perjantaina, tammikuuta 30, 2009

Mikä sattuma!

Rudrum, Iris Orb -blogista löytyi hauska valokuvameemi. En ole pitkiin aikoihin osallistunut meemeihin, mutta tätä ei voi vastustaa:

1. Avaa neljäs kansio, jossa säilytät valokuviasi.
2. Valitse neljäs kuva kansiossa, ja julkaise se blogissasi.
3. Selitä kuva.
4. Haasta neljä bloggaajaa tekemään sama.

Avasin valokuva-arkiston neljännen kansion, ja kas kummaa, neljännessä kuvassa oli neljä kissaa. Rakastan tällaisia yhteensattumia. Viikko sitten kerroin tuolla alempana, että olin yhden talven kissanhoitajana Ibizalla. Ne kissat osasivat istua mallina, taidemaalarin kissoja kun olivat. Minulla on hämärä muistikuva, että olisin julkaissut kuvan joskus aikaisemminkin tässä blogissa.

En haasta ketään erikseen mainittua neljää, vaan kaikki ne jotka pitivät tämänkaltaisista meemeistä.

13 kommenttia:

jussilainen kirjoitti...

Ulkomailla on ilmeisesti huonosti saatavissa kissanhoitajia kun olet useissa blogeissa kertonut olleesi kissanhoitajana. Ennen täällä Suomessa oli navettakissoja ja eivät saaneet mitään erikoishoitoa joskus vähän maitoa ja ehkä joku hiiri jos saivat kiinni.

anitak kirjoitti...

Ulkomailla ei taloa voi jättää yksin moneksi kuukaudeksi, Ibizalla nyt ei varsinkaan. Kissat osasivat pyydystää ruokansa, mutta jos ne olisivat jääneet yksin, ne olisivat villiintyneet.
Villiintynyt kissa ole mukava luontokappale, vaan hirmuinen peto.

Ripsa kirjoitti...

Niin, eikä Helsingissä nyt hirveän paljon ole navetoita.

Muistaakseni Äkkijyrkällä on omat kissat ja kissoilla on tarkat reviirit, eivät ne ketä tahansa päästä metsästysalueelleen.

Navettakissa on ehdottomasti hyötyeläin. Se ei sitä paitsi ole yleensä kesy, vaan ottaa sen ilta- ja aamumaidon enempiä kiittelemäti.

Marja-Leena kirjoitti...

Miten mainio kuva! Ja yksi näyttää kieltään kuvaajalle!:D Mikä otos!

anitak kirjoitti...

Hei Marja-Leena,
kiva kun kävit, pääsin linkistä tustustumaan blogeihisi ja katsomaan kuvia. Tilasin Google Readeriin pääblogisi. Miten muuten hiiriosoittimen saa muuttumana kissanpääksi?

Anna Amnell kirjoitti...

Ihanat kissat!

jussilainen kirjoitti...

Navettakissa on oikea individualisti joka ei välitä turhista lääppimisistä. Se voi olla mahdollista että niistäkin voidaan kehittää uusavuttomia.

Marja-Leena kirjoitti...

Hiiriosoittimen saa kissanpääksi tai vaikka miksi, kun menet osoitteeseen http://www.totallyfreecursors.com/

Valitse haluamasi kuvio ja kopioi sen koodi ja laita se Muokkaa-kohdan kautta hakemaasi gadgetiin, sellaiseen kohtaan, johon voi lisätä Html/Java Script-juttuja. :)

jussilainen kirjoitti...

Onkohan se nyt nykyisin enää makdollista kun maitoa tuotetaan suurissa teollitsuusnavetoissa että siellä olisi enää reviiriä kunnon navettakissalle. Ja miten
maidon vähittäisjakelu onnistuu kun maito siirtyy lypsyautomaatista suoraan tilatankkiin?

Ripsa kirjoitti...

Jussilainen, olen täsmälleen samaa mieltä kanssasi, on tapahtunut hirveä vääryys navettakissoille. He ovat todennnäköisesti äärimmäisen uhanalaisia eläimiä.

Tämä tapahtui niinä aikoina kun pientilat loppuivat. Muistaakseni jo 70-80-luvuilla, siis kun pellot pantiin pakettiin. Viimeinen niitti pientilallisen elämään käsittääkseni oli liittyminen EU:iin.

Ne liittymisriitit olivat lähes uskonnonkaltaisia: taloudelliset lait sanelevat tilakoot.

Meidän kaksi viimeistä kissaamme on peräisin naapurikunnan sikalasta ja ne olivat julmettuja rottakissoja.

Nyt kun asutaan kaupungissa ja vain toinen sikalakissoista on enää elossa, olen ajatellut nostalgisesti isoäidin pienviljelystalon kissapopulaatiota.

jussilainen kirjoitti...

Ripsa sä olet hurmaava kun ajattelet ihan kuin mä

Anonyymi kirjoitti...

No jo oli ihmeellinen nelosen "sattuma"... :) -ruu

Anita Konkka kirjoitti...

Ruu, tarkoittavatko lainausmerkit sitä, että sattumaa ei ole, vaan kaikella on tarkoituksensa?