torstaina, elokuuta 09, 2012

Sääksilinkkejä

Kalasääski  kalastaa jossain  Afrikassa.  Upea  video, kannattaa katsoa. 
Videoklippejä virolaisesta  sääksenpesästä kesällä  2012.  Tätä  pesää olen katsellut kesäkuusta asti. Täysin lumoutuneena näihin kauniisiin  kalansyöjiin.

http://www.youtube.com/playlist?list=PL346B5E08BA551D0F
 
Sääksenpesän  viimeiseksi kuoriutunut  poikanen S7 ( Nori) on  alkanut  tehdä  siipiharjoituksia vihdoin ja viimein. Ehkä  se  lähtee ensilennolle parin kolmen päivän kuluttua.  Veli tai  sisar S9 (  Elo)   tarkkailee  vieressä siipiharjoituksia.  Elo  osaa  jo lentää, samoin kuin   S8 ( Uno) joka kuoriutui ensimmäisenä.

Looduskalenderin   kalasääksi-keskustelufoorumilla jännätään, koska   Nori  S7 tekee ensilentonsa.  Jotkut veikkaavat että se tapahtuu huomenna.

http://www.looduskalender.ee/forum/viewtopic.php?f=56&t=402&st=0&sk=t&sd=a&start=6180

2 kommenttia:

Ripsa kirjoitti...

Tänään, siis ma 20.8. vaikutti siltä, että kartan mukaan Piret ei olisi liikkunut kovin kauas Kiovasta, mutta enemmän itään kuin mitä oli toissapäivänä. En tiedä aikooko se kiertää Mustan meren itäkautta.

Päätin yrittää ymmärtää eestiä ja menin sinne Kalenteri-sivuille. Ei se mitenkään vaikeata ole. Mutta todennäköisesti ymmärrän ohjeet ja muut päin prinkkalaa, kartasta on vähän vaikeampi erehtyä. Sääkset ovat valkoisia lintuja kartalla ja polku on vaaleanpunainen. Vasta Piret on liikkeellä.

Tosin ei taida muille vielä lähettimiä tullakaan. Ainakaan tänä vuonna. Kaikkiaan minusta vaikuttaa siltä että eestiläis-latvialainen lintuprojekti on iso ja kunnianhimoinen! Hieno juttu. Tämä on rahoitettu EU-varoilla, eli siis on siitä puljusta hyötyä kumminkin.

Anita Konkka kirjoitti...

Laitoin Facebookiin tänään ( 20.8.)linkin, josta näkyy että Piret
on jo Dnejbr-joesn suistossa Mustanmerne rannalla.

Ei sinun tarvitse Loooduskalenderia viroksi lukea. Englanninkielisen Looduskaldenederin url on

http://www.looduskalender.ee/en/

tuolle sivustolle pääsee myös vironkielisestä Looduskalenerista , klikkammalla oikealla ylälaidassa olevasta vihreästä paneelsita kojtaa "en".

Nyt poikaset ovat ruvenneet tappelemaan ruuasta. Luonto opettaa niitä hankkimaan itse omat kalansa. Ne eivät tee sitä niin kauan kun Madis tuo niille ruokaa pesään.