perjantaina, lokakuuta 12, 2007

Testaa onko blogisi vaarallinen ?

Tämän testin löysin Post Scriptum-blogista. Nyt selvisi miksei Kiinasta ole aikoihin ollut kävijöitä. Käy täällä testaamassa, voivatko kiinalaiset lukea blogiasi. Asiasta on keskustelua Ilja Suvannon blogissa. Joku arveli, että kiinalaisilta serveriltä ei ole pääsyä mihinkään Bloggerin blogiin. Kokeilin Kirjailijan päiväkirjaa joka ei ole ollut pitkään aikaan aktiivinen, eikä sen sen serveri ole Blogger. Kävi ilmi, että myös se on vaarallista luettavaa kiinalaisille. Kiinan nettisensuurista voi lukea omakohtaisia kokemuksia Kirjatohtorin blogista.

4 kommenttia:

Dee & kiinalaiset koiruudet kirjoitti...

Nyt tulee hieman kärjekästä tekstiä:
Meidänkin blogi on sensuroitu, mutta se ei ole ihme eikä mikään. On kirjoitettu lehtien palstoilla ja blogissa: FREE UIGURISTAN; FREE TIBET; FREE BURMA.

Timbuktun Dee opiskellessaan eräässä norjalaisessa korkeakoulussa eräällä erikoiskurssilla, joutui kämppäkaveriksi erään Kiinan hallituksen ulkomaille lähettämän opiskelijaneron kanssa. Norjalaiset kertoivat, että jokaisessa koreakoulussa on näiden kiinalaisten opiskelijoiden valvoja, joka vahtii heidän tekemisiään. Deekin joutui kohtaaman tuon sensorin ja siitä kehkeytyi reklamaatio yliopiston dekaanille, Dee kuulemma osoitti ja opetti "liian itsenäistä ja vapaata toimintaa" kämppäkaverille. Jouduin puhutteluun ja tekemisiäni sekä vapauttani liikkua yritettiin rajoittaa. Mutta eivät he voineet tehdä kantelullaan mitään vapaudelleni, vaikka Kiinan hallitus maksoi suuria summia näiden erikoisnerojen opiskelupaikoista aikoinaan ulkomaisille yliopistoille.

Dee ei ollut saanut viisumia Kiinaan kolme kertaa yrittäessään sitä eri maissa kuten Singapore, Thaimaa, Suomi ja nyt pari vuotta sitten erään arvovaltaisen järjestön maailmankokous avasi vihdoin viisumin saannin ja kyllä oli reissussa jotenkin olo, että pidettiin silmällä ja "hyvää huolta".

Me timbuktulaiset ollaan ainakin kontrollissa sekä blogi- että lehtikirjoitustemme ja kuviemme sekä kiinalaisten kannalta epäsuotuisten järjestöjäsenyyksiemme takia. Tuskin saatais viisumia nyt Kiinaan tai Burmaan.

Totta kai Suomessa on kiinalaisia, jotka seuraavat median kirjoittelua ja raportoivat siitä. Katsokaapa vaan kuinka suuri kiinalaisopiskelijajoukko on jo Helsingin yliopistossa, yllätytte, jos ette sitä jo tiedä.

Terveisin tosi vaaralliset timbuktulaiset

P.S. Pyydämme nöyrimmästi anteeksi, mutta lisäsimme tuon smile-videon omaankin blogiimme, kun vihdoin linkittämisen opimme, mutta tuo edellisen bloggauksesi Timbuktu-linkki ei johda minnekkään?

Liekkiö kirjoitti...

Jossain epäiltiin tuon sensuuritestisivuston luotettavuutta. Kun itse koitin sitä, se sanoi Kiinan blokkaavan kaikki kokeilemani sivustot, mm. Helsingin sanomat, Jyväskylän yliopiston ja työvoimatoimiston (mol.fi).

Ei niin ettenkö epäilisi Kiinan sensuuripolitiikan olevan laajamittaista.

Outi kirjoitti...

Mitähän sensuroitavaa Jimin Poppoossa mahtaa olle. :) No tuon testin mukaan ainakin jotain.

Anita Konkka kirjoitti...

Ei tuo sivusto taida todellakaan olla luotettava, koskapa tänään ( lauantaina 20.10)) Kiinasta on tultu tähän blogiin Facebookin kautta.