torstaina, lokakuuta 06, 2005

Miten persoonameemi liikkuuPuimurista löytyi mainio hakurobotti ( robotin logo yllä) jota piti heti kokeilla. Valitsin erään hyvin tuntemani nimen ja naputtelin sen lainausmerkkien sisässä hakulaatikkoon. Tulos: Yahoo antoi 1230 osumaa ja Google 753 osumaa. Ajanpuutteen takia en ruvennut tutkimaan hakutuloksia. Pistän Gahoo!Googlen hakulaatikon tuonne oikeaan sivupalkkiin alimmaksi ja käyn joskus myöhemmin tutkimassa hakutulosten suurta poikkeamaa toisistaan.

Puimuria kehuakseni sieltä sieltä lähti liikkeellee viime toukokuun lopussa jungilainen persoonallisuustyyppitesti. Tein testin ja esittelin sen 24.5. Kirjailijan päiväkirjassa (Myers Brigs tyyppi-indikaattori). Arvelin, että kirjoittajien perustyyppi on introvertti, samoin kuin niiden jotka viihtyvät virtuaalimaailmassa. Sedis, tutkija kun on, ryhtyi tutkimaan asiaa ja tuli saamiensa vastausten perusteella, että introvertteja on "Blogistanissa" normaalijakaumaa enemmän.

Sun äitis perusti syksyllä BlogipersoonaBlogin Sediksen tutkimuksen innostamana. Sieltä löytyy persoonallisuustyyppien kuvaukset ja testit englanniksi ja suomeksi. Siellä voi käydä testaamassa oman persoonansa ja ilmoittaa sen tyyppilistalle. Testasin itseni uudelleen. Suomenkielisen testin tulos oli sama kuin keväälläkin INFP. Luotan suomenkieleen enemmän. Luetun ymmärtäminen on englanninkielellä tuottaa enemmän vääriä tuloksia. Englanninkielisen testin mukaan olen INFJ. En ole järjestelmällinen. Sen näkee vilkaisemalla kirjahyllyjäni , kirjoituspöydän laatikoita, vaate- ja astiakaappeja. Niissä vallitsee ikuinen sekasorto. Täytyykin tästä siirtyä Blogipersoonablogiin vaihtamaan tyyppiluokkaa.4 kommenttia:

Aimo-Kalevi Hotanen kirjoitti...

Kat hattumpaa! Hakurit toimivat vierekkäin. a-k.h

Anonyymi kirjoitti...

Anita hei
Miten sä löydät näitä mielenkiintoisia sivuja ja testejä?
Kävin testin läpi ja sain arvosanaksi:INFP. Idealisti hiileri!

Anita Konkka kirjoitti...

Hei,

löydän niitä toisista blogeista ja jos ne kiinnostavat itseäni, liitän omaan blogiini merkinnalla via ja sen jälkeen blogin nimi, mistä testi tai ns. meei on peräisin.

Anita Konkka kirjoitti...

Hei,

löydän niitä toisista blogeista ja jos ne kiinnostavat itseäni, liitän omaan blogiini merkinnalla via ja sen jälkeen blogin nimi, mistä testi tai ns. meei on peräisin.