tiistaina, toukokuuta 19, 2009

Vihreät tennarit


Lisäys tekstiin   klo 21.01  kts.  alempaa

Vihreät tennarit Torkkelinmäellä Helsingissä, nähty  14.5.09

Kasa-blogin Jussi Og on nähnyt  vaaleanpunaiset tennarit  Hallituskadun ja Aleksis Kivenkadun kulmassa.  En tiedä missä kaupungissa   kulma on. Helsingissä ei ole  sellaista kulmaa,   mutta molemmat  kadut ovat.    Hän  on ottanut selvää kenkien salakielestä.  Käykääpä lukemassa.   Jonkun mielestä johdoissa riippuvat kengät ovat  nuorison ilkivaltaa.  Ja minä kun ajattelin  vihreät tennarit nähdessäni, että  katutaidetta. Sitä on  Torkkelinmäellä enemmänkin, muunmuassa puhuva   viemäriaukko. Se kuulutti  Finnairin lentoja, kun kävelin ohitse. 

Lisäys klo 21.01

En jaksanut  yöllä etsiä puhuvan viemärin  kuvaa.  Tässä se  viemäriaukko nyt on, eli  ääniteos: Mutta minä lähden. Tekijä  Markku "Sika" Puustinen. 

 
Yhdeksän  vuotta sitten  näin/ kuulin Hannoverissa elämäni  ensimmäisen   soivan   viemäriaukon. Se lauloi  rautatieasemaa vastapäätä olevassa puistikossa  Elvis Presleyn äänellä: "Are  you lonesome  tonight." Istuin puistonpenkillä helteen uuvuttamana kuuntelemassa sitä. Helle oli niin hirveä, että Hannoverin eläintarhan  sikojen ja  tapiirien ihoa siveltiin  aurinkoöljyllä, ettei niiden iho palaisi. Viimeksi oli ollut yhtä  kuumaa kesällä 1947.

PS.  Amerikkalaisia   kenkäpuita/ puukenkiä voi käydä katselemassa täältä.

 

9 kommenttia:

Jussi kirjoitti...

Tampereella on sellainen kulma.

Ripsa kirjoitti...

Kenenkäs ohjaama oli sellainen italialainen leffa kuin Puukenkäpuu?

Olen nähnyt sen kauan sitten jossakin elokuvakerhossa. Siis silloin kun elokuvakerhoja vielä oli.

En käsitä minne nekin ovat kadonneet. On tainnut mennä sen siliän tien myös elokuvakasvatatus muun taidekasvatuksen ohella.

Sitä paitsi matkalla Etelä-Pohjanmaalta kohti Keski-Suomea kahden isomman tien risteyksessä, ehkä Saarijärven kohdalla, oli oikea puukenkäpuu. Ja komea olikin. Kameraa ei sattunut olemaan mukana.

Siitäkin on kauan, koska enää aikoihin minulla ei ole ollut a) autoa, b) asiaa Keski-Suomeen.

Anita Konkka kirjoitti...

Puukenkäpuu on Ermanno Olmin ohjaama hieno elokuva. Meni kuukausi sitten Orionissa, Elokuva-arkistossa tai Kavassa, kuten nimi nykyään kuuluu. Jäi näkemättä minulta. Olen nähnyt sen telkkarissa joskus takavuosina, haluaisin nähdä uudelleen. Täytyy tutkia löytyisikö siitä dvd. Jos löytyy niin se on tietysti sikamaisen kallis, kuten aina kun leffa on hyvä. Viimeksi ostin Tarkovskin Stalkerin, joka maksoi melkein 30 euroa.

Ripsa kirjoitti...

Vai löysit Stalkerin? Jos olet jo katsonut, niin millaiset olivat värit? Nehän nimittäin tulevat siellä Alueella.

Aikoinaan oli pettymys kun ostin VHS-videona Kieslowskin Sinisen, eikä sininen ollut lähellekään elokuvakankaalla näkynyttä sinistä.

a-kh kirjoitti...

Vikases janin pikajunakuvaa

http://www.rupuranta.net/weblog/filet/090513/

a-kh kirjoitti...

siis vilkases. On toi luki- ja kirjoitushöiriä

Anita Konkka kirjoitti...

Kävin vilkaisemassa muitakin Rupurannan kuvia, hienoja ovat. Vahinko vain ettei Rupurannalla ole rss-syötettä enkä voi liittää hänen kuvablogiaan Googlen syötteenlukijaan.

Minullakin on luki-häiriö, minkä blogini lukijat ovat varmaan havainneet.

Ripsa, en ole ehtinyt katsoa Stalkeria, kun on nuo palstanviljelijän keväthommat. Ja kiirettä pitää muidenkin hommien kanssa.

Reeta Karoliina kirjoitti...

Oslossakin näkyy noita kenkiä! Mutta laulavan kaivon kannen haluaisin kyllä tavata!

savisuti kirjoitti...

Täällä meidän kulmilla, Tapaninkylässä on jo muutaman viikon roikkunut myös tennarit. Käynkin ne tänään kuvaamassa ja laitan blogiini. Taitaa olla ilkivaltaa tai jollakin harrastuksena jättää käyntimerkkinsä muille.