perjantaina, elokuuta 03, 2007

Avatar

Perjantai-illan huvituksia - luoda avatar itselleen. Sen voi tehdä meez.comissa. Minun avatareni on löytänyt kulkukissan jota se hellii.

Kukahan on keksinyt että kuvitetut (ja nykyään animoidut) nettipersoonat ovat avataria. Minun käsittääkseni avataret liittyvät hindulaisuuteen ja ovat henkisiä olentoja. No kyberavaruudessahan kaikki ovat henkisiä olentoja, koska siellä liikutaan niin sanoakseni ruumittomina ja sukupuolettomina kuin enkelit ikään.

Kuvassa Banksyn "avatar", rotta maalaamassa graffitia talon seinään. Banksy (s .1974 Bristolissa) on tällä hetkellä varmaankin maailman kuuluisin graffitien tekijä. Hänet on kanisoitu suurten mestarien joukkoon kirjassa 1001 Paintings You Must See Before You Die.


Lisää Banksyn graffitteja täällä.

PS. Päivitin äsken oman oman graffitialbumini. Lisäsin kuvia Mikkelin asemalta, helsingin keskustasta ja Puotilasta. Harmaaseen alkikulkukäytävään oli ilmestynyt uutta väriä sillä aikaa kun kävin Mikkelissä ja Hirvensalmella.4 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Virtuaalissa onneksi lähes kaikki on mahdollista, kuten muuttua henkiseksi avattareksi(ja löytää kadonnut vyötärö, se vasta oli hienoa:))
Muutenkin mieltä rauhoittavaa puuhaa eri ohjelmien kanssa puuhaaminen.

Sari kirjoitti...

Jaan graffiti-tag-stencil-
mikätahansaseinämaalaus-innostuksesi!

Tässä yksi mieliteoksistani kotikaupunkini linja-autoaseman tienoilta:

verta nenästä

Anita Konkka kirjoitti...

Sari, enpä ole täällä Helsingissä nähnyt yhtä hienoa graffitia kuin tuo sinun löytämäsi verta nenästä - graffiti. Se voi johtua siitä, että graffitintekijöille ei ole aikaa eikä paikkaa keskittyä tekemiseen, kun patrullit ovat aina perässä.

Sari kirjoitti...

Tuo (niinkuin muutkin saman rakennuksen seinässä olevat) ovat kai jonkinlaisia tilausteoksia. Rakennuksen seinät ovat täynnä taidokkaita maalauksia.

Mutta täällä ei noihin graffiteihin suhtauduta ihan niin fanaattisesti kuin Helsingissä, mutta toisaalta tuntuu, että myös tekijät on hieman "sivistyneempiä".Tuhruja on joskus typerissä paikoissa, mutta useimmiten maalaajat keskittyvät vain "sementtiblokkeihin". Fiksua, ei pestä teoksia pois.