torstaina, huhtikuuta 26, 2007

Työmaat

Minulla on viime päivinä ollut työmaana uusi pöytäkone. Olen asentanut ohjelmia, siirtänyt tiedostoja vanhasta tietokoneesta ja yrittänyt rakentaa langatonta verkkoa kannettavan tietokoneen ja pöytäkoneen välille, onnistumatta siinä Nortonin palomuuri estää yhteyden, enkä ole vielä keksinyt miten muutan palomuurin asetksia.

Uuden koneen käyttöjärjestelmä on Microsoftin Vista. Siihen siirtyminen on yhtä hankalaa kuin aikoinaan oli siirtyminen tekstikomennoilla toimivasta systeemistä graafiseen Windows 95: een. Vistan pitäisi olla käyttäjäystävällinen,mutta ei se sitä ole - ainakaan aluksi. XP on helppo siihen verrattuna. Millaisia beta-testaajia Vistalla on mahtanut olla? Minusta tulisi hyvä ohjelmien beta-testaaja. koska teen kaikki mahdolliset virheet. Viime päivien kokemuksien takia en suosittele Vistaa kenellekään, ellei ole pakko ostaa uutta tietokonetta jonka mukana se tulee " kuin manulle illallinen." Kuvassa on vanhan IBM- pöytäkoneen sisusta, josta olen yrittänyt irrottaa kiintolevyä. Se on niin kiinteästi kuoressa kiinni, että irrottaminen ei minun työkaluillani ole onnistunut. Jos tietokoneen sisuta kiinnostaa, klikkaa kuva isommaksi ja ihaile miten hyvässä järjestyksessä johdot ovat.

Sillä aikaa kun olen äheltänyt tietokoneongelmien parissa. Lill-Kalvikin puistotyömaa on edennyt taiteilijatalon kulmalle. Tältä siellä näytti tänään:
(Klikkaa kuvat isommiksi)
Tämä alue oli merkitty kaavassa luonnonvaraiseksimetsiköksi, mutta jäljellä ei ole enää mitään luonnonvaraista. Työkoneet ovat myllänneet metsäpohjan. rikki. Toivottavasti siellä kasvaa ensi keväänä korvasieniä.

Viikon alussa puistotyömaa ympäröitiin keltapunaisilla nauhoilla ja puihin ilmestyi kieltotaulut.


Kun työmaa lähestyi taiteilijataloa ja Villa Lill-Kalvikia jossa on taiteilijoiden työhuoneita ja esiintymistiloja talon pihalle pihalle tuotiin kuvassa olevat mellakka-aidat varmuuden vuoksi. Niitä ei ole vielä pystytetty. Niiden tarkoitus on turvata kaupungin metsureiden työrauha, mikäli taiteilijat ryhtyisivät häiriköimään luonnontuhoamistyötä. Taiteilijoitahan ei ikinä tiedä, mitä ne saavat päähänsä.

Tmä taiteilijatalon naapurissa oleva vanha tervaleppä sai säilyttää henkensä. Puuhun kiinnitetty vetoomus ilmeisesti tehosi kaupungin puisto-osaston päättäjiin.


6 kommenttia:

Sedis kirjoitti...

Minulla ongelma yltyi niin suureksi, että heitin Nortonin pois.

Mutta tuskin se siitä sitten lopulta on kiinni, vaikka toisen firman kanssa se oli helpompaa.

Vistan (kannettavista tuttu) virransäästötila-asetus kannattaa muuten vääntää pois päältä. Sen mennessä päälle nettiyhteys katkeaa, eikä tule itsestään päälle, muuten kuin kirjoittamalla asetukset uudestaan (tai palauttamalla järjestelmä).

Anita Konkka kirjoitti...

Kiitos neuvostoa, menen heti ottamaan virransäästön pois. Minulla on muitakin ongelmia Vistan kanssa. Koneen mukana tullut Norton sanoi noin vain itsensä irti vaikka ja F-Secure ei suostu asentumaan, se ilmoittaa että ei ole yhteensopiva käyttöjärjestelmän kanssa. Revin hiukset päästäni Vistan takia. Jos näet minut kaljuna kaupungilla,niin tiedät mistä se johtuu.

Anonyymi kirjoitti...

Olet varmasti jo ratkaissut F-Secure-ongelman. Mutta kyllä harmitti, kun eivät kaupassa mitään kertoneet, ettei F-S:n tietoturva ole vielä valmis Vistaan. Tällaiset ongelmat pitäisi olla myyjien tiedossa ja heidän kuuluisi niistä informoida. Suojaamaton yhteys on iso ongelma. F-S herjasi minullakin, mutta onneksi saman tien ymmärsin ottaa yhteyttä operaattoriin ja sain käyttööni tilapäisen version. Ongelmia on kuulemma ollut kovasti F-S:llä. Kesäkuussa tullee oikea versio.

Harmittaa myös se, ettei Wordin vanha versio toimi Vistassa. Kalliiksi tulee.

anitak kirjoitti...

F-Secure ongelma ei ole ratkennut. Soitin HP: tukeen ( kone johon on esiasennetut ohjelmat, on HP:n tarjous -slimline))ja kysyin mitä pitäisi tehdä. Kehottivat asentamaan uudellee järjestelmän. Siihen vappu sitten meneekin. Kun pitää asentaa uudelleen kaikki ohjelmat, joita käytän.

Soitin operaattorille IP-ristiriidasta, josta uusi kone herjaa kaiken aikaa, helpdeskin kaveri ei osannut neuvoa, kun ei ole vielä tutustunut Vistan käyttikseen.

Vanha Word ei todellakaan toimi uudessa Vistassa. Ratkaisin sen ongelman lataamalla verkosta ilmaisen Open Officen ja siihen suomenkielisen oikolukuohjelman. Se toimii ensikokemusten perusteella hyvin. Suosittelen sitä.

En kyllä neuvo ketään hankkimaan Vistaa ennen kuin ohjelmien yhteensopivuusongelmat on ratkaistu. Siihen menee varmaankin vielä vuosi.

Leila kirjoitti...

Hurjasti kiitoksia Open Office -neuvosta. Toimii hyvin, avaa sähköpostiliitteetkin moitteettomasti. Ja uusi Word olisi maksanut 149! Ruusuja sinulle, vai mikähän lempikukkasi on.

Muuten, raparperejäsi voi varmaan pian jo syödä. Minun raparperini ainakin ovat kasvaneet jo aikamoisiksi.

Leila kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.