torstaina, toukokuuta 14, 2009

Taiteilija silmätikkunaPerinnemaisemaa  Uutelasta. 

 Tätä  tietä  pitkin  Aleksis   Kivi käveli kesällä 1855, kun kävi  tapaamassa tuttaviaan Skatan  tilalla.  Nykyään  tietä  pitkin  huristelevat  autoillaan  koiranomistajat.  Olen kirjoitanut heistä täällä  aikaisemmin.  Kunnon ihmiset  saavat  häiritä taiteilijan työtä, mutta  taiteilija ei saa häiritä kunnon ihmisten ulkoilumahdollisuuksia.

Eilen  kaupunginvaltuusto  päätti äänin 45- 35 pitää voimassa Miina  Äkkijyrkän häätöpäätöksen.   Skatan tilalle   suunnitellaan  todennäköisesti  jonkinlaista  yhteislaidunta-aluetta kaupunkilaisille,  kaikenlaista kivaa pientä toimintaa,  ellei sitten golf-kenttää. 

Haluaisin  tietää  keitä  ovat  ne 45 kaupunginvaltuutettua, jotka  äännestivät häädön puolesta, etten  vahingossakaan äännestäisi ketään heistä seuraavissa  kunnallisvaaleissa.  Kokoomuksen  edustaja Nina Suomalainen kiteyttää heidän  asenteensa ja vähäisen ymmärryksensä  taiteilijan työtä kohtaan seuraavassa lauseessa: " Kuinka  kauan taiteilijalle annetaan  erivapauksia tälläisessa asiassa?" ( HS 14.5.09).  Minun mielestäni  tämä   on tasapäistämistä  jos mikään. 


Häätöuhka vetää mietteliääksi Miina Äkkijyrkän  hevosenkin. Missähän se saa  ensi kesänälauduntaa? Vai pannaanko se lihoiksi?  Häätöasia ei ole vielä kirkossa  kuulutettu. Helsingin  hovioikeus käsittelee sitä tämän kesän  aikana.


     Tällaisen blogitunnustuksen sain Ikkunaiinekseltä. 

   Blogitunnustusten tarkoituksena  on    kierrättää  tietoa erilaisista  blogeista.   Tarkoitus ei toteudu, jos  sen  heittää  kaikille   bloggaajille eikä nimeä  erikseen blogia.    Valinta   on vaikeata,   joskus jopa   ahdistavaa,   mutta ei leikkiin   tarvitse osallistua, jos  tuntuu liian  vaikealta. Kierrätän  aivotunnustuksen  Privaattidosentille , joka  saa sen seuraavan    ajatuksen takia: "On voitava kirjoittaa   olennainen ilman, että kirjoittaa kaiken."   

 Ajankohtaista minulle: olennaisen kirjoittaminen on todella vaikeata, sitä niin helposti  harhautuu epäolennaisuuksiin.

1 kommentti:

Jukka kirjoitti...

Kiitos aivoista. Tarpeeseen tulivat. Vaikeakäyttöiset ovat, joten annoin ne jo uuteen kotiin.