tiistaina, huhtikuuta 15, 2008

Päiväkirja

Otin pyörän esiin, pesin sen, öljysin ketjut ja ajoin palstalle. Tältä siellä näytti:

Raparperit ja nokkoset ovat hyvällä alulla.

Pastalta ajoin kirjastoon, lainasin Thomas Bernhardin Betonin ja tilasin Sofi Oksasen Puhdistuksen. Jonossa on 134 tilaajaa ennen minua. Saisikohan sen jo kolmen kuukauden kuluttua? Kerron sitten, miten nopeasti jono eteni.

Parnasso-blogissa on keskusteltu saako kustantaja siteerata mainoksessa anonyymin blogikommentoijan ylistävää lausuntoa ( katso Lähdekritiikin oppitunti). Sofi kävi ilmoittamassa, että hän ei ole nimimerkki Humanisti. Kari Haakana riemastui ja kirjoitti asiasta otsikolla:
Kansalaisjournalismin kaupallinen läpimurto.

Myös Mitvit sai inspiraation ja kirjoitti: " WSOY on keksinyt ikiliikkujan arvostelulainausongelmien ohittamiseen. Blogien kommenttiosastot! Kyllä, nuo ehtymättömät säkenöivän kritiikin riemusirkukset, joissa anonyymit pseudonyymit jakavat mielipiteitään täydellisen nimettömyyden suomalla vapautuneisuudella ja auktoriteetilla." ( katso Lähdekritiikki, räjähtävät erikoisefektit ja hyvä perse).

En muista että kirjamainosten sitaatit olisivat saaneet aikaisemmin osakseen yhtä suurta huomiota. Parnasso-blogin aloittaman keskustelun innoittamana minäkin menin kirjastoon tilaamaan Oksasen kirjan. Minua se kiinnostaa myös aiheensa puolesta, koska virolaisten ja inkeriläisten historiassa on joitakin yhtymäkohtia, muun muassa puhdistukset.

Alikulkutunneli, jonka kautta ajan palstalle, on saanut uudet somisteet. Saapa nähdä kuinka kauan ne pysyvät seinässä. En kerro missä tunnelissa ne ovat, ettei kaupungin Stop töhryille -ryhmä ryntää paikalle. Kuvasin muitakin graffiteja ja liitin ne albumiin Uusia graffiteja.
Sitten menin pyykille. Mitä kirjoittamiseen tulee olen vähän kuin Betoni -romaanin antisankari Rudolf, joka on jo kymmenen vuotta kirjoittanut Mendelssohn Bartholdystä, eikä hänellä ole vielä edes ensimmäistä lausetta mielessään.

10 kommenttia:

Teemu kirjoitti...

Tuo Parnasson huomioima asia on tosiaan innoittanut kielenkärkiä, minunkin :).

Hurjia ovat nuo kirjastojen jonotusajat; en oikein tiedä ajaako tuollainen jonottajien määrä ja sen myötä jonotusaika enää sitä asiaa, mitä kirjaston pitäisi? Ilmaista kulttuuria kyllä, mutta mielenkiintoista olisi tietää montako kopiota ko. teosta käyttämäsi kirjasto on tilannut.

Anita Konkka kirjoitti...

Kaikkiin Helsingin kirjastoihin ko. kirjaa on hankittu 40 kpl. Jonossa ovat kaikki ne jotka ovat tilanneet kirjan jostain Hesan kirjastosta.

Anonyymi kirjoitti...

Ikävä kyllä Sofi Oksasen Puhdistus-romaania ei vielä löydy Helmetistä, on sen verran uusi kirja. Puhdistus, joka on kirjastoissa saatavilla ja joita löytyy se 40 kappaletta ja joista on se 146 varausta, on Sofin näytelmä viime vuodelta. Itsekin kirjaa kyselleenä sain tämän tiedon. Ja netti sen varmistaa:
http://www.helmet.fi/search*fin?/aoksanen+sofi/aoksanen+sofi/1%2C2%2C10%2CB/exact&FF=aoksanen+sofi&1%2C9%2C/indexsort=-

Anita Konkka kirjoitti...

Kiitos tiedosta, minä ja ne muut 154 Puhdistuksen tilaajaa olemme erehtyneet varamaan näytelmän romaanin sijasta.

Sedis kirjoitti...

Ostin tänään Puhdistuksen, kolme kymppiä. Yritän lukea sen ennen matkaa. Voisin tietysti lainata sen.

Anita Konkka kirjoitti...

Sain Puhdistuksen eilisiltana lainaksi. En ole vielä ehtinyt aloittaa sitä.

Stop-töhry kirjoitti...

Haaaa!

Mrs Morbidi kirjoitti...

Anita, tuo tiluksilta ottamasi kuva on herkullisen kaunis.

Anita Konkka kirjoitti...

Kunhan kuvan herkut vähän kasvavat, saan rapapreperipiirakkaa ja nokkossoppaa, nam.

Teemu kirjoitti...

Raparperipiirakka ja iltapäiväkahvit ja opus handuun; täydellinen hetki.