keskiviikkona, syyskuuta 08, 2010

Mustaa ja valkoista: portaat


Ylöspäin.

Ja alaspäin.  Siinä koko elämänkaari.

Mustaa ja valkoista valokuvablogin tämän viikon haaste on portaat. Alkuperäiset kuvat  ovat värillisiä, Picasassa mustavalkoisiksi muunnettuja.  Siksi  niistä puuttuu mustavalkoisten kuvien  syvyys.   Ylempi  kuva  on  taiteilijatalon kierreportaista, joita lapset rakastavat koska ne kolisevat. Simolla on  punainen paita. Alempi kuva  on Pariisista. Naisella on punainen  baskeri.  Mahdanko  rikkoa haasteen   sääntöjä pahastikin, kun laitan  alle   alkuperäisen Pariisin kuvan. Baskeri oli väripilkku  Pariisin  helmikuisessa harmaudessa. Siksi minä sen kuvasin.


4 kommenttia:

savisuti kirjoitti...

Hyvin symbolista, lapsi menossa elämässään vielä ylöspäin, vanhempi rouva tulossa jo alaspäin. Toisella elämä edessä, toisella sitä jo paljon takana mutta vielä edessäkin.

Maurelita kirjoitti...

Ihanasti tosiaan toi ylös-alas ja elämänkaari !

Olen tunnistavinani Canal Saint Martin -kanaalin sillan jonka lähellä asuin monta vuotta ; osuiko oikeaan ? Upea kortteli.

Hanhensulka kirjoitti...

Hieno idea ja toteutus.
S.

Anita Konkka kirjoitti...

Saint Martin kanaalin siltahan se siinä. Asuin yhtenä syksynä kauan sitten siellä päin ja kävelin usein kanavan rannoilla. Viime talevana poikkesin nostalgisoimaan.