tiistaina, elokuuta 15, 2006

Puutarhan hoitoa

Klikkaa kuvat isommaksi
Valokuvatorstain 12. haaste on hoitaminen ja hoivaaminen. Koko kesän olen kantanut selkä vääränä vettä palstalle. Tänään taivas kasteli puolestani. Eräänä iltana värväsin ystävän auttamaan kastelussa ( alakuva). Hän sai palkaksi porkkanoita ja viinimarjoja.


Kesäkurpitsoja ja punaisia viinimarjoja riittää ja puutarhan hoitajalla riittää huolia. Niin runsas sato, että en tiedä mitä tehdä. Pakastimeen ei enää mahdu, eikä kellaria ole. Onneksi perunasato jää kehnoksi, myyrät ovat käyneet jyrsimässä suurimman osan perunoista. Ei niitä alunperinkään paljon ollut.

Täytyykin lukea uudelleen Karel Capekin Puutarhurin vuosi uudelleen jonain unettomana yönä. Einstein unet luin, mutta ei se sytyttänyt, vaan jäi kesken. Kävin kirjastossa ja lainasin André Giden "Intiimin päiväkirjan" ranskaksi. Saa nähdä miten käy, jääkö sekin kesken.


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Upea viljelyspalsta-puutarha teillä, ooh! Noh niin, Einsteinin unet ei meilläkään vedä useammasta yrityksestä huolimatta. Ei se olisi kuin yhden illan lukukeikka, pieni soma kirja (ulkoinen olemus), mutta jokin siinä mättää?
Kovasti kyl' takaliepeessä kehutaan jopa verrataan Calvinon Näkymättömiin kaupunkeihin. Vaikka aika monta Calvinoa lukeneneena täällä ei kyl' yhtään niittaa siihen suuntaan, ainakaan Deen tajunnassa.
Ai niin ja myöhäinen kiitos kirjameemihaasteesta.
Saatiin muuten käsiin sun Halujen puutarha ja Kolme muistikirjaa. Mutta ne menee talveen, kun on tuo Duras tuossa syötillä.

Anonyymi kirjoitti...

Mitenkähän ei tullut ollenkaan puutarhan hoito mieleen, kun omia kuviani mietin. Tainnut olla niin huonolla hoidolla nyt kuivien aikaan. Onneksi alkoi sataa!

Anita Konkka kirjoitti...

Hyvä kun satoi eilen, ja tänäänkin vähän illalla täällä Helsingissa. Rikkaruohoja on helpompi kiskoa irti, kun maa on märkä.

Minullakin on Duras odottamassa lukemista Giden jälkeen.