

system operator kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta! Ja ehkä se pulskan budhan näkeminen auttaa pääsemään kentälle ajoissa:) Jos vielä kerkeät, niin kannattaa sipaista ukkelin vatsaa, tuo kuulemma lisää onnea.

Juhani Tikkanen kirjoitti...

Muistaessani: Iloista Uutta Vuotta, Anita!

Olen juuri nyt Porissa käymässä, hiljalleen tyhjennän tätä Porin tukikohtaa. Joensuun jälkeen olen pitänyt tätä työn takia n. 15 v, nyt tuntuu tarve vähentyvän. Haen nyt Turun työhuoneelle muutaman Lundian. Purkaminen sinällään vaivaa; on tullut kaikenmaailman muka tärkeitä papereita säästetyksi. Uunissa on palanut aika paljon, yhden muovikassillisen raahasin jätepaperisäilöön.

Siinä välillä ihmettelen että pitäisikö vanhoja työluonnoksia, kaavailuja, suttakorjauksia ym säästää. Monen pariin pysähdyin ja hieman levottomasti mietin että alkuperäiset runoluonnokset ovat usein olleet sittenkin parhaita; vai olenko työstäessäni muuten vain leipääntynyt?

Ikuinen ongelma. Vaikka on esim. Eeva Liisa Mannerin kohdalla lähes kiistatta nähty että jälkikäteen tehdyt nk. korjaukset ovat lähinnä kai latistaneet.

(Lytivihreet ja selvät logiikkamoka kai aina pitääkin korjata.)

Olisiko tässä Uuden Vuoden Uuden Säännön noudattamisen yritys: ei pidä liikaa mennä omia juttuja sorkkimaan jälkikäteen?

anitak kirjoitti...

Vihdoinkin kototietokoneen ääressä. Nyt pitäisi siirtää matkakoneesta kuvat turvallisempaan säilöön, mutta yhteys kotiverkossa pätkii. Matkan varrelta on koneeseen tarttunut joukko tuntemattomia verkkoja, jotka täytyy poistaa.

Juhani, sama ongelma täälläkin. Pitäisikö vanhoja papereita säilyttää? Löytyisikö niistä jotain käyttökelpoista? En tietokoneaikaa syntyneet paperikasat ovat pahvilaatikoissa, joiden sisältöä en ruvennut setvimään. Joskus sekin olisi tehtävä. Tietokoneistumisen jälkeen ( yli 20 vuotta sitten) paperia ei ole enää kasaantunut nurkkiin pölyttymään. Kaikki "sutut", luonnokset ja erilaiset versiot ovat tietokoneilla, mutta vanhimman koneen tiedostomuodot ovat sellaisia ettei niitä saa auki. eikä se konekaan enää toimi, mutta olen säilyttänyt sen. koska Arto Kytöhonka laittoi siihen aikoinaan ohjelmia, joita oli kehitellyt yhden tietokonegurun kanssa. Ne olivat minusta hyvin käteviä ohjelmia.

Hyvää vuoden jatkoa kaikille. Kohta voi toivottaa hyvää kevättä.